Facebook, jossa kaikki aseet räjähti, joutuu yhtäkkiä suuriin vaikeuksiin. Vakavissa syytöksissä tietojen väärinkäytöstä Facebook löytää itsensä anteeksipyyntöjen, tunnustusten ja uusien lupausten välissä. Osakkeet romahtavat, käyttäjät luopuvat, media kritisoi ja Mark Zuckerbergin on kohdattava todella vaikea aika. Internet on täynnä Facebook-tilin poistamisen blogeja. Kaikesta tästä kaaoksesta löysimme jotain, jonka suurin osa meistä on jättänyt huomiotta, eli Facebookiin lataamamme yhteystiedot.
Muistatko, että yhteystiedot ovat tärkeä Facebook-ominaisuus, jonka avulla Facebook voi ladata yhteystietoja puhelinluettelostasi? Kyllä, useimmat meistä ovat varmasti unohtaneet sen, että Facebookilla on täydellinen luettelo kontakteistasi.
Huolestunut? Sinun ei tarvitse olla, sillä tässä artikkelissa opastamme sinua poistamaan kaikki Facebookin puhelinmuistion yhteystiedot.
Näin pääset alkuun:
1. Kirjaudu Facebook-tilillesi ja siirry Hallitse kutsuja ja tuotuja yhteystietoja -sivulle.

2. Älä ylläty avautuvalla sivulla, jos huomaat, että vuosia sitten (ensisijaisesti Facebookiin liittyessäsi) lähettämäsi kutsut ovat edelleen aktiivisia. Voit poistaa ne, koska kutsutut ovat jo Facebookin jäseniä. Napsauta sivun vasemmassa alakulmassa olevaa Poista kaikki yhteystiedot.
![Kuinka poistaa Facebookin puhelinyhteystietojen luettelo Kuinka poistaa Facebookin puhelinyhteystietojen luettelo]()
3. Napsauta näkyviin tulevassa kehotteessa Poista-painiketta poistaaksesi kaikki yhteystiedot yhdellä kertaa. Kehote näyttää varoituksen siitä, että jos poistat tuodut yhteystietosi, kaveriehdotus voi olla vähemmän merkityksellinen. Hyvin! ystävän löytäminen Facebookista ei ole niin vaikeaa.
![Kuinka poistaa Facebookin puhelinyhteystietojen luettelo Kuinka poistaa Facebookin puhelinyhteystietojen luettelo]()
4. Nyt kun olet poistanut kaikki odottavat kutsut, on aika poistaa puhelinluettelosi yhteystiedot, jotka on ladattu Facebook-mobiili- ja Facebook Messenger -sovelluksen kautta. Voit tarkastella puhelimellasi ladattuja yhteystietoja napsauttamalla tätä . Voit myös napsauttaa "Näytä Messengeriin lataamasi yhteystiedot" Facebookin Hallitse kutsuja ja tuotuja yhteystietoja -sivulla.
![Kuinka poistaa Facebookin puhelinyhteystietojen luettelo Kuinka poistaa Facebookin puhelinyhteystietojen luettelo]()
5. Tulet järkyttymään nähdessäsi, että Facebookilla on täydellinen puhelinluettelosi ja heidän numeronsa.
![Kuinka poistaa Facebookin puhelinyhteystietojen luettelo Kuinka poistaa Facebookin puhelinyhteystietojen luettelo]()
6. Napsauta nyt Poista kaikki -painiketta poistaaksesi kaikki yhteystietosi sekä heidän puhelinnumeronsa tai sähköpostiosoitteensa.
![Kuinka poistaa Facebookin puhelinyhteystietojen luettelo Kuinka poistaa Facebookin puhelinyhteystietojen luettelo]()
7. Tämä näyttää kehotteen, joka kertoo, että jos poistat ladatut yhteystiedot, Facebook ei voi ilmoittaa sinulle, kun ystäväsi alkavat käyttää Messengeriä.
![Kuinka poistaa Facebookin puhelinyhteystietojen luettelo Kuinka poistaa Facebookin puhelinyhteystietojen luettelo]()
Mutta kaverit, yhteystietojen poistaminen on vain puolet yllä olevan kehotteen mukaisesti tehdystä työstä, yhteystietosi ladataan uudelleen, jos jatkuva lataus on käytössä. Nyt seuraava askeleemme on estää Facebookia lataamasta yhteystietoja automaattisesti puhelimestasi.
Kuinka estää Facebookia lähettämästä yhteystietoja automaattisesti?
1. Napauta Facebook-kuvaketta käynnistääksesi Facebook puhelimessasi ja napsauta valikkokuvaketta (kolme vaakasuoraa yhdensuuntaista viivaa) sovelluksen oikeassa yläkulmassa.
![Kuinka poistaa Facebookin puhelinyhteystietojen luettelo Kuinka poistaa Facebookin puhelinyhteystietojen luettelo]()
2. Napauta nyt Ohjeet ja asetukset -kohdasta Sovellusasetukset.
![Kuinka poistaa Facebookin puhelinyhteystietojen luettelo Kuinka poistaa Facebookin puhelinyhteystietojen luettelo]()
3. Napauta nyt Sovellusasetuksissa Jatkuva yhteystietojen lataus kytkeäksesi sen pois päältä. Tämä estää Facebookia lataamasta yhteystietojasi palvelimilleen.
Jos käytät myös Facebook Messenger -sovellusta, sinun on myös sammutettava asetukset siellä.
- Jos käytät puhelinta Android-käyttöjärjestelmällä, napauta profiilikuvaasi oikeassa yläkulmassa.
- Napauta nyt Ihmiset.
- Koska haluat poistaa yhteystietojen automaattisen lataamisen käytöstä, napauta Synkronoi yhteystiedot kytkeäksesi asetuksen pois päältä.
iPhone tai iPad:
- Napauta profiilikuvaasi vasemmassa yläkulmassa.
- Napauta nyt Ihmiset.
- Napauta nyt Synkronoi yhteystiedot poistaaksesi asetuksen käytöstä.
Siinä kaikki kaverit. Nyt et ole vain poistanut tehokkaasti kaikki Facebook-palvelimille tallennetut yhteystietosi, vaan myös poistanut yhteystietojesi automaattisen lataamisen.