Ако сте администратор, у овом водичу ћемо вам показати како да избришете или архивирате тим у Мицрософт тимовима. Ово је важно ако тим може постати сувишан и можда више није користан за вашу организацију.
У Мицрософт тимовима, тим је центар вашег искуства. Људи ћаскају, деле датотеке и сарађују у једном. Временом, међутим, тим може постати сувишан и можда више није користан за вашу организацију. Или ћете можда открити да сте случајно направили погрешан тим.
Тада ћете можда желети да архивирате или избришете тим у Мицрософт тимовима. Ако сте администратор, у овом водичу ћемо вам показати како то можете да урадите.
Архивирање против брисања
Пре него што почнемо, објаснићемо разлику између архивирања тима и брисања тима. Имајте на уму да када архивирате тим, све активности за тај тим ће престати. Све податке и датотеке ставља у режим само за читање , а чланови ће и даље моћи да претражују и пронађу старе разговоре који су им потребни. Међутим, нико неће моћи да започне нове разговоре или да одговара на постове на каналу, да додаје или уклања канале, мења подешавања тима или додаје апликације.
Међутим, као администратор, и даље ћете моћи да додајете или уклањате чланове и ажурирате улоге и још увек можете да видите све активности тима на стандардним и приватним каналима, датотекама и ћаскањима. Архивирање је много мање штетан процес.
У међувремену, брисање тима је мало трајније. Када избришете тим, активности тима на стандардним и приватним каналима (и повезаним колекцијама сајтова), датотекама и ћаскањима се такође бришу. Не можете директно да вратите тим који је избрисан, па размислите о архивирању тима уместо да га избришете.
Како архивирати тим

Архивирање тима у Мицрософт Теамс-у је брз и лак процес. У Мицрософт 365 центру администрације , желећете да кликнете на Тимови на бочној траци. Ово ће вас преусмерити на Теамс центар администрације . Одатле можете да кликнете на Тимови на бочној траци, а затим на Управљање тимовима. Затим можете архивирати тим тако што ћете кликнути на њега на листи и изабрати опцију Архивирај на врху. Појавиће се оквир за дијалог, а ви ћете желети да потврдите кликом на Архивирај још једном.
Када будете архивирани, можете вратити Тим касније тако што ћете се вратити у центар администрације Теамс. Одатле можете да изаберете тим тако што ћете кликнути на име, а затим изабрати Унарцхиве.
Како избрисати тим (или га вратити)
![Како избрисати или архивирати тим у Мицрософт тимовима]()
Брисање тима је слично архивирању. У Мицрософт 365 центру за администрацију још једном кликните на Тимови на бочној траци. Ово ће вас преусмерити на Теамс центар администрације . Одатле можете још једном да кликнете на Тимови на бочној траци, а затим на Управљање тимовима. Једноставно изаберите име тима, а затим изаберите Избриши. Појавиће се порука потврде. Затим можете поново да изаберете Избриши да бисте трајно избрисали тим.
Ако желите да вратите избрисани тим, за то ћете имати до 30 дана. Као део процеса, заправо ћете морати да вратите Оффице 365 групу која је повезана са тимом. Враћање Оффице 365 групе за тим ће вратити садржај тима као што су картице, канали и приватни канали и њихове повезане колекције локација. Да бисте вратили Оффице 365 групу, мораћете да инсталирате модул АзуреАДПревиев на Виндовс, а затим покренете неколико упита. Нећемо улазити у то због техничких разлога, али више о томе можете сазнати овде .
Остали савети и трикови
Током протеклих неколико месеци, опширно смо покривали Тимове. Брисање или архивирање тима је само наша најновија тема. Покрили смо ствари као што су уклањање некога из тима , коришћење функције смене , креирање заказаних састанака и још много тога. Наш центар за вести за Теамс ће вас покрити, па слободно погледајте и обавестите нас како Теамс ради за вас тако што ћете нам оставити коментар испод.