Ja se si administratorët e IT-së mund të fshijnë llogaritë e vjetra të Office 365 dhe gjithashtu të heqin licencat për të shmangur pagesën për llogaritë e përdoruesve të papërdorur/fshirë.
Vizitoni Qendrën e Administratorit të Microsoft 365
Sigurohuni që çelësi Provo qendrën e re të administratorit të jetë i ndërruar në krye
Klikoni Përdoruesit në shiritin anësor, zgjidhni përdoruesin që do të fshihet dhe zgjidhni Fshi përdoruesin
Shkoni te faqja e Faturimit të Qendrës së Administratorit të Microsoft 365
Klikoni në faqen Produkte dhe Shërbime
Zgjidhni abonimin dhe më pas zgjidhni Shto/Hiq licencat për të fshirë licencën.
Sa herë që dikush largohet nga një punë ose nuk është më në një organizatë, ka kuptim të fshihen të dhënat e tij dhe t'i hiqen nga Office 365. Kjo jo vetëm që liron një vend për punonjësit e ardhshëm, por e pengon përdoruesin të kthehet dhe të ketë akses në të dhënat e tyre. Gjithashtu eliminon pagesën e një tarife shtesë të abonimit të Office 365 për përdoruesin. Në këtë udhëzues, ne do të hedhim një vështrim se si administratorët e IT mund të fshijnë llogaritë e vjetra të Office 365.
Disa informacione
Para se të futemi në ndonjë gjë, do të përmendim se ky është një udhëzues vetëm për administratorët e IT. Llogaritë e përdoruesve mund t'i fshijnë vetëm personat që kanë leje globale të administratorit ose të menaxhimit të përdoruesve të Office 365 për një biznes ose shkollë. Vlen gjithashtu të theksohet se një administrator IT do të ketë vetëm 30 ditë për të rivendosur llogarinë përpara se të dhënat e përdoruesit të fshihen përgjithmonë.
Do të përmendim gjithashtu se edhe nëse fshini një përdorues të Office 365, do të vazhdoni të paguani për licencën e tij. Ju do të duhet të ndërmerrni hapin shtesë të ndalimit të pagesës për licencën ose ta zhvendosni atë te një përdorues tjetër, për të shmangur pagesën shtesë.
Nëse humbja e informacionit kritik të kompanisë është një shqetësim, ka mënyra për të rezervuar të dhënat e një ish-përdoruesi , nëse është e nevojshme. Së fundi, është ende e mundur të ruhet emaili i përdoruesit, përpara se të fshini llogarinë duke e zhvendosur emailin në një vend tjetër. Administratorët e IT-së me abonime në Office 365 të nivelit të ndërmarrjes mund të ruajnë gjithashtu të dhënat e kutisë postare të një llogarie përdoruesi të fshirë të Office 365 duke e kthyer atë në një kuti postare joaktive.
Hapi 1: Fshini një përdorues

Nëse jeni duke fshirë llogarinë e një përdoruesi që e keni konvertuar në një kuti postare të përbashkët, ka një konsideratë të veçantë përpara se të fshini një përdorues. Ekziston gjithashtu një konsideratë e veçantë nëse keni vendosur përcjelljen e emailit në llogari.
Arsyeja pse? Kur një person i përgjigjet një mesazhi të dërguar në kutinë postare të përbashkët, emaili do të duket se është nga kutia postare e përbashkët dhe jo nga përdoruesi individual. Për më tepër, përcjellja e emailit varet gjithashtu nga fakti që llogaria aktuale është ende aktive dhe nëse e fshini llogarinë, kutia postare do të bëhet joaktive. Në këto situata, Microsoft rekomandon që të ndaloni së paguari për licencën në vend që të fshini llogarinë (të cilën e përshkruajmë në seksionin vijues.)
Gjithsesi, për të filluar me fshirjen e një llogarie ose përdoruesi të Office 365, do t'ju duhet të vizitoni Qendrën e Administratorit të Microsoft 365 . Nga këtu, do të dëshironi të siguroheni që çelësi "Provo qendrën e re të administratorit" të jetë i ndërruar në krye. Më pas mund të klikoni Përdoruesit në shiritin anësor, zgjidhni përdoruesin që dëshironi të fshini dhe zgjidhni Fshi përdoruesin.
Administratorët e IT-së me përvojë më të thellë mund të heqin gjithashtu shumë përdorues në të njëjtën kohë me cmdlet Remove-MsolUser PowerShell. Ne nuk do të hyjmë në aspektet teknike të kësaj, por ju mund të lexoni për të këtu nëse dëshironi .
Hapi 2: Ndaloni së paguari për licencën e tyre
![Ja se si administratorët e IT mund të fshijnë llogaritë dhe përdoruesit e Office 365]()
Përsëri, fshirja e një llogarie Office 365 do të thotë ende se do të paguani për licencën. Ju mund të ndaloni së paguari për licencën duke bërë sa më poshtë. Fillimisht do të dëshironi të shkoni te faqja e Faturimit të Qendrës së Administratorit të Microsoft 365 . Më pas, do të dëshironi të klikoni në faqen Produktet dhe Shërbimet. Më pas mund të zgjidhni abonimin dhe më pas të zgjidhni Shto/Hiq licencat për të fshirë licencën. Ju gjithashtu mund t'i ricaktoni licencën dikujt tjetër nga e njëjta faqe, nëse është e nevojshme. Vetëm kini parasysh se nuk do t'i caktohet dikujt automatikisht.
Shënime të tjera
Në varësi të situatës suaj, mund të mos jeni në gjendje të hiqni licencën përkatëse pasi të keni hequr një përdorues të Office 365 (në këtë rast, mund t'i ricaktoni licencën tashmë të liruar një përdoruesi të ri). Kjo do të ndodhë nëse keni blerë licenca përmes një partneri ose licensimi vëllimor. Ju gjithashtu mund të mos jeni në gjendje të hiqni licencat nëse po paguani për një plan vjetor ose nëse jeni në mes të një cikli faturimi. Në këtë rast, nuk do të mund ta hiqni licencën nga abonimi juaj derisa të përfundojë angazhimi juaj. Mund të mësoni më shumë rreth fshirjes së llogarive të Office 365 nga Microsoft këtu .