Llogaritë në Facebook dhe aplikacione të tjerë socialë si Instagram shpesh herë mund të krijojnë situata të padëshiruara, përfshirë bllokimin e miqve. Kjo ndonjëherë ndodh për arsye të ndryshme, dhe nuk ka nevojë për eenë justifikim për ta bërë këtë. Por cfarë ndodh nëse përfundoni duke bllokuar një mik të dashur? Ky udhëzues do t'ju ndihmojë të zhbllokoni ata.
Hapat për të Zhbllokuar Dikë në Facebook
- Shënim: Kur dikush bllokohet, ai automatikisht hiqet nga lista e miqve tuaja. Do t'ju duhet të ridërgoni kërkesën për miqësi për t'i bërë ata përsëri miq.
Procedura për celular
- Hapni aplikacionin Facebook dhe identifikohuni.
- Prekni tre vija horizontale në këndin e poshtëm djathtas për ta hapur menuen.
- Shkoni te "Cilësimet dhe privatësia" > "Cilësimet" > "Privacia" > "Bllokimi".
- Shqyrtoni listën dhe zgjidhni personin që dëshironi të zhbllokoni, pastaj klikoni "Zhblloko".
- Konfirmoni veprimin tuaj.
Procedura për Desktop
- Hapni Facebook dhe identifikohuni.
- Klikoni ikonën e pikëpyetjes për të hapur opsionet e ndryshme.
- Shkoni te "Shkurtoret e privatësisë".
- Në seksionin e Privatësisë, klikoni tinguj "Më shumë" dhe zgjidhni opsionin "Bllokimi".
- Kërkoni personin që dëshironi të zhbllokoni dhe klikoni "Zhblloko" pranë emrit të tij.
- Konfirmoni veprimin tuaj në dritaren që shfaqet.
Pas këtyre hapave, ju do të keni zhbllokuar personin që dëshironit.
A është i Përhershëm Zhbllokimi në Facebook?
Jo, zhbllokimi nuk është i përhershëm. Nëse dëshironi ta bllokoni atë person përsëri, duhet të prisni 48 orë.
Nëse dikush zhblokohesh në Facebook, a do ta dijë?
Jo, personi që i keni zhbllokuar nuk merr ndonjë njoftim. Megjithatë, ata mund ta vërejnë ndryshimin gjatë kohës që filloni ta shihni atë përsëri në mesin e etiketave të miqve.
Si të Zhbllokoni Dikë në Messenger
Nëse keni bllokuar dikë në Messenger, mund ta zhbllokoni lehtësisht. Ndiqni hapat e mëposhtëm:
Për Android
- Hapni aplikacionin Messenger.
- Prekni foton tuaj të profilit.
- Shkoni te "Njerëzit" > "Personat e bllokuar".
- Zgjidhni personin dhe klikoni "Zhblloko".
- Konfirmoni veprimin tuaj.
Për iPhone dhe iPad
- Hapni Messenger.
- Prekni foton tuaj të profilit.
- Shkoni në "Njerëzit" > "Bllokuar".
- Prekni emrin e personit që dëshironi të zhbllokoni.
- Prekni "Zhblloko" në Messenger.
Për Windows
- Hapni Facebook Messenger.
- Zgjidhni bisedën që dëshironi të zhbllokoni.
- Klikoni ikonën e informacionit dhe pastaj "Zhblloko Mesazhet".
Me këto hapa, ju mund të zhbllokoni lehtësisht ata që keni bllokuar në Facebook dhe Messenger.
Ndihma dhe Informacione të Doshme
Na lini një koment për të na treguar se çfarë ndjeni dhe mos harroni të ndani këtë udhëzues me miqtë tuaj.
Artikuj të ngjashëm: