Sådan installeres opdateringer manuelt på Windows 11
For at installere opdateringer manuelt på Windows 11 kan du bruge Windows Update, kommandoprompten, PowerShell og Microsoft Update Catalog.
Den nye Fotos-app til Windows 11 har for det meste været en meget velkommen tilføjelse. Den kommer med en fornyet brugergrænseflade, en ny videoeditor med et enormt bibliotek af effekter, en ny import-brugergrænseflade og integrationer med Microsoft-apps.
Men hvis du er bekymret for privatlivets fred, har du måske bemærket, at Fotos-appen grupperer billeder baseret på ansigter og dine kontakter. Dette kan være ret irriterende, og hvis du ønsker at slå denne funktion fra, kan du følge guiden nedenfor. Lad os komme igang.
Relateret: Sådan bruger du Focus Assist på Windows 11
Indhold
Sådan slår du gruppering fra i Windows 11 Fotos-appen
Du kan bruge metoderne nedenfor til at deaktivere ansigtsgenkendelse og synkronisering af kontaktapp på din Windows 11-pc.
Åbn Fotos-appen, og klik på 'Personer' øverst.
Klik på 'Nej tak'.
Klik på 'Ja'.

Fotos vil ikke længere gruppere dine billeder baseret på ansigtsgenkendelse.
Metode #2: Brug af indstillinger
Åbn Fotos-appen, og klik på menuikonet '3 prikker' i øverste højre hjørne af din skærm.
Vælg 'Indstillinger'.
Rul ned og sluk knappen for 'Personer'.
Klik på 'Acceptér' for at bekræfte dit valg.
Ansigtsgenkendelsesbaseret gruppering vil nu blive deaktiveret for Photos-appen på din pc.
Relateret: Sådan tjekker du Windows 11-versionen
Hvorfor grupperer appen Fotos dine billeder baseret på dine kontakter?
Moderne smartphones og webcams har gjort det meget nemmere for os at fange og dele vores minder. Dette ender med at skabe enorme biblioteker, som er svære at administrere og ofte får dig til at overse nogle dyrebare minder.
I et forsøg på at hjælpe dig med at administrere dine billeder bedre, har Microsoft introduceret den nye Contacts-integration i Photos-appen. Appen bruger komplekse ansigtsgenkendelsesalgoritmer i baggrunden til at genkende dine kontakter i dine billeder og gruppere dem baseret på personer i dit liv.
Kompromitterer Fotos-appen dit privatliv?
Det er for tidligt at kommentere dets bekymringer om privatlivets fred, men i øjeblikket ser det ud til, at alle dine ansigtsgenkendelsesdata er gemt lokalt. Dette garanterer desværre ikke, at alle dine data er sikre. Nogle af dine data kan deles med Microsoft, især hvis du er på en insider-build, da det kræver diagnostik og feedback at være aktiveret på din pc.
Hvis du er bekymret for privatlivets fred, anbefaler vi derfor at deaktivere denne funktion indtil videre, indtil appen er blevet testet af et par sikkerhedseksperter.
Relateret: Sådan rydder du plads på Windows 11
Kan du nægte adgang til dine kontakter til appen Fotos?
Desværre har Fotos-appen ikke en mulighed for dette. For at nægte kontakter adgang til fotos-appen, skal du deaktivere kontaktapps for alle apps på dit system. Hvis det er okay med dig - hvilket er fint - så kan du bruge guiden nedenfor.
Tryk Windows + ipå dit tastatur for at åbne appen Indstillinger, og klik derefter på 'Privatliv og sikkerhed' til venstre.
Klik på 'Kontakter'
Slå kontakten fra øverst på din skærm.
Du kan nu lukke appen Indstillinger, og ingen af de apps, der er installeret på din pc, vil kunne få adgang til den.
Andre tilladelser, du kan nægte: Kamera og Mikrofon
Du kan ikke nægte tilladelse til dine kontakter udelukkende, når det kommer til Fotos-appen, men du kan nægte tilladelser til dit kamera og din mikrofon. Husk på, at du muligvis ikke kan bruge dit webcam til liveoptagelse af videoer, når du opretter en ny video. Det samme gælder for din mikrofon, som, når den er deaktiveret, ikke giver dig mulighed for at optage voiceovers. Følg guiden nedenfor for at komme i gang.
Tryk Windows + ipå dit tastatur og klik på 'Apps' til venstre.
Klik på 'Apps og funktioner'.
Klik nu på ikonet med tre prikker ved siden af Microsoft Photos-appen.
Vælg 'Avancerede muligheder'.
Slå følgende kontakter fra efter eget skøn.
Og det er det! Du vil nu have redigerede adgangstilladelser til Fotos-appen baseret på dine præferencer.
Vi håber, at denne vejledning hjalp dig med at deaktivere ansigtsgenkendelse i baggrunden for dine kontakter i den nye Fotos-app på Windows 11. Hvis du har flere spørgsmål, er du velkommen til at tage fat i kommentarfeltet nedenfor.
RELATEREDE
For at installere opdateringer manuelt på Windows 11 kan du bruge Windows Update, kommandoprompten, PowerShell og Microsoft Update Catalog.
For at afinstallere opdateringer i Windows 11 skal du åbne Indstillinger > Windows Update > Opdateringshistorik, klikke på Afinstaller opdateringer og derefter klikke på Afinstaller.
Du kan reninstallere Windows 11 25H2 på ikke-understøttet hardware ved hjælp af et brugerdefineret USB-bootmedie med Rufus og den nyeste OS-udgivelse.
Windows 10-support slutter 14. oktober 2025. Skal du opgradere til Windows 11 eller bruge Microsofts ESU-program? Sådan finder du ud af, hvad der er bedst for din pc.
Her er forskellen mellem Hyper-V og Virtual Machine Platform og Windows Hypervisor Platform på Windows 11.
Microsoft Edge introducerer synkronisering af adgangsnøgler via Microsoft Password Manager i Windows 11 og 10. Sådan fungerer den nye funktion, og hvordan du begynder at bruge den.
Microsoft ændrer navngivningssystemet for opdateringer for at gøre dem lettere at forstå i Windows 11. Her er alt, hvad du behøver at vide.
Med Build 27959 til Windows 11 kan du flytte indikatorer for lysstyrke, lydstyrke og flytilstand, fastgøre favoritter i Del og skrive en + lange linjer med genveje.
Sådan kontrollerer du, om din Windows 11-pc bruger integreret eller separat grafik ved hjælp af Jobliste og Enhedshåndtering.
På et system med flere GPU'er kan du i Windows 11 indstille den foretrukne GPU, som en app skal bruge til at udnytte ydeevnen eller forbedre batteriet.