Ne të gjithë e përdorim Facebook-un për të qëndruar të lidhur me të dashurit tanë dhe për të ndarë kujtimet tona të pafundme me ta. Ndikimi i Facebook-ut në jetën tonë është aq i thellë sa që nëse është një pushim apo një arritje jetësore, gjërat ndihen të paplota pa një postim përkatës në Facebook. Megjithatë, a ka menduar ndonjëri prej jush se çfarë do të ndodhte me llogarinë tonë në Facebook pasi të kafshojmë më në fund pluhurin? A do të fshihet, apo ka ndonjë mundësi që të mund të menaxhohet nga ndonjë prej miqve ose anëtarëve tanë të familjes? Nëse edhe ju keni pyetje të tilla, atëherë ky artikull ia vlen të lexohet për ju.
Duhet të lexohet : Rifitoni aksesin në llogarinë në Facebook me kontakte të besuara
Çfarë është një kontakt i trashëguar?
Sipas Facebook, një kontakt i trashëguar është dikush që ju e lejoni të menaxhojë llogarinë tuaj në Facebook pas vdekjes suaj. Një kontakt i trashëguar mund të përditësojë profilin ose foton e kopertinës, t'i përgjigjet kërkesës së re për miqësi dhe të vendosë një postim në kohështrirjen tuaj, por ai as nuk mund të postojë si ju dhe as nuk mund t'i qaset mesazheve tuaja. Megjithatë, ndërsa zgjidhni një kontakt të trashëguar, ju keni një mundësi për ta lejuar atë të arkivojë të dhënat tuaja të plota në Facebook. Me fjalë të tjera, një kontakt i trashëguar është dikush që kujdeset për llogarinë tuaj në Facebook kur nuk jeni më në këtë botë. Në këtë mënyrë, ai mund ta bëjë llogarinë tuaj të kujtohet përgjithmonë.
Si të shtoni një kontakt të trashëguar:
- Hyni në llogarinë tuaj në Facebook dhe klikoni në shigjetën poshtë në këndin e sipërm djathtas të ekranit. Tani nga menyja rënëse klikoni në Cilësimet.

- Tani klikoni në opsionin e Sigurisë e ndjekur nga Kontakti i Trashëgimisë.
- Tani zgjidhni mikun tuaj të facebook-ut të cilin dëshironi ta shtoni si kontakt të trashëguar dhe klikoni Shto.
![Si të shtoni kontakt të trashëguar për ta mbajtur llogarinë tuaj në Facebook përgjithmonë Si të shtoni kontakt të trashëguar për ta mbajtur llogarinë tuaj në Facebook përgjithmonë]()
- Tani mund ta njoftoni mikun tuaj duke dërguar një mesazh të paracaktuar se e keni zgjedhur si kontaktin tuaj të vjetër, duke klikuar në butonin Dërgo. Ju gjithashtu mund të ndryshoni mesazhin sipas zgjedhjes suaj.
- Ekziston një opsion tjetër që lejon kontaktin tuaj të trashëguar të arkivojë të dhënat tuaja në Facebook. Nëse nuk dëshironi që kontakti juaj i trashëguar të arkivojë të dhënat tuaja, lëreni të pazgjedhur.
![Si të shtoni kontakt të trashëguar për ta mbajtur llogarinë tuaj në Facebook përgjithmonë Si të shtoni kontakt të trashëguar për ta mbajtur llogarinë tuaj në Facebook përgjithmonë]()
Duhet të lexoni: Si të parandaloni videot në Facebook nga luajtja automatike e zërit
Çfarë do të jetë në gjendje të bëjë një kontakt i trashëguar dhe çfarë jo?
Një kontakt i trashëguar është vetëm ai që kujdeset për llogarinë në Facebook, ai nuk mund ta mbajë llogarinë si pronar. Këtu është lista se çfarë mund të bëjë një kontakt i vjetër:
- Ai mund të pranojë ose refuzojë kërkesat e reja për miqësi
- Ai mund të ndryshojë foton e profilit së bashku me foton e kopertinës.
- Ai mund të shkruajë një postim të gozhduar për profilin tuaj në Facebook.
- Ai mund të kërkojë heqjen e llogarisë.
Gjërat që kontakti i trashëguar i Facebook nuk mund t'i bëjë:
- Ai nuk mund t'i lexojë mesazhet tuaja në Facebook.
- Ai nuk mund të heqë asnjë nga miqtë tuaj të shtuar tashmë në Facebook.
- Ai nuk mund të identifikohet në llogarinë tuaj.
- Ai nuk mund të bëjë asnjë ndryshim në postet tashmë ekzistuese.
Duhet lexuar: Si të përdorni Google Authenticator për të gjeneruar kod sigurie për Facebook
Padyshim që shqetësimi i Facebook për përdoruesit ekzistues është i padiskutueshëm, megjithatë, kjo veçori është diçka që dëshmon se Facebook ka një shqetësim të thellë edhe për ata përdorues që nuk janë më në këtë botë të bukur.