Pothuajse të gjithë që njohim janë në Facebook. Që do të thotë kërkesa të panumërta për miqësi nga anëtarët e familjes, miqtë, kolegët e zyrës dhe madje edhe të njohurit. Shpesh kjo na vë në një situatë të ndërlikuar ku ju nuk dëshironi ta pranoni kërkesën, por duhet ta pranoni. Bëhet edhe më e mjerë kur ata kanë akses në të gjitha aktivitetet tuaja në Facebook . Për të ruajtur hapësirën dixhitale dhe privatësinë e një përdoruesi, Facebook ofron një zgjidhje efektive për të kufizuar njerëzit në listën e miqve të tyre.
Çfarë është lista e kufizuar?
Është një listë ku mund të shtoni kontaktet tuaja në Facebook me të cilët nuk dëshironi të ndani aktivitetet tuaja në Facebook. Kjo nuk do të thotë që ju duhet t'i hiqni miqësinë me ta. Megjithatë, kur ndani një postim, ata në listën e kufizuar nuk do të mund ta shohin atë. Vetëm kur e zgjidhni postimin tuaj si Publik ose kur i etiketoni në postim, ata do të mund ta shohin atë dhe ta komentojnë atë.
Si të filloni
- Hyni në llogarinë tuaj në Facebook dhe shkoni te profili i personit që dëshironi të shtoni në listën e kufizuar. Klikoni në shigjetën poshtë vetëm pranë Miqve.

- Nga menyja rënëse kliko Shto në një listë tjetër.
![Si të kufizoni kontaktet në Facebook? Si të kufizoni kontaktet në Facebook?]()
- Nga menyja, zgjidhni opsionin e kufizuar.
- Pasi të klikoni, fonti i tij do të ndryshojë në bold. Gjithashtu, do të ketë një shenjë kontrolli pranë tij.
Për të shtuar emra të shumtë në listën e kufizuar, ndiqni hapat e përmendur më poshtë.
Lexoni gjithashtu: Si të pastroni historinë e kërkimit në Facebook
- Hyni në llogarinë tuaj në Facebook dhe klikoni në shigjetën poshtë që ndodhet në këndin e sipërm djathtas të faqes në Facebook. Nga lista rënëse klikoni në opsionin Cilësimet.
![Si të kufizoni kontaktet në Facebook? Si të kufizoni kontaktet në Facebook?]()
- Në panelin e majtë, klikoni në skedën Bllokimi.
- Në opsionin Lista e kufizuar klikoni në Edit List.
- Në dritaren që hapet, klikoni në shigjetën poshtë pranë Në këtë listë dhe zgjidhni Miqtë.
- Do t'ju tregojë listën e plotë të miqve. Klikoni në imazhet e njerëzve që dëshironi të kufizoni. Pasi të zgjidhet, klikoni në Finish.
Ju gjithashtu mund të ndiqni procesin e saktë për të hequr miqtë tuaj nga lista e kufizuar.
Lexoni gjithashtu: Si të rregulloni burimin tuaj të lajmeve në Facebook
Pra, herën tjetër që nuk dëshironi të ndani postimet tuaja të pushimeve me shefin dhe anëtarët e familjes, atëherë thjesht shtoni ato në listën e kufizuar.