Vad är skillnaden mellan Hyper-V, Virtual Machine Platform och Windows Hypervisor Platform?
Här är skillnaden mellan Hyper-V och Virtual Machine Platform och Windows Hypervisor Platform i Windows 11.
När du tar bort en fil ger Microsoft Windows 11 en varningsmeddelande som frågar “Är du säker på att du vill flytta den här filen till papperskorgen?”. Jag är mycket säker på vad jag väljer att ta bort, så jag behöver inte bli varnad om vad jag tar bort. Dessutom, om jag någonsin behöver återställa en fil, kan det göras i papperskorgen. Spara lite tid och inaktivera dialogrutan när du tar bort en fil i Windows 11 genom att ändra denna inställning.
Papperskorgen och några andra komponenter i Windows Filutforskaren ser till att du inte av misstag raderar innehåll från din lokala lagring. Det finns dedikerade papperskorgsfunktioner ($Recycle.Bin) för varje partition eller enhet på din Windows 11 PC. Regeln är liknande för andra äldre operativsystem som Windows 10, 8, 7, XP, osv. Det är ganska enkelt!
Så snart du skapar en hårddiskpartition tilldelar Windows 11-systemet en standardstorlek för papperskorgen beroende på den faktiska volymen av partitionen. När du trycker på Delete-tangenten genom att välja en fil eller mapp på din PC får du en varning om att flytta till papperskorgen. Det informerar dig om var innehållet går efter borttagning.
Ibland kan denna bekräftelse distrahera dig från vad du gör eller så vill du helt enkelt inte veta. I sådana situationer kan du följa ett par metoder för att inaktivera dialogrutan för borttagningsbekräftelse på Windows 11. Det finns både grundläggande och avancerade metoder för olika användargrupper. Fortsätt läsa för att utforska alla metoder nedan.
Innehåll
Anledningar att inaktivera dialogrutan för borttagningsbekräftelse
Det kan finnas olika skäl till att inaktivera en varning när du tar bort objekt från en stationär eller bärbar PC. Följande är de vanligaste anledningar som våra läsare nämnt:
En varning!
Om du har bestämt dig för att du ändå ska ta bort dialogrutan för borttagningsbekräftelse, är det nödvändigt att påminna dig om att göra detta kommer att ta bort barriären som förhindrar oavsiktlig borttagning. Till exempel, om du delar din Windows 11 PC med andra och de vet inte att du inaktiverade varningsmeddelandet för flytt till papperskorgen.
Om du av misstag aktiverar "Flytta inte filer till papperskorgen", då utan bekräftelsevarningen, är ingen som stoppar dig från att radera filer av misstag. Vet att radering av filer från Windows 11 lokal lagring är en oåterkallelig process. Även om det finns några dataräddningsverktyg som Windows File Recovery och några andra, garanterar verktygens utvecklare inte resultatet.
Hur man inaktiverar dialogrutan för borttagningsbekräftelse
Se nedan för olika metoder för att inaktivera varningen för borttagningsbekräftelse i Windows 11. Stegen fungerar för Windows operativsystem upp till Windows XP och Windows Server 2003. Prova metoderna beroende på din tekniska förmåga med Windows-datorer:
Option 1 – Papperskorgsegenskaper
Ändra papperskorgsegenskaperna är det enklaste sättet att inaktivera varningsrutan för borttagning. Men Windows 11 kommer endast att verkställa processen på användarkontonivå. Om du byter till ett annat användarkonto i Windows 11 kommer varningen för flytt till papperskorgen att börja dyka upp igen. Så här kan du ändra papperskorgens inställningar:
Från och med nu, när du tar bort en fil, kommer filen gå direkt till papperskorgen utan att meddelandet om flytt till papperskorgen dyker upp. Här kan du vilja notera att ändringarna endast kommer att träda i kraft på den valda diskvolymen. Du måste välja varje volym och tillämpa ändringen separat.
Option 2 – Använda den lokala grupprincipredigeraren
Denna metod kommer med en medelnivå av komplexitet. Du måste gå till systemverktyg som den lokala grupprincipredigeraren och ändra vissa Windows 11-policyer. Du måste endast ändra uppgifterna för grupprinciperna som nämns nedan. Om du gör några oönskade ändringar i andra Windows 11-lokala policyer kan systemet bete sig onormalt.
Lokal datorpolicy > Användarkonfiguration > Administrativa mallar > Windows-komponenter.
Option 3 – Justera Registerredigeraren
Låt oss säga att du är en domänadministratör för Windows PC och kontrollerar många datorer på distans för din organisation. Eller, du är en expert Windows 11-användare och vill utforska komplexa tekniska verktyg i operativsystemet. I dessa fall kan du följa dessa instruktioner för att tillämpa ändringen på olika användarkonton på enheten oavsett lokala inställningar i papperskorgsegenskaperna.
Innan du gör några ändringar i Registerredigeraren, följ dessa steg för att skapa en säkerhetskopia:
Se även: Hur man installerar en NVMe SSD i en stationär och bärbar dator
Efter att ha skapat en säkerhetskopia, följ dessa steg:
Dator\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
Dator\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
Inaktivera dialogrutan för borttagningsbekräftelse: Slutord
Nu vet du fyra enkla metoder för att inaktivera det fruktade varningsmeddelandet: “Är du säker på att du vill flytta den här filen till papperskorgen?” Dessa metoder är tillämpliga på Windows 11 och andra äldre Windows-datorer. Även om metoderna ser frestande ut, innebär slutresultatet att Windows 11 inte frågar dig när du tar bort filer.
Detta kan få allvarliga konsekvenser. Därför gör ändringar när du är helt säker. För delade skrivbord eller bärbara datorer, fäst en etikett någonstans nära arbetsstationen att dialogrutan för borttagningsbekräftelse har inaktiverats avsiktligt.
Om du känner till andra intuitiva sätt att inaktivera dialogrutan för flytt till papperskorgen, glöm inte att dela det i kommentarsfältet nedan. Dela artikeln med dina vänner och kollegor som också kan vilja veta dessa tricks och tips för Windows 11 papperskorgen.
Nästa, lär dig hur man åtgärdar “Klass Not Registered Error i Explorer.exe” och metoder för att lösa Explorer.exe laddas inte vid uppstart problem.
Här är skillnaden mellan Hyper-V och Virtual Machine Platform och Windows Hypervisor Platform i Windows 11.
Microsoft testar en inbyggd Copilot-sidopanel i Utforskaren i Windows 11, vilket antyder AI-driven filhantering och nya integritetsfrågor.
Microsoft Edge introducerar synkronisering av lösenordsnycklar via Microsoft Password Manager i Windows 11 och 10. Så här fungerar den nya funktionen och hur du börjar använda den.
Microsoft ändrar namngivningsschemat för uppdateringar för att göra dem lättare att förstå i Windows 11. Här är allt du behöver veta.
Med version 27959 för Windows 11 kan du flytta indikatorer för ljusstyrka, volym och flygplansläge, fästa favoriter i Dela, skriva en + em-streck med genvägar.
Så här kontrollerar du om din Windows 11-dator använder integrerad eller separat grafik med hjälp av Aktivitetshanteraren och Enhetshanteraren.
På ett system med flera GPU:er kan du i Windows 11 ställa in den GPU som en app ska använda för att dra nytta av prestanda eller förbättra batteriet.
Bygg 27909 för Windows 11 (Canary) åtgärdar bugg med batteriprocent, fel i Xbox Administrator Protection, ARM-grafikfel och mer.
Copilot Appearance ger Copilot animerade AI-uttryck, en ny funktion som lägger till ett ansikte, en röst, gester och minne till chatboten.
För att installera Google Gemma på Windows 11 måste du först installera Ollama och sedan ladda ner Gemma 3 eller 3n till din dator. Så här gör du.