Hvis du sjekker Kamera-appen på iPad-en, kan det hende du legger merke til Album-delen. Denne funksjonen organiserer bildene dine i kategorier etter dato, emne, plassering osv. Det er en praktisk måte å finne favorittbildene dine fra en uke eller til og med et år siden.

Men kanskje du ikke bruker Albumer eller vil hindre dem i å ordne bilder på Kamera-appen. Noen album kan også ha gamle bilder du ikke lenger vil beholde. Heldigvis kan du slette et album fra iPad-en din på bare noen få minutter.
Denne artikkelen vil forklare Album-appen og forklarer hvordan du sletter album fra iPad-en.
Slik sletter du et album på iPad
Slik fjerner du album fra iPad:
- Start Bilder-appen.
![Slik sletter du album på en iPad Slik sletter du album på en iPad]()
- Trykk på menyikonet øverst til venstre.
![Slik sletter du album på en iPad Slik sletter du album på en iPad]()
- Under «Mine album» trykker du på «Se alle».
![Slik sletter du album på en iPad Slik sletter du album på en iPad]()
- Trykk på "Rediger" nær øverst til høyre.
![Slik sletter du album på en iPad Slik sletter du album på en iPad]()
- Du vil legge merke til en rød sirkel med et hvitt streksymbol inni foran hvert album. Velg en av disse.
![Slik sletter du album på en iPad Slik sletter du album på en iPad]()
- En popup-melding vil spørre om du er sikker på at du vil slette det valgte albumet. Trykk på "Slett album" hvis sikker eller "Avbryt" for å velge et annet album eller stoppe prosessen helt.
![Slik sletter du album på en iPad Slik sletter du album på en iPad]()
Albumet forsvinner deretter fra listen når du trykker på "Ferdig". Gjenta trinnene ovenfor for å fjerne alle albumene du ikke lenger trenger.
Sletting av individuelle bilder
Du kan velge og slette mange individuelle bilder, i stedet for album, fra iPad hvis du foretrekker det. Slik gjør du det:
- Åpne "Bilder"-appen.
![Slik sletter du album på en iPad Slik sletter du album på en iPad]()
- Naviger til nederst til venstre på skjermen og trykk på «Bibliotek».
![Slik sletter du album på en iPad Slik sletter du album på en iPad]()
- Naviger til «Bilder» og trykk på den for å se alle bildene dine gruppert etter «År», «Måneder» og «Dager».
![Slik sletter du album på en iPad Slik sletter du album på en iPad]()
- Trykk på "Velg" i øvre høyre hjørne av skjermen.
![Slik sletter du album på en iPad Slik sletter du album på en iPad]()
- Trykk på bildene du vil slette. Et hakemerke vises ved siden av dem.
![Slik sletter du album på en iPad Slik sletter du album på en iPad]()
- Trykk på "Papirkurv"-ikonet nederst på skjermen for å slette alle bildene du har valgt ovenfor.
![Slik sletter du album på en iPad Slik sletter du album på en iPad]()
Merk : Hvis du har slått på synkroniseringsfunksjonen på iPad, vil alle de slettede bildene forsvinne fra Bilder-delen på hver iOS-enhet som er koblet til iPad.
Legge til bilder i iCloud
En annen måte å frigjøre plass på iPad er å sende bilder til iCloud. Slik gjør du det:
- Start "Innstillinger" på iPad.
![Slik sletter du album på en iPad Slik sletter du album på en iPad]()
- Velg "Kontonavn" og gå til "iCloud."
![Slik sletter du album på en iPad Slik sletter du album på en iPad]()
- Trykk på «Bilder» og velg «Optimaliser iPad-lagring» under «iCloud-bilder».
![Slik sletter du album på en iPad Slik sletter du album på en iPad]()
Sjekker du lagringsplassen på iPaden din etter dette, vil du merke at den har økt. Og hvis bildene forbruker betydelig lagringsplass på enheten din, vil det være veldig merkbart.
Slik gjenoppretter du slettede bilder på iPad
Noen ganger vil du slette et bilde ved en feiltakelse. Du kan gjøre det uten å vite at du kanskje trenger det senere. Heldigvis plasserer Apple slettede bilder i kategorien «Nylig slettet album. Du kan gjenopprette hvilken som helst fil eller slette den for alltid fra denne mappen. Slik gjør du det:
- Åpne «Bilder»-appen og trykk på «Album».
![Slik sletter du album på en iPad Slik sletter du album på en iPad]()
- Trykk på «Nylig slettet»-albumet.
![Slik sletter du album på en iPad Slik sletter du album på en iPad]()
- Hvis du bruker iPadOS 16.1 eller nyere, kan du åpne «Nylig slettet album» med Face ID eller Touch ID.
![Slik sletter du album på en iPad Slik sletter du album på en iPad]()
- Trykk på «Velg».
![Slik sletter du album på en iPad Slik sletter du album på en iPad]()
- Velg bildet du vil gjenopprette, og trykk på «Gjenopprett». Trykk på "Gjenopprett alle" for å gjenopprette alle bildene.
![Slik sletter du album på en iPad Slik sletter du album på en iPad]()
- Trykk på "Gjenopprett bilde" for å bekrefte endringene.
![Slik sletter du album på en iPad Slik sletter du album på en iPad]()
Hva er album på iPad og andre iOS-enheter?
Et album er et utvalg bilder ordnet i forskjellige kategorier. For eksempel kan barnas bursdagsbilder være i ett album, bryllups- eller jubileumsbildene dine i et annet album, osv. Album gjør bilder enklere å sortere og hente. Du kan lage et nytt album på iPaden når du vil.
Noen sosiale medier-apper eller bilderedigerere kan be om tilgang til kamerarullen din og lage nye album hvis du tillater dem. Hvis du ikke vil at disse appene skal rote kameraappen din, kan du nekte dem tillatelse eller slette dem.
Sletting av album for å øke lagringsplassen på iPad
Hvis du sletter en mappe på datamaskinens harddisk, vil flyttingen også slette alt inne i den. Bildene i et album på iPaden din vil imidlertid forbli selv om du sletter et album. Album bruker ikke plass på iPad. Hvis du trenger å frigjøre intern lagring, vil ikke sletting av album utgjøre en vesentlig forskjell.
Du kan heller ikke slette et album du ønsker. Noen er umulige å fjerne fordi Foto-appen ikke kan fungere bra uten dem. Ethvert album under "Mine album"-delen eller "Delte album" er enkelt å slette. Ethvert album utenfor denne listen må forbli intakt for å hjelpe appen din til å fungere ordentlig. Hvis du fortsatt vil frigjøre lagringsplass på enheten din, bør du vurdere å slette bilder. Et annet valg du har er å sende bilder til iCloud-lagring eller slette dem fra enheten.
FAQ
Hvor lenge oppbevarer Apple slettede bilder på enheten min?
Apple oppbevarer slettede bilder i «Nylig slettet»-albumet i én måned. I løpet av denne tiden kan du gjenopprette alle bilder du har slettet. Du kan også slette noen bilder permanent ved å trykke på "Slett". Alternativt kan du vente til appen sletter bildene automatisk etter 30 dager.
Hvis jeg sletter bilder fra iPaden min, kan jeg se dem på iCloud?
Det avhenger av om du har koblet enheten til iCloud. Hvis du har synkronisert dem, vil de slettede bildene på enheten også bli slettet fra iCloud. Hvis du har koblet til iPhone, vil bildene også forsvinne derfra. Derfor kan du bare gjenopprette dem ved å åpne albumet "Nylig slettet".
Hvordan kan jeg gi nytt navn og omorganisere eksisterende album på iPad?
På samme måte som du kan slette album på iPad, kan du også gi dem nytt navn og omorganisere dem. Den korteste veien innebærer å sveipe fra venstre side av skjermen. Trykk på "Alle album" og velg deretter "Rediger". Gi albumet ditt et nytt navn ved å velge alternativet "Gi nytt navn". Omorganiser albumet ditt ved å velge alternativet "Omorganiser". Trykk på "Ferdig" for å fullføre.
Slett album på iPad
Hvis du vil slette noen album fra iPad-appen din uansett årsak, trenger du ingen spesiell programvare eller ferdigheter. Ved å endre noen få innstillinger i Foto-appen kan du slette alle albumene du ikke lenger trenger på få minutter. Hvis du vil frigjøre lagringsplass, kan du sende noen bilder til iCloud og slette dem fra iPad-en eller ganske enkelt slette dem for alltid.
Prøvde du nylig å slette album på iPaden? Har noen triks i denne artikkelen hjulpet deg med å lykkes? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.