TikTok handler om synlighet, tilstedeværelse, interaksjon og synspunkter. Det er imidlertid tider når du vil ha litt personlig anonymitet når du bruker plattformen og besøker andre profiler, spesielt konkurrentene dine. TikTok har en flott funksjon som lar deg skjule profilvisningene dine slik at du kan sjekke ut hvilken som helst profil uten at skaperen ser dette og kjenner identiteten din.

Denne artikkelen vil forklare hvordan du slår av TikTok-profilvisningsloggen din.
Slå av profilvisningshistorikk i TikTok
Denne TikTok-funksjonen kan slås på eller av fra kontoinnstillingene dine, og du vil kunne se de forskjellige TikTok-kontoene som har spionert på profilen din. Det er bare TikTok-kontoene med denne funksjonen slått på som har spionert på profilen din innen 30 dager som vises i profilvisningsloggen. Alle TikTok-kontoinnehavere som har slått på denne funksjonen vil også se at du har sjekket ut profilen deres.
Følg disse trinnene for å slå av profilvisningsloggen din i TikTok:
- Åpne TikTok-appen din og klikk på "Profil" nederst til høyre på skjermen.
![Slik slår du av profilvisninger i TikTok Slik slår du av profilvisninger i TikTok]()
- Klikk på "Tre-linjers meny"-ikonet øverst til høyre.
![Slik slår du av profilvisninger i TikTok Slik slår du av profilvisninger i TikTok]()
- Klikk på "Innstillinger og personvern."
![Slik slår du av profilvisninger i TikTok Slik slår du av profilvisninger i TikTok]()
- Klikk på "Personvern", og klikk deretter på "Profilvisninger."
![Slik slår du av profilvisninger i TikTok Slik slår du av profilvisninger i TikTok]()
- Klikk på veksleikonet som du finner ved siden av "Profilvisningshistorikk", og slå det på eller av. Som standard vil dette være satt til "Av".
![Slik slår du av profilvisninger i TikTok Slik slår du av profilvisninger i TikTok]()
Hvis du vil slå profilvisningsloggen på eller av fra siden for profilvisninger, følger du disse trinnene:
- Åpne TikTok-appen din og velg "Innboks" nederst på skjermen.
![Slik slår du av profilvisninger i TikTok Slik slår du av profilvisninger i TikTok]()
- Klikk på et varsel som forteller deg at noen har sett på profilen din.
![Slik slår du av profilvisninger i TikTok Slik slår du av profilvisninger i TikTok]()
- På siden "Profilvisninger" velger du "Innstillinger"-ikonet øverst til høyre.
![Slik slår du av profilvisninger i TikTok Slik slår du av profilvisninger i TikTok]()
- Velg veksleikonet som vil være ved siden av "Profilvisningshistorikk", og slå det enten på eller av.
![Slik slår du av profilvisninger i TikTok Slik slår du av profilvisninger i TikTok]()
Andre grunner til å slå av profilvisningsloggen din i TikTok
- Forhindre uønskede interaksjoner – Når folk ser at du har sett på TikTok-profilen deres, vil de kanskje samhandle med deg uansett grunn, spesielt kontoskapere som annonserer for virksomhet eller tjenester, og til og med svindlere. Deaktivering av profilvisningshistorikk gir deg større trygghet når du ser på profiler til kontoer du ikke er overbevist om er troverdige. La oss også innse det, du vil ikke at noen du egentlig ikke kommuniserer med skal komme i kontakt med deg etter at de har sett deg sjekke profilen deres.
- Mindre sosialt press – Sosiale medier gjør mange mennesker engstelige, og tanken på at profilvisningene deres blir sett av andre på TikTok kan sette dem under press. Deaktivering av denne funksjonen hjelper disse brukerne å bla gjennom skaperprofiler uten at skaperne trenger å vite at de har gjort det.
Hva skjer når du har slått av profilvisningsloggen
Dette er hva som skjer når du har slått av visningsloggen for TikTok-profilen din:
- Etter 30 dager blir listen over profilvisninger tilbakestilt. Hvis profilvisningene dine forblir slått av i 30 dager på rad, fjernes de tidligere profilvisningene fra andre brukeres profilvisningslister. Hvis du vil starte på nytt eller holde den tidligere profilvisningsloggen din skjult, er dette nyttig.
- Kontoen din vil bli fjernet fra besøkslistene. Når profilvisningsloggen er slått av, vil ikke profilbildet og navnet ditt vises på besøkslistene for andre kontoer. Og når du sjekker ut noens profil når du har slått av profilvisningene dine, vil de ikke se at du sjekket ut profilen deres.
Andre måter å se profiler anonymt
- For å se TikTok-profiler anonymt, slå av profilvisningsloggen, sjekk ut profilen du vil se, og slå deretter profilvisningsloggen på igjen.
- Besøk TikTok uten å bruke en konto. Kontobrukeren vil ikke kunne se at du sjekket ut profilen deres.
- Hvis du hadde slått på TikTok-profilvisninger da du sjekket ut noens profil, og deretter bestemte deg for at du helst ville de ikke visste at du så profilen deres, kan du raskt slå av profilvisningene dine, og navnet ditt vil ikke vises i profilvisningene deres. TikTok viser kun seerne som til enhver tid har slått på profilvisningene sine.
Hvis du har slått den på igjen, men profilvisningsloggen din ikke vises
Du har kanskje bestemt deg for at du vil gå tilbake til å kunne se visningsloggen for TikTok-profilen din, men du oppdager at funksjonen ikke fungerer som den skal.
Her er noen alternativer du kan prøve som kan løse dette problemet:
- Sjekk at du oppfyller kravene
- Prøv å oppdatere appen
- Logg ut og deretter på
- Sørg for at TikToks servere kjører
Hvis du har prøvd alle disse, men fortsatt ikke kan se visningshistorikken for TikTok-profilen din, må du kontakte TikToks støtte for å få hjelp.
Ulempen med å deaktivere profilvisningshistorikk
Hvis du er en skaper som i stor grad er avhengig av publikumsinnsikt for å lage relevant innhold, mister du tilgangen til denne informasjonen fra personene som besøker profilen din. Dette kan gjøre det vanskeligere for deg å skreddersy innholdet ditt for å passe seerens preferanser.
Når du bestemmer deg for om du vil slå av TikTok-profilvisningshistorikken eller ikke, må du vurdere prioriteringene dine. Hvis hovedprioriteten din er personvern, vil det å slå av denne funksjonen gi deg det når du blar gjennom forskjellige TikTok-profiler. Men hvis du ønsker å engasjere deg med publikummet ditt og trenger å få litt innsikt i hva som fungerer bra, må du vurdere å holde profilvisningsloggen slått på slik at du kan gjøre dette.
Spion med fred i sinnet
Profilvisningshistorikken på TikTok lar deg se alle kontoene som har sjekket profilen din, og lar dem se om du også har sjekket ut deres. Og selv om dette kan være flott for brukere som sporer engasjement og publikumsdemografi på innholdet deres, kan dette være et stort stress eller irritasjonsmoment for folk som foretrekker anonymitet når de surfer gjennom TikTok-profiler.
Hvis du vil se TikTok-profiler anonymt, må du slå av profilvisningshistorikk i TikTok-kontoen din. Både du og alle som ser på profilen din vil kunne gjøre det anonymt.
Har du noen gang slått av profilvisninger i TikTok? I så fall, brukte du noen av tipsene og triksene i denne artikkelen? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.