Hjem
» Hvordan
»
Slik gjør du profilen din privat på Facebook
Slik gjør du profilen din privat på Facebook
Hva om du vil holde Facebook-profilen din privat og ha mer kontroll over hva andre brukere, som ikke er vennene dine, kan se på profilen din? Er det mulig å endre kontoens standardinnstillinger?
Dessverre er det ingen magisk bryter for å ha profilen din helt privat som standard. Men hvis du vet de riktige innstillingene for å justere, kan du gjøre profilen din 100 % konfidensiell. Denne artikkelen leder deg gjennom trinnene for å gjøre Facebook-profilen din privat. La oss komme i gang!
Slik gjør du Facebook-profilen din privat på en PC – Windows, Mac, Linux eller Chromebook
Hvis du vil gjøre Facebook-profilen din privat via en nettleser, er dette hva du bør gjøre:
Åpne hvilken som helst nettleser på datamaskinen din og gå til " Facebook-nettstedet ."
Logg inn på kontoen din.
Klikk på "nedovertrekanten" (Kontoinnstillinger) øverst til høyre.
Velg "Innstillinger".
Velg "Personvern" i "Innstillinger"-menyen til venstre. Hvis du gjør det, åpnes ruten "Personverninnstillinger og verktøy" til høyre.
Du kan nå endre personverninnstillingene for forskjellige funksjoner. Juster innstillingene for å passe dine personvernbehov. Trykk på den blå "Rediger" -knappen for hvert personvernalternativ du vil endre.
Slik gjør du profilen din privat på Facebook-mobil
I dag bruker mange stort sett Facebook på telefonene sine. Heldigvis er prosessen for de som ønsker å gjøre profilen privat ved hjelp av mobil rimelig grei. Det er først og fremst likt for både iPhone og Android-enheter. Det er to måter å endre personverninnstillingene på Facebook-mobilappen.
Bruk innstillinger for personvernsjekk for å gjøre Facebook privat
Hvis du vil utføre en rask personvernsjekk på mobil, følger du disse trinnene:
Åpne "Innstillinger" på Facebook og trykk på "Personvernsjekk."
Trykk på «Hvem kan se hva du deler». miniatyrbilde i øvre venstre hjørne.
Trykk på «Fortsett».
Profilinformasjon-skjermen: Trykk på "rullegardinboksen" til høyre for hvert profildetaljer-alternativ og velg personverninnstillingen som passer best for dine behov. Trykk på "Neste" for å fortsette.
Innlegg og historier-skjermen: Trykk på "rullegardinboksen" for hvert "Innlegg og historier"-alternativ for å velge hvem som kan se innleggene dine. Velg "Begrens" nederst for å endre personverninnstillingene på tidligere innlegg.
Blokkeringsskjerm: Trykk på «Legg til i blokkert liste» for å legge til noen på blokkeringslisten, eller trykk på «Se din blokkerte liste» for å se de som allerede er begrenset.
Å gå gjennom innstillingene for personvernsjekk bidrar til å begrense hva andre kan se. Hvis du vil ha flere alternativer, følg trinnene nedenfor for å gjøre ytterligere detaljer private.
Bruk menyen Innstillinger og personvern for å gjøre Facebook privat
Start "Facebook-appen" på telefonen din, og trykk deretter på "Hamburger" -ikonet øverst til høyre (Android) eller nederst til høyre (iPhone/iPad).
Rull nedover skjermen og velg "Innstillinger og personvern."
Velg "Innstillinger".
Rull ned på siden og trykk på «Profildetaljer», «Hvordan folk finner …», «Innlegg» osv. i delen «Publikum og synlighet» for å oppdatere personvernpreferansene dine.
Disse trinnene lar deg gjøre andre ting enn dine innlegg og kontaktinformasjon private. Alternativet «Følgere og offentlig innhold» lar deg for eksempel begrense hvem som kan kommentere de offentlige innleggene dine.
Hvordan gjøre ditt fremtidige Facebook-innhold privat fra fremmede
Hva om du vil skjule ditt fremtidige Facebook-profilinnhold for de som ikke er vennene dine? Hvordan kan du gjøre dette? Bare følg trinnene nedenfor.
Gjør fremtidige Facebook-innlegg private ved hjelp av en PC – Windows, Mac, Linux og Chromebook
Gå til " Facebook-nettstedet " fra en hvilken som helst nettleser, og logg deretter på kontoen din.
Klikk på "nedovertrekanten" (kontoinnstillinger) øverst til høyre på skjermen.
Velg "Innstillinger og personvern."
Velg "Innstillinger".
Klikk på "Personvern" fra menyen til venstre.
Rull ned til "Din aktivitet"-delen i høyre rute, og klikk deretter på "Rediger" -knappen ved siden av "Hvem kan se dine fremtidige innlegg?"
Klikk på "Hvem kan se dette?" rullegardinmenyen og velg «Venner», «Venner unntatt» eller «Bare meg».
Du kan også endre denne innstillingen på individuelle innlegg ved å trykke på "tre prikker" -ikonet i øvre høyre hjørne av et innlegg. Her kan du velge hvem som kan se statusen din (offentlig, kun venner, privat, egendefinert osv.).
Avslutningsvis skjer ikke anonymitet med ett klikk, men det er relativt enkelt å gjøre Facebook-profilen din privat. Alle alternativene vises i delen "Sikkerhet og personvern" under "Innstillinger." Bare følg trinnene i denne artikkelen, så har du ingen problemer.
Vanlige spørsmål om personvern på Facebook
Hvis jeg setter profilen min til Privat, kan folk fortsatt se profilbildet mitt?
Ja, alle kan se profilbildet ditt, selv om de ikke har en Facebook-konto (søkemotorresultater, profil-URL osv.). Når du setter profilen din til privat, kan andre brukere fortsatt se profilbildet ditt og noen få detaljer om kontoen din, men de kan bare se innlegg du har gjort «Offentlig».
Hvordan ser jeg profilen min slik andre som ikke er vennene mine ser den?
En av de praktiske funksjonene til Facebook er muligheten til å se hvordan profilen din ser ut for andre. Denne funksjonen er verdifull når du sjekker hvilken informasjon du har satt til «Offentlig», for eksempel innlegg, vennelister osv. Du kan følge disse trinnene for å se profilen din slik den vises for offentligheten:
1. Åpne Facebook og trykk på pilen i øvre høyre hjørne.
2. Trykk på menyikonet øverst til høyre (Android) eller nede til høyre (iPhone).
3. Gå til profilen din.
4. På profilsiden din trykker du på de tre horisontale prikkene til høyre for Rediger profil.
5. Klikk eller trykk på Vis som .
Kan jeg gjøre profilbildet mitt privat?
Dessverre kan du ikke gjøre profilbildet ditt privat. Alle kan se profilbildet du laster opp. Du kan imidlertid tilbakestille profilbildet ditt til Facebooks standardbilde (silhuetten av en person på en blank bakgrunn). Naviger til "Profilbilde-fotoalbumet ditt, velg ditt nåværende profilbilde og klikk på ikonet med tre prikker for å slette bildet.
Du kan også sette profilbildet ditt til noe vanlig, som en favoritt superhelt eller symbol. Vær imidlertid forsiktig med lover om brudd på opphavsrett.