Hvordan fjerne Gmail-kontoer du ikke lenger bruker?
Står du overfor problemer på grunn av flere Gmail-kontoer lagt til telefonen din? Vil du fjerne de unødvendige?
Vel, du er på rett sted her, vi vil forklare hvordan du fjerner Google-kontoen fra en telefon. Men før det må du vite visse ting.
Ting du bør huske på før du sletter Google-kontoen fra telefonen
– Fjerne Gmail-kontoen fra telefonen – Dette betyr at når Google-kontoen er slettet fra enheten din, vil du ikke lenger ha tilgang til YouTube, Google Music, Google Play og andre tjenester knyttet til den kontoen. Du kan imidlertid legge til kontoen når som helst.
– Slå av datasynkronisering – Hvis du gjør dette, forblir Gmail-kontoen din på telefonen, slik at du kan bruke og få tilgang til Google-tjenester som YouTube, Google Music osv. Ingen e-poster vil imidlertid bli lastet ned for kontoen. Du kan aktivere funksjonen når du vil bruke kontoen.
– Slett og konto – Når en Google-konto er slettet, kan du ikke angre handlingen. Så gjør det bare når du er sikker, og du ikke lenger vil bruke kontoen. Før du sletter Google-kontoen din, husk at Gmail-kontoen din er koblet til andre ting.
Til å begynne med vil vi fokusere på hvordan du fjerner Gmail-kontoer fra Android- og iOS-telefoner . Senere skal vi diskutere de andre punktene.
Merk: Når en Google-konto knyttet til Google Play er fjernet, mister du tilgangen til alle kjøpte apper og innhold. Dessuten vil tilgangen til bilder, e-poster og andre data knyttet til Gmail også gå tapt. Hvis du bare vil slutte å motta e-post for en spesifikk Google-konto, bør du derfor vurdere å slå av synkronisering. Hvis dette høres ut som en plan, klikk her for å gå til delen der vi diskuterer hvordan du deaktiverer synkronisering.
Slik sletter du Google-konto fra Android og iOS-telefon
Trinn for å fjerne Gmail-kontoen fra telefonen
Husk å slette en Google-konto betyr at du ikke vil motta noen appoppdateringer, du vil miste musikk, spill, blader osv. kjøpt med Google-kontoen du fjerner. Dessuten mister du alle kontakter, og du vil ikke kunne lagre data på Disk eller laste opp og laste ned filer.
Hvis du er ok med alt dette, følg trinnene for å slette Google-kontoen.
1. Gå til myaccount.google.com .
2. Trykk på Data og personalisering.
3. Rull for å finne «Last ned, slett eller lag en plan for dataene dine»-alternativer
4. Her, siden du ønsker å slette kontoen, klikker du på Slett en tjeneste eller kontoen din.
Hvis du vil ha en kopi av dataene dine, kan du få den ved å klikke på Last ned dataene dine.
5. I neste vindu klikker du på Slett kontoen din.
6. For å bekrefte at det er kontoen din, blir du bedt om å logge på.
7. Skriv inn passordet og følg instruksjonene for å slette Google-kontoen.
Når den er slettet, er det ingen måte å gjenopprette den, så vær forsiktig.
Her er de nødvendige trinnene for å fjerne en Gmail-konto fra telefonen. Instruksjonene nedenfor bør fungere på alle Android-telefoner. Men menynavnene kan variere hvis du bruker en eldre versjon av Android.
Trinnvise instruksjoner for å fjerne Gmail-konto fra Android-enheter
- Åpne telefonens innstillinger
- Trykk på Kontoer og sikkerhetskopiering > etterfulgt av Kontoer.

![Slik fjerner du Google-kontoen permanent fra Android- og iOS-telefoner Slik fjerner du Google-kontoen permanent fra Android- og iOS-telefoner]()
- Her vil du se en liste over apper du er logget på med.
![Slik fjerner du Google-kontoen permanent fra Android- og iOS-telefoner Slik fjerner du Google-kontoen permanent fra Android- og iOS-telefoner]()
- Velg Gmail-kontoen du vil fjerne.
- Trykk på Fjern konto ."
- Bekreft handlingen, Gmail-kontoen din vil nå bli fjernet fra Android-enheten din.
Merk: Enkelte Android-enheter tillater ikke fjerning av Google-konto; derfor kan du deaktivere Gmail-kontoen. For dette går du til Apps > Gmail > Deaktiver .
Les videre for andre alternativer som kan bidra til å strømlinjeforme ting uten å fjerne Gmail-kontoen din.
Deaktiverer e-postsynkronisering i Gmail
Hvis du bruker en e-postapp til å holde alle kontoene dine på ett sted, kan du deaktivere Gmail-synkronisering eller slå av Gmail-varsler.
Slik gjør du det og forhindrer at nye e-poster lastes ned:
- Åpne Innstillinger og trykk på Brukere og kontoer eller Kontoer (alternativet varierer fra telefon til telefon)
- Trykk på Gmail-kontoen du vil gjøre endringer i. På enkelte enheter må du kanskje først trykke på Gmail.
- Trykk på Kontosynkronisering .
- Rull ned > Gmail > bytt alternativ for synkronisering av Gmail.
Dette vil deaktivere Gmail fra å synkronisere med telefonen din.
Men hvis du vil beholde en Gmail-konto og fortsette å motta meldinger uten å bli varslet.
Åpne Gmail-appen > trykk på tre stablede linjer > Innstillinger > Velg Gmail-kontoen > Varsling > deaktiver den herfra.
Du vil ikke lenger motta Gmail-varsler for den kontoen. På denne måten, uten å fjerne Gmail-kontoen din, kan du slutte å bli varslet.
Men hvis du har bestemt deg og bare ønsker å slette Google-kontoen her, går vi. Før det, et par ting du trenger å vite.
- Alle data, enten det er filer, bilder, videoer osv. i Google-kontoen du sletter, vil gå tapt.
- Du vil ikke lenger kunne bruke Google-tjenester.
- Du mister tilgangen til innhold, apper og abonnementer kjøpt fra den kontoen.
|
Slik sletter du Google-kontoen
Merk: Hvis du har flere Google-kontoer, vil ikke de andre fjernes hvis du sletter én.
-
- Gå til myaccount.google.com .
- Klikk på Data og personaliseringsalternativ i venstre rute
![Slik fjerner du Google-kontoen permanent fra Android- og iOS-telefoner Slik fjerner du Google-kontoen permanent fra Android- og iOS-telefoner]()
- Rull ned og se etter "Last ned, slett eller lag en plan for dataene dine."
- Klikk på Slett en tjeneste eller kontoen din.
- Klikk deretter på Slett kontoen din under Slett Google-kontoen din.
- Når du blir bedt om å logge på Gmail-kontoen din, følger du instruksjonene på skjermen. På denne måten vil du kunne slette Google-kontoer.
Så det er det, ved å bruke instruksjonene ovenfor kan du enkelt fjerne Google-kontoen din og slette den permanent. Men i tilfeller der du bare har én enkelt Google-konto, kan det hende at disse trinnene ikke fungerer. Så bare legg til en annen konto, gjør den til primær og fjern den andre Google-kontoen.
Nå, her er trinnene for iOS-brukere.
Slik fjerner du en Google-konto fra en iOS-enhet
Trinn for å fjerne Gmail-kontoen fra Gmail-appen
- Start Gmail-appen
- Trykk på tre stablede linjer > Administrer kontoer > Rediger
- Velg kontoen > trykk på Fjern > Ferdig.
Du er klar for Google-kontoen du vil fjerne, nå slettet fra telefonen.
Men hvis du får tilgang til Google-kontoen via Safari her er trinnene for å fjerne Gmail-kontoen.
- Åpne nettleseren Safari
- Skriv inn google.com
- Hvis du er pålogget, trykk på profilikonet > Logg av.
- Logg på > Logg på med en annen konto.
- Velg kontoen > trykk på fjern > Ferdig
Alle ferdige Google-kontoer fjernes ikke fra Safari og telefonen din.
Men hvis du får tilgang til Gmail-kontoen via Mail-appen her, følger vi trinnene for å fjerne Gmail-kontoen.
- Gå til telefonens innstillinger
- Rull til Passord og kontoer
- Her vil du se ulike kontoer. Trykk på Google-kontoen du vil fjerne
- Dette åpner et nytt vindu her, trykk på Slett konto > Slett fra min iPhone.
Det vil si at du har fjernet Google-kontoen din fra iOS-enheten din.
Ved å bruke alle trinnene som er forklart ovenfor, kan du veldig enkelt fjerne Google-kontoen din fra telefonen. Jeg håper du synes innlegget er interessant og informativt. Men før du sletter Google-kontoen din, tenk deg om to ganger, siden du ikke kan angre handlingen.
Hvis du har problemer, legg igjen kommentaren din i boksen nedenfor. For å holde deg tilkoblet og oppdatert, ta kontakt med oss på ditt sosiale mediehåndtak.