Det er tider når du ikke vil at Facebook-vennene dine skal vite hva du legger ut på nettet. Kanskje du selger noe som en av vennene dine ga deg, og du vil helst at de ikke skal vite det. Uansett årsak, gir Facebook Marketplace deg muligheten til å skjule oppføringene dine for vennene dine.

Denne artikkelen vil vise deg hvordan du skjuler Facebook Marketplace-oppføringene dine for vennene dine.
Skjul ny oppføring
Her er hva du skal gjøre hvis du vil skjule en ny oppføring fra vennene dine på Facebook og Facebook Messenger:
- Klikk på de tre linjene øverst på Facebook-siden og klikk deretter på "Markedsplass".
![Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner]()
- Klikk på "Selg" og velg deretter "Varer til salgs".
![Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner]()
- Legg inn varens informasjon og sveip til høyre ved siden av «Skjul fra venner».
![Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner]()
Skjul eksisterende oppføring
Hvis du vil skjule en eksisterende oppføring fra vennene dine på Facebook og Messenger, bør du gjøre følgende:
- Klikk på de tre linjene øverst på Facebook-siden.
![Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner]()
- Klikk på "Markedsplass" og deretter personikonet øverst på siden.
![Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner]()
- Klikk på de tre prikkene ved siden av oppføringen og klikk deretter "Rediger oppføring".
![Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner]()
- Sveip til høyre ved siden av «Skjul fra venner».
![Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner]()
Hva skjedde med alternativet "Skjul alle oppføringer fra venner"?
På et tidspunkt var det et alternativ for å skjule alle oppføringer fra venner på markedsplassen. I mai 2022 kvittet Facebook seg med alternativet. De tok også bort muligheten til å gjøre skjul tilgjengelig som et standardalternativ. Du kan imidlertid fortsatt skjule oppføringer på individuelle innlegg.
Hvordan blokkerer jeg venner fra å se mine markedsplassinnlegg?
Når du blokkerer noen fra Marketplace, blokkerer du også profilen deres på Facebook. For å blokkere venner fra Marketplace, gjør du følgende:
- Gå til profilen du vil se, trykk på de tre linjene og gå til "Innstillinger og personvern."
![Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner]()
- Gå til "Innstillinger", deretter til "Målgruppe og synlighet", og klikk på "Blokkering".
![Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner]()
- Skriv inn navnet du vil blokkere, og trykk deretter på "Blokker" ved siden av navnet.
![Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner]()
- Trykk på "Blokker" igjen.
![Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner]()
Slik blokkerer du en profil fra en markedsplasssamtale
Hvis du vil blokkere noen fra en Marketplace-samtale, gjør du det slik:
- Gå til Messenger-appen og åpne profilen du vil blokkere.
![Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner]()
- Klikk på navnet deres øverst.
![Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner]()
- Klikk "Blokker" og klikk deretter "Blokker" igjen for å bekrefte.
![Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner Hvordan skjule Facebook Marketplace-oppføringer fra venner]()
Grunner til at vennene dine fortsatt kan se en oppføring du har skjult
Følgende er et par grunner til at vennene dine fortsatt kan se en oppføring du har lagt ut, selv om du har "Skjul fra venner" slått på.
budbringer
Hvis du deler en oppføring som du ikke har skjult for venner på Messenger, men senere slår den på etter at den er delt, kan det hende at vennene dine fortsatt kan se en forhåndsvisning.
Historier
Hvis du deler en oppføring som du ikke har skjult for venner på historiene dine og deretter slår den på etter at den er delt, kan det hende at vennene dine fortsatt kan se en forhåndsvisning, men fordi det er en historie, vil den
Vanlige spørsmål
Hvorfor er det et skjul fra venner-alternativet på Facebook Marketplace?
Det er ikke klart hvorfor det er et alternativ fra Facebooks side, men fra en brukers perspektiv kommer det bare ned til å ikke ønske at noen ting deles med venner.
Er oppføringer du skjuler for venner offentlige?
Når du har slått på «Skjul for venner», er de fortsatt offentlige. De vil bli skjult for vennene dine på Facebook og Messenger, men alle utenfor Facebook og Messenger vil kunne se oppføringen.
Hva kan du skjule oppføringer for?
Du kan bare velge å skjule elementer. Du kan ikke skjule oppføringer for utleie, hus eller kjøretøy.
Kan du skjule oppføringer i en gruppe?
Nei, det kan du ikke. Hvis du viser et element i en gruppe, og deretter slår på «Skjul fra venner», vil det bli fjernet.
Varsler Facebook vennene dine når du viser noe på Marketplace?
Nei. Når du legger ut et element på Marketplace, publiseres det ikke på nyhetsstrømmen din, så vennene dine vil ikke bli varslet.
Hvis jeg lister et element på nytt, må jeg skjule det for venner igjen?
Ja det gjør du. Når du viser et element på nytt, vil «Skjul fra venner»-innstillingen være av, så du må slå den på igjen.
Hva om jeg fornyer en oppføring?
Hvis du fornyer en oppføring, vil «Skjul fra venner»-innstillingen fortsatt være på.
Skjulte venner
Uansett grunnen til at du ønsker å skjule en oppføring for vennene dine på Marketplace, er prosessen enkel å gjøre. Det er like enkelt å angre det og gjøre det synlig for vennene dine hvis du ønsker å gjøre det på et annet tidspunkt.
Har du brukt «Skjul for venner»-funksjonen på Facebook Marketplace? Hvordan var opplevelsen din? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.