Google Classroom tilbyr en gratis plattform for lærere og elever å samarbeide. Så det er viktig å forstå hvordan du gjør grunnleggende ting som å lage klasser , sende inn oppgaver, delta i diskusjoner og få kursmateriellet. Det er også viktig å vite hvordan man avslutter en økt og forlater en time.

Hvis du trenger å forlate et Google Classroom, men ikke vet hvordan, har du kommet til rett sted. Denne veiledningen har alt du trenger å vite om å forlate et Google Classroom.
Forlater et Google Classroom
Det er flere grunner til at du kanskje vil forlate et Google Classroom. Hvis du for eksempel har fullført en klasse, er det unødvendig å bli i den. Andre ganger kan det hende du må droppe et kurs du ved et uhell har meldt deg på.
Prosessen med å forlate et Google Classroom er enkel. Det er imidlertid viktig å merke seg at ikke alle klasser lar elevene forlate. Hvis for eksempel skoleadministratoren har deaktivert alternativet for avregistrering, vil du ikke kunne forlate klassen. Dessuten, hvis læreren har arkivert klassen, kan du ikke forlate klassen før du ber dem om å avmelde deg eller deaktivere klassen.
Ellers, hvis klassen ikke er arkivert og avregistreringsfunksjonen er aktiv, kan du fortsette som følger for å avmelde deg fra et Google-klasserom:
- Åpne Google Chrome og klikk på Google-appvelgeren i øvre høyre hjørne (den er ved siden av profilen din).
- Bla gjennom listen over apper og klikk på Classroom .
![Hvordan forlate et Google Classroom Hvordan forlate et Google Classroom]()
- Når Classroom åpner, vil du se alle de påmeldte kursene dine.
- Finn klassen du vil forlate, og klikk på ikonet med tre prikker for flere alternativer.
![Hvordan forlate et Google Classroom Hvordan forlate et Google Classroom]()
- Velg Avregistrer fra listen.
![Hvordan forlate et Google Classroom Hvordan forlate et Google Classroom]()
- En bekreftelsesboks vil dukke opp på skjermen din og ber deg bekrefte. Klikk på Avregistrer og klassen blir fjernet fra Classroom-hjemmesiden din.
Hvis du bruker Google Classroom-mobilappen, er det slik for å avmelde deg fra et kurs:
- Åpne Google Classroom-appen og logg på med legitimasjonen din.
- Finn klassen du vil forlate. Deretter trykker du på de tre horisontale prikkene ved siden av.
![Hvordan forlate et Google Classroom Hvordan forlate et Google Classroom]()
- Velg Avregistrer .
![Hvordan forlate et Google Classroom Hvordan forlate et Google Classroom]()
- Velg Avregistrer igjen fra dialogboksen som vises for å bekrefte. Umiddelbart vil klassen bli slettet fra listen over klasser.
Hvordan bli med i et Google Classroom igjen etter avmelding
Avmelding fra Google Classroom kan reverseres! Hvis du ombestemmer deg og ønsker å bli med igjen, er det enkelt å gjøre det med noen få trinn. Du vil se alle aktivitetene mens du er borte når du registrerer deg på nytt. Slik kommer du tilbake i klassen:
- Logg på Google Classroom-kontoen din.
- Trykk på plussikonet nederst til høyre.
- Velg Bli med i klasse fra alternativene som vises.
![Hvordan forlate et Google Classroom Hvordan forlate et Google Classroom]()
- Under profilen din finner du feltet Klassekode og skriv inn koden du fikk da du først ble med i klassen .
- Trykk på Bli med i øverste høyre hjørne.
![Hvordan forlate et Google Classroom Hvordan forlate et Google Classroom]()
Hvis det står at koden er feil, må du be læreren din om en ny.
Administrer Google-kursene dine
Som med andre Google Classroom-prosesser, er det enkelt å forlate et kurs. Dette lar deg administrere klassene dine og bli i de du er aktivt engasjert i. Men husk å informere læreren din før du forlater timen. Og hvis du er klasseromsadministrator, bør du lære hvordan du oppdager plagiat og juks i Google Classroom .
Vanlige spørsmål
Kan en elev fjerne seg selv fra Google Classroom?
Ja, elever kan fjerne seg selv fra Google Classroom hvis de har fått tillatelse til det. Hvis klasseromsadministratoren har deaktivert avregistreringsalternativet for elever, vil de ikke kunne forlate klasserommet alene.
Kan hvem som helst bli med i et Google Classroom?
Alle kan bli med i et Google Classroom hvis de har invitasjonslinken. Utenom invitasjonskoden kan elevene bli med i klasserommet hvis de har klassekoden.
Hvorfor kan jeg ikke forlate et Google-klasserom?
Det kan hende du ikke kan forlate klasserommet hvis du ikke har tillatelse til det. I dette tilfellet bør du be klasseromsadministratoren om å fjerne deg.