Årsakene til å slette en Facebook-konto kan være mange. Det kan være at Facebook-kontoens sikkerhet har blitt kompromittert, eller det kan være at du bare vil ha fred og holde deg unna sfæren av avhengighet av sosiale medier. Og hvis du har tatt den avgjørende avgjørelsen, leter du sannsynligvis etter måter å slette Facebook-kontoen permanent på.
Slik sletter du Facebook-konto permanent (nøyaktige trinn)
- Klikk på rullegardinmenyen () øverst til høyre
- Klikk på Innstillinger
- Klikk på din Facebook-informasjon til venstre
- Gå til Deaktivering og sletting og klikk på den
- Merk av for Slett konto permanent (alternativknapp)
- Klikk Fortsett til kontosletting
Som en fornuftig bruker vil du kanskje vurdere flere andre aspekter som følger med selve beslutningen om å slette Facebook-kontoen. Det er tilrådelig at du introspekterer og ikke bare tar en beslutning i hast eller til og med på impuls, selv om du bare ønsker å deaktivere Facebook-kontoen.
Hvis du virkelig vil bekjempe avhengigheten av sosiale medier, kan du prøve Social Fever. Det er en app som hjelper deg å holde oversikt over sosiale medier og enhetsbruk. Den ber deg til og med ta opp interesser som kan hjelpe deg å bevege deg bort fra enheten. I tillegg er det helsefunksjoner som advarer deg om å komme deg vekk fra enheten.

Slik sletter du Facebook-konto permanent (utvidede trinn)
- Klikk på rullegardinmenyen øverst til høyre
Etter å ha logget inn på Facebook-kontoen din, gå til øverste høyre hjørne og klikk på rullegardinmenyen
- Klikk på Innstillinger
Etter å ha klikket på rullegardinmenyen, klikk på Innstillinger- alternativet som finnes rett over Logg ut- alternativet
- Klikk på din Facebook-informasjon til venstre
Finn og klikk på din Facebook-informasjon i venstre kolonne
- Gå til Deaktivering og sletting og klikk på den
Klikk på det siste alternativet som sier Deaktivering og sletting . Du kan enten klikke på hele alternativet (i det øyeblikket du holder musepekeren, vil alternativet bli uthevet) eller klikke på Vis
- Merk av for Slett konto permanent (alternativknapp)
Nå vil du ha to alternativer med radioknapper plassert på venstre side. Velg Slett konto permanent, og merk av alternativknappen ved siden av
- Klikk på Fortsett til kontosletting
Det er det! Klikk på Fortsett til kontosletting
Merk: Hvis du i stedet for å slette en Facebook-konto bare ønsker å deaktivere en Facebook-konto, merker du av for Deaktiver konto i stedet for Slett konto permanent . Du kan deretter fortsette til kontodeaktivering .
Hvordan laste ned all informasjon (data) på Facebook
Nedlasting av all informasjonen din på Facebook bør komme før hvordan du sletter Facebook-konto permanent. Følg trinnene nedenfor, og selv etter at Facebook-kontoen din har blitt slettet permanent, vil dataene dine fortsatt være intakte –
- Klikk på rullegardinmenyen og klikk deretter på Innstillinger
- Klikk på din Facebook-informasjon i venstre kolonne
- Klikk på Vis- alternativet ved siden av Last ned informasjonen din
- Klikk på avmerkingsboksene for datakategorier på siden Last ned informasjonen din . Du kan til og med velge data fra en bestemt datoperiode, dataformatet og kvaliteten
- Når du er ferdig med å velge data, klikker du på Opprett fil
Hva mister du
Nå, siden du vet hvordan du sletter Facebook-konto og hvordan du deaktiverer Facebook-konto, står det her på spill –
Hvis du deaktiverer Facebook-kontoen, kan du aktivere på nytt når du vil. Men i løpet av tiden Facebook-kontoen din er deaktivert, vil ingen kunne se tidslinjen din eller til og med kunne søke etter deg. Likevel kan de se meldingene du har sendt til dem.
Vennene dine kan også fortsatt se navnet ditt i vennelisten deres, og hvis du har vært en del av gruppen/gruppene, vil gruppeadministratorene kunne se kommentarene og innleggene dine. Og du kan fortsatt chatte med folk på messenger.
Når du har slettet Facebook-kontoen din, vil du ikke kunne aktivere den på nytt med mindre du kansellerer sletteforespørselen før 30 dager. Om 90 dager vil alle dataene dine bli slettet, og de vil ikke være tilgjengelige for noen som bruker Facebook.
I henhold til datapolicyen vil Facebook fortsatt beholde en kopi av dataene dine etter 90 dager. Disse dataene oppbevares slik at de kan gjenopprettes i tilfelle programvarefeil, katastrofe eller andre typer tap av data.
Ønsker du å gjenopprette slettet Facebook-konto? Her er hvordan du kan gjøre det
Les også: Slik gjenoppretter du meldinger slettet permanent på Facebook Messenger
Å slette eller ikke slette – er ditt valg
Avgjørelser av noe slag bør aldri tas på en impuls. Og det er nettopp derfor vi har prøvd å ta opp alt du måtte forholde deg til før og etter at du står overfor spørsmålet "hvordan slette Facebook-konto". Hvis du fant denne informasjonen nyttig, del den med dine kjære også. For mer slikt innhold, følg med på Systweak Blogs og følg oss rundt.