Facebook varmasti uskoo vanhaan sanontaan, että hädässä oleva ystävä on todellakin ystävä. Tämä on varmasti syy siihen, että he ovat antaneet meille mahdollisuuden valita ystävämme ja asettaa heidät luotetuiksi yhteyshenkilöiksi.
Vaikka se kuulostaa kätevältä ominaisuudelta, Trusted Contacts voi myös auttaa meitä kirjautumaan sisään Facebook-tiliimme, jos menetät vahingossa pääsyn siihen. Joten ilman pitkiä puheita opitaan nopeasti lisäämään luotettavia yhteystietoja Facebook- tiliimme.
Pakko lukea: Data Saver Mode -tilan käyttöönotto Facebookissa Instagramissa ja Snapchatissa
- Kirjaudu sisään Facebook-tilillesi ja napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa alanuolta. Valitse nyt avattavasta valikosta Asetukset-vaihtoehto.
- Napsauta Suojaus ja kirjautuminen -vaihtoehtoa. Napsauta nyt Muokkaa-painiketta lisätäksesi ystäväsi.

- Napsauta Valitse ystävät lisätäksesi ystäväsi luotetuiksi yhteyshenkilöiksi.
![Palauta pääsy Facebook-tilille luotetuilla yhteystiedoilla Palauta pääsy Facebook-tilille luotetuilla yhteystiedoilla]()
- Saat nyt kehotteen, joka antaa sinulle käsityksen luotetuista yhteystiedoista. Kun olet käynyt sen läpi, napsauta Valitse luotetut yhteystiedot -painiketta.
- Anna niiden ystävien nimet, jotka haluat lisätä luotetuiksi yhteystiedoksi. Sinun on valittava vähintään 3 ystävää. Myös luotetuksi yhteyshenkilöksi lisäämäsi henkilö saa ilmoituksen. Napsauta Vahvista jatkaaksesi.
- Kun olet lisännyt luotetut yhteystietosi, löydät heidän nimensä ja kuvansa luotettujen yhteystietojesi luettelosta. Voit milloin tahansa poistaa luotetut yhteystiedot tai muokata niitä.
Pakko lukea: Kuinka irrottaa Facebook-tili sovelluksesta
Kuinka saada apua luotettavalta yhteyshenkilöltäsi
Jos unohdat Facebook-salasanasi tai jostain xyzzy-syystä johtuen lukittuu ulos Facebook-tililtäsi , nämä luotettavat yhteyshenkilöt auttavat sinua saamaan takaisin pääsyn tilillesi.
- Napsauta Unohtunut tili Facebook-kirjautumisnäytössä.
![Palauta pääsy Facebook-tilille luotetuilla yhteystiedoilla Palauta pääsy Facebook-tilille luotetuilla yhteystiedoilla]()
- Anna pyydettäessä tilin tiedot, kuten sähköpostiosoite, puhelinnumero tai käyttäjätunnus, ja napsauta hakua
- On aivan selvää, että valitset vain luotettujen yhteystietojen vaihtoehdon, jos sinulla ei ole pääsyä sähköpostiisi ja puhelimeesi. Napsauta siinä tapauksessa "Ei enää pääse näihin".
![Palauta pääsy Facebook-tilille luotetuilla yhteystiedoilla Palauta pääsy Facebook-tilille luotetuilla yhteystiedoilla]()
- Kirjoita nyt uusi sähköpostiosoite tai puhelin, johon sinulla on pääsy, ja napsauta Jatka.
![Palauta pääsy Facebook-tilille luotetuilla yhteystiedoilla Palauta pääsy Facebook-tilille luotetuilla yhteystiedoilla]()
- Saat nyt ikkunan, jossa on URL-osoite, joka sinun on jaettava ystäväsi kanssa. Napsauta nyt Näytä luotetut yhteystietoni.
![Palauta pääsy Facebook-tilille luotetuilla yhteystiedoilla Palauta pääsy Facebook-tilille luotetuilla yhteystiedoilla]()
- Kirjoita sen henkilön nimi, jonka olet valinnut luotettavaksi yhteyshenkilöksi, ja napsauta Vahvista.
- Pyydä nyt ystävääsi käymään URL-osoitteessa http://www.facebook.com/recover ja kirjautumaan pyydettäessä sisään hänen tililleen. Vieraillessasi URL-osoitteessa ystäväsi saa viestin, että tarvitset hänen apuaan saadaksesi takaisin pääsyn tiliisi. Pyydä ystävääsi napsauttamaan Jatka.
![Palauta pääsy Facebook-tilille luotetuilla yhteystiedoilla Palauta pääsy Facebook-tilille luotetuilla yhteystiedoilla]()
- Nyt välttääkseen vilpilliset yritykset ystäväsi on napsautettava ensimmäistä vaihtoehtoa, joka on jo soittanut kanssasi. Pyydä häntä nyt napsauttamaan Jatka.
- Ystäväsi saa nyt 4-numeroisen koodin, joka hänen on jaettava kanssasi.
![Palauta pääsy Facebook-tilille luotetuilla yhteystiedoilla Palauta pääsy Facebook-tilille luotetuilla yhteystiedoilla]()
- Toista prosessi muiden ystäviesi kanssa ja hanki kaksi muuta koodia. Kun olet saanut kaikki 3 koodia, täytä Anna koodi -ruutu ja napsauta Jatka.
Pakko lukea: Kuinka lopettaa ryhmäilmoitukset Facebookissa
Kun oikeat koodit on syötetty, saat mahdollisuuden nollata salasanasi ja kirjautua sisään Facebook-tilillesi. Joten ystävät, jos et ole vielä valinnut luotettuja yhteystietojasi, valitse heidät nyt.