Чи буде наступний Xbox ПК з Windows 11? Що Project Helix розкриває про плани Microsoft щодо Xbox PC
Проект Helix може перетворити Xbox на ігрову платформу для Windows, поєднуючи простоту консолі з величезною екосистемою ігор та програм для ПК.
Нова програма «Фотографії» для Windows 11 здебільшого стала дуже бажаним доповненням. Він має оновлений інтерфейс користувача, новий відеоредактор з величезною бібліотекою ефектів, новий інтерфейс імпорту та інтеграцію з програмами Microsoft.
Але якщо вас турбує конфіденційність, ви могли помітити, що програма «Фотографії» групує зображення на основі облич і ваших контактів. Це може бути досить дратівливим, і якщо ви хочете вимкнути цю функцію, дотримуйтесь інструкції нижче. Давайте розпочнемо.
Пов’язано: Як використовувати Focus Assist у Windows 11
Зміст
Як вимкнути групування в програмі Windows 11 Photos
Ви можете скористатися наведеними нижче методами, щоб вимкнути розпізнавання обличчя та синхронізацію контактних програм на комп’ютері з Windows 11.
Відкрийте програму «Фотографії» та натисніть «Люди» вгорі.
Натисніть «Ні, дякую».
Натисніть «Так».

Фотографії більше не групуватимуть ваші зображення на основі розпізнавання облич.
Спосіб №2: Використання налаштувань
Відкрийте програму «Фотографії» та натисніть значок меню «3 крапки» у верхньому правому куті екрана.
Виберіть «Налаштування».
Прокрутіть униз і вимкніть перемикач "Люди".
Натисніть «Прийняти», щоб підтвердити свій вибір.
Групування на основі розпізнавання облич тепер буде вимкнено для програми «Фотографії» на вашому ПК.
Пов’язано: Як перевірити версію Windows 11
Чому програма «Фотографії» групує фотографії на основі ваших контактів?
Сучасні смартфони та веб-камери значно полегшили нам запис і обмін спогадами. Це призводить до створення величезних бібліотек, якими важко керувати, і вони часто змушують не помічати деякі дорогоцінні спогади.
Намагаючись допомогти вам краще керувати своїми фотографіями, Microsoft представила нову інтеграцію Контактів у програму «Фотографії». Додаток використовує складні алгоритми розпізнавання обличчя у фоновому режимі, щоб розпізнавати ваші контакти на ваших фотографіях і групувати їх на основі людей у вашому житті.
Чи ставить додаток Фото під загрозу вашу конфіденційність?
Поки що рано коментувати його проблеми з конфіденційністю, але наразі здається, що всі ваші дані розпізнавання обличчя зберігаються локально. На жаль, це не гарантує, що всі ваші дані в безпеці. Деякі з ваших даних можна поділитися з Microsoft, особливо якщо ви використовуєте інсайдерську збірку, оскільки для цього на вашому ПК потрібно ввімкнути діагностику та зворотний зв’язок.
Тому, якщо ви турбуєтеся про конфіденційність, ми рекомендуємо поки що вимкнути цю функцію, поки додаток не буде перевірено кількома експертами з безпеки.
Пов’язано: Як очистити простір у Windows 11
Чи можете ви заборонити доступ до своїх контактів для програми «Фотографії»?
На жаль, програма «Фотографії» не має такої можливості. Щоб заборонити контактам доступ до програми фотографій, вам потрібно буде вимкнути контактні програми для всіх програм у вашій системі. Якщо вас це не влаштовує — і це нормально — тоді ви можете скористатися наведеним нижче посібником.
Натисніть Windows + iна клавіатурі, щоб відкрити додаток Налаштування, а потім натисніть «Конфіденційність та безпека» зліва.
Натисніть «Контакти»
Вимкніть перемикач у верхній частині екрана.
Тепер ви можете закрити програму Налаштування, і жодна з програм, встановлених на вашому ПК, не матиме до неї доступу.
Інші дозволи, які ви можете відмовити: камера та мікрофон
Ви не можете відмовити у дозволі для своїх контактів виключно, коли мова йде про програму «Фотографії», але ви можете відмовити у дозволах для своєї камери та мікрофона. Пам’ятайте, що під час створення нового відео ви не зможете використовувати веб-камеру для запису відео в прямому ефірі. Те ж саме стосується вашого мікрофона, який, коли його вимкнено, не дозволить записувати закадровий голос. Дотримуйтесь інструкції нижче, щоб почати.
Натисніть Windows + iна клавіатурі та натисніть «Програми» зліва.
Натисніть «Програми та функції».
Тепер натисніть піктограму «3 крапки» біля програми Microsoft Photos.
Виберіть «Додаткові параметри».
Вимкніть наступні перемикачі на власний розсуд.
І це все! Тепер ви матимете редаговані дозволи доступу до програми «Фотографії» відповідно до ваших уподобань.
Сподіваємося, що цей посібник допоміг вам вимкнути фонове розпізнавання обличчя для ваших контактів у новій програмі «Фотографії» на Windows 11. Якщо у вас виникли додаткові запитання, не соромтеся звертатися за допомогою розділу коментарів нижче.
ПОВ’ЯЗАНО
Проект Helix може перетворити Xbox на ігрову платформу для Windows, поєднуючи простоту консолі з величезною екосистемою ігор та програм для ПК.
Щоб увімкнути відсоток заряду батареї на панелі завдань у Windows 11, відкрийте Налаштування > Система > Живлення та акумулятор і ввімкніть перемикач Відсоток заряду батареї
Тепер ви можете завантажити ISO-образ Windows 11 24H2 Tiny11 для виконання чистої інсталяції або оновлення на місці без зайвого програмного забезпечення чи непотрібних функцій.
Щоб перевірити, чи встановлено Windows 11 25H2, відкрийте Налаштування > Система > Про систему та підтвердьте номер версії. Або скористайтеся командою winver.
Ви можете використовувати PowerShell зі старим синім фоном у терміналі Windows – ось як це зробити за допомогою інтерфейсу налаштувань та settings.json.
Щоб виконати чисту інсталяцію Windows 11 25H2, завантажте ISO-файл, створіть завантажувальний USB-накопичувач, запустіть інсталяцію, виберіть «Інсталяція Windows 11» та завершіть OOBE.
Збірка 26200.5722 (KB5062669) для Windows 11 25H2 у каналі розробників з новими функціями, змінами та виправленнями. Версія 24H2 отримує збірку 26120.5722.
Microsoft випускає оновлення Patch Tuesday за серпень 2025 року зі змінами та виправленнями для Windows 10.
WhyNotWin11 кращий за програму Microsoft PC Health Check, щоб дізнатися, чому ваш ПК не може запустити Windows 11, включаючи підтримку TPM 2.0 та процесора.
Щоб знайти ключ відновлення BitLocker вашого ПК у Windows 11 (або 10), відкрийте свій обліковий запис Microsoft онлайн і підтвердьте відновлення на сторінці "Пристрої".