Slik slår du av delt bibliotek under iPhone-kamerainnstillinger på iOS 16

iCloud Shared Photo Library er en av de nye funksjonene som kommer til iOS 16 , og den lar brukere dele bilder og videoer med familie og venner på ett sted der alle kan se, legge til og redigere innhold, selv de som ikke ble delt av dem . Delt bibliotek er Apples svar på å hoste familiebilder eller bilder fra en tur umiddelbart, slik at alle har de samme bildene fra et bestemt øyeblikk eller begivenhet. 

I tillegg til å dele de nåværende bildene dine til det delte biblioteket, lar Apple deg også overføre bilder du tar direkte fra Kamera-appen til det delte biblioteket i sanntid. Hvis du har tatt bilder og videoer med Delt bibliotek-modus aktivert inne i kameraet ditt, vil følgende innlegg hjelpe deg med å deaktivere funksjonen på iOS 16. 

Relatert: Slik aktiverer og konfigurerer du delt bildebibliotek på iPhone

Slik slår du av Delt bibliotek for å slutte å dele direkte fra kamera

For å deaktivere Delt bibliotek-modus inne i iOS-kameraet, åpne Kamera- appen på iPhone. 

Slik slår du av delt bibliotek under iPhone-kamerainnstillinger på iOS 16

Hvis Delt bibliotek-modus er aktivert, bør du se ikonet uthevet i gult. For å deaktivere deling, trykk på dette flerbrukerikonet øverst til venstre. 

Slik slår du av delt bibliotek under iPhone-kamerainnstillinger på iOS 16

Dette vil fremheve dette ikonet og du vil se et "Personlig bibliotek"-banner øverst på skjermen.

Slik slår du av delt bibliotek under iPhone-kamerainnstillinger på iOS 16

Bildene og videoene du tar herfra vil ikke bli sendt til det delte biblioteket, men vil i stedet lagres i det personlige biblioteket ditt. 

Hva skjer når du slår av Delt bibliotek på iOS-kamera?

Når du deaktiverer delt bibliotek i Kamera-appen på iOS 16, vil ikke iOS automatisk dele bildene og videoene du tar på kameraet direkte til det delte biblioteket. I stedet vil alt innholdet du tar opp nå, lagres i det personlige biblioteket ditt, og dette innholdet sendes ikke til det delte biblioteket med mindre du flytter det fra Bilder-appen. 

Bilder du tar med Delt bibliotek-modus slått av, vises når du går til delen Personlig bibliotek i Bilder-appen. For å se disse bildene, åpne Bilder-appen og trykk på ikonet med 3 prikker eller flerbrukerikonet øverst til høyre. 

Slik slår du av delt bibliotek under iPhone-kamerainnstillinger på iOS 16

I overløpsmenyen som vises, velg Personlig bibliotek . 

Slik slår du av delt bibliotek under iPhone-kamerainnstillinger på iOS 16

Du vil nå se alle bildene du ikke har delt med noen av deltakerne i ditt delte bibliotek. 

Bevarer iOS 16 innstillingene for delt bibliotek?

Ja. Når du aktiverer Delt bibliotek-modus i iPhone-kameraet, vil iOS 16 beholde denne innstillingen til neste gang. Hvis du for øyeblikket tar alle bildene og videoene dine direkte til det delte biblioteket fra Kamera-appen, forblir Delt bibliotek-modus aktivert selv etter at du lukker Kamera-appen og åpner den på nytt senere. 

For øyeblikket er det ingen mulighet for å deaktivere denne funksjonen i Bevar innstillinger for iOS-kameraet, så den eneste måten å slå Delt bibliotek på/av er fra Kamera-appen på iPhone. 

Slik slår du på delt bibliotek igjen i kamera

Hvis du har slått av Delt bibliotek i Kamera-appen, kan du aktivere den på nytt for å begynne å dele innhold du fanger direkte til Delt bibliotek. For å gjøre dette, åpne Kamera-appen på din iPhone og trykk på flerbrukerikonet ( slått diagonalt for å indikere at det er deaktivert for nå) øverst til venstre for å aktivere Delt bibliotek-modus. 

Slik slår du av delt bibliotek under iPhone-kamerainnstillinger på iOS 16

Når det er aktivert, vil ikonet for delt bibliotek nå lyse gult, og du vil også se et "Delt bibliotek"-banner øverst på skjermen. 

Slik slår du av delt bibliotek under iPhone-kamerainnstillinger på iOS 16

Bilder, videoer, slow-mo, portretter og panoramabilder som du tar på iPhone, sendes direkte til det delte biblioteket. 

Det er alt du trenger å vite om å slå av Delt bibliotek når du tar bilder på iOS 16. 

Legg igjen en kommentar

Bank ID ny mobil

Bank ID ny mobil

Slik overfører og aktiverer du Bank ID på ny mobil raskt og trygt. Komplett guide for iPhone og Android i 2026.

BankID på ny mobil

BankID på ny mobil

Slik setter du opp BankID på ny mobil etter telefonbytte. Komplett steg-for-steg guide for iPhone og Android i 2026.

Hvordan få BankID på mobil

Hvordan få BankID på mobil

Steg-for-steg guide: Hvordan få BankID på mobil for iPhone og Android. Aktiver BankID på mobil raskt og sikkert med vår komplette veiledning.

Last ned BankID app

Last ned BankID app

Slik laster du ned BankID app i 2026. Guide for nedlasting og oppsett av BankID-appen på iPhone og Android, inkludert aktivering og brukertips.

Hvordan zoome ut på iPhone

Hvordan zoome ut på iPhone

Lær hvordan du zoomer ut på iPhone raskt og enkelt. Steg-for-steg guide for alle modeller og iOS-versjoner i 2026.

Last ned Google Chrome

Last ned Google Chrome

Slik last ned Google Chrome gratis til Windows, Mac, Android og iPhone. Komplett installasjonsveiledning for 2026.

Posten app fungerer ikke

Posten app fungerer ikke

Posten app fungerer ikke? Her er de beste løsningene for å fikse vanlige feil med Posten-appen på iPhone og Android i 2026.

Dnb BankID på mobil

Dnb BankID på mobil

Alt om DNB BankID på mobil i 2026: aktivering, feilsøking og tips. Lær å sette opp og bruke BankID i DNB-appen på iPhone og Android enkelt og trygt.

Dnb bank ID på mobil

Dnb bank ID på mobil

Slik aktiverer du DNB bank ID på mobil i 2026. Komplett steg-for-steg guide for oppsett av BankID i DNB-appen på iPhone og Android.

Laste ned Posten app

Laste ned Posten app

Slik laster du ned Posten app på iPhone og Android. Spor pakker, finn hentesteder og administrer post med Posten-appen i 2026.