Të gjithë e dimë se sa i rëndësishëm është LinkedIn në ndërtimin e sotëm profesional. Njerëzit përdorin portalin për të marrë informacion në lidhje me sfondin tuaj të punësimit. Përpara punësimit ose thjesht për të marrë njohuri të përgjithshme rreth arsimimit ose punës së një personi.
Një metodë më e lehtë është të kontrolloni profilin e një personi pa hyrë në faqen e internetit. Ju mund të kërkoni vetëm emrin e personit në Google vetëm me LinkedIn. Pra, ju jep lidhje të përshtatshme me profilin, dhe personi tjetër nuk e di për këtë. Por kjo është akses i kufizuar në profilin e LinkedIn pasi ne nuk do të jemi në gjendje të lëvizim nëpër informacione të plota.
Pra, për të kërkuar dikë dhe për të mos i lënë ata të marrin një njoftim për të, mund të vazhdoni të lexoni. Ashtu si platformat e tjera sociale si Facebook, Twitter, Instagram ka një politikë që të mos tregojë njerëzit që kanë parë profilin tuaj. Megjithatë, LinkedIn dërgon një email dhe/ose alarm për të njoftuar se kush e ka parë profilin tuaj në lidhje me ju. Edhe pse kjo është një mënyrë për ta bërë më të lehtë komunikimin, kjo ka qenë një shkak shqetësimi për disa prej nesh.
Duhet Lexuar: -
6 Këshilla të mahnitshme për të përmirësuar lojën tuaj në LinkedIn LinkedIn është një nga platformat më të njohura që ju ndihmon në ndërtimin e një identiteti të shëndoshë profesional. Këtu janë një...
Çfarë mund të bëjmë nëse thjesht duam të shohim profilin e dikujt në mënyrë anonime. Metoda që ne zgjedhim ofrohet në fakt nga vetë LinkedIn. Gjithçka që duhet të bëjmë është të bëjmë disa ndryshime manualisht në profilin tonë dhe jemi gati të shkojmë.
Le të lexojmë se cilat janë këto hapa dhe si mund t'i zbatojmë ato:
Për shfletuesin e uebit
Shkoni në faqen e internetit "LinkedIn" dhe identifikohuni.
- Shkoni në faqen e internetit "LinkedIn" dhe identifikohuni.
- Tani shkoni te ikona e Profilit tuaj dhe klikoni mbi të.
- Zgjidhni "Cilësimet dhe privatësia" në skedën "Llogaria".
- Klikoni "Si e shohin të tjerët aktivitetin tuaj në LinkedIn", i cili është opsioni i dytë në kategorinë e Privatësisë.

- Opsioni i parë është "Opsioni i shikimit të profilit", duke shkuar në të.
- Zgjidhni nga opsionet e mëposhtme -
- Emri dhe titulli juaj – Kjo është zgjedhja e paracaktuar për profilin tuaj në LinkedIn. Në të cilin sa herë që shikoni një profil, njerëzit do të informohen në njoftimet e tyre me emrin tuaj dhe mund t'ju vizitojnë përsëri në profilin tuaj.
- Karakteristikat e Profilit Privat – Pra, ju jepet një term i përgjithshëm, si p.sh. një përfaqësues i industrisë me të cilën po punoni. Kështu që tani personi tjetër është i informuar me njohuri të kufizuara se një person nga industria XYZ ka parë profilin tuaj pa i dhënë emrin tuaj…
- Modaliteti Privat – Anëtar Anonim i LinkedIn – Për të kërkuar gjithmonë faqen e internetit pa e ditur askush. Kështu askush nuk merr vesh se jeni ju ai që keni vizituar profilin e tyre në LinkedIn.
Duhet Lexuar: -
Si të çaktivizoni njoftimet e aplikacionit LinkedIn në Windows...
Për aplikacionin celular
- Hapni aplikacionin LinkedIn dhe identifikohuni.
- Tani prekni ikonën e profilit tuaj në këndin e sipërm majtas.
- Zgjidhni shikimin e profilit, kjo ju çon në faqen tuaj të profilit.
- Shkoni te opsioni Privacy në shiritin e sipërm dhe klikoni mbi të.
![Si të shikoni profilin e të tjerëve në LinkedIn pa e ditur ata Si të shikoni profilin e të tjerëve në LinkedIn pa e ditur ata]()
- Ngjashëm me shfletuesin e internetit, tani shkoni te "Opsioni i shikimit të profilit".
- Kjo hap të njëjtat tre opsione që ju të zgjidhni.
- Zgjidhni në përputhje me rrethanat për të shkuar anonim në listat e shikimit të profilit të njerëzve.
Duhet Lexuar: -
LinkedIn tani mund të këshillojë lëvizjen tuaj të ardhshme në karrierë Merrni një këshillë eksperti për mentorim dhe formoni karrierën tuaj me Këshillat e Karrierës, një veçori krejtësisht e re e LinkedIn.
Pra, qëllimi ynë arrihet duke zgjedhur modalitetin Private dhe tani ne mund të shikojmë profilin e të tjerëve në LinkedIn pa marrë vesh ata. Tani kur të shkoni në profilin e tyre, atyre do t'u tregohet se dikush e ka parë profilin e tyre. Por kur ata kontrollojnë njoftimin, ai nuk do të japë emrin tuaj, përkundrazi thotë se profili anonim e ka parë profilin tuaj.
Meqenëse ne zgjedhim të mos i njoftojmë njerëzit për vizitën tonë, kjo na kufizon gjithashtu që të shohim ndonjë vizitë në profilin tonë. Ky është një pengesë që tani mund të korrigjohet duke marrë versionin Premium të LinkedIn. Duke u përmirësuar në shërbimin premium me pagesë të ofruar nga LinkedIn, ju lejohet të shikoni listën e vizitorëve në profilin tuaj për 90 ditë. Ky shërbim është falas për t'u përdorur për muajin e parë dhe ju sugjerojmë ta provoni tani.
Lexoni gjithashtu: Si të bllokoni dikë në LinkedIn pa vizituar profilin e tyre
konkluzioni
LinkedIn ka mbi 500 milionë përdorues tani në të gjithë botën. Kështu, nevoja për ta bërë atë miqësore për përdoruesit ka qenë gjithmonë detyra numër një për ta. Ata kanë bërë disa ndryshime që nga viti 2002 kur filluan sipas përdoruesve të ndjekur. Kjo veçori e veçantë është e dobishme për shumë njerëz kur ata nuk dëshirojnë që të tjerët ta dinë kur janë duke vizituar. Punonjësit, kolegët apo studentët që dëshironi të kërkoni në LinkedIn pa u shqetësuar se do ta dinë.