Për të ndaluar Windows 10 rinisjen e aplikacioneve pasi të identifikoheni:
Hapni Cilësimet > Llogaritë > Opsionet e hyrjes.
Çaktivizo butonin e ndërrimit "Përdor informacionin tim të identifikimit për të përfunduar automatikisht konfigurimin e pajisjes sime dhe rihap aplikacionet e mia pas një përditësimi ose rinisje".
Windows 10 mund të përpiqet të rinisë automatikisht aplikacionet tuaja pasi të rindizni kompjuterin tuaj. Kjo sjellje do të ndodhë gjithashtu kur ndodh një rinisje automatike për shkak të një përditësimi të sistemit.
Ndërsa mund të jetë një mjet i dobishëm për t'ju kthyer menjëherë në punën tuaj, disa përdorues e shohin këtë sjellje të bezdisshme. Mund të shkaktojë gjithashtu probleme të performancës në pajisje të nivelit të ulët. Hapja e një sërë aplikacionesh njëkohësisht mund të shkaktojë mbajtje të konsiderueshme burimesh, duke ju lënë të prisni më shumë për të filluar punën përsëri.

Mund ta çaktivizoni këtë veçori duke hapur aplikacionin Cilësimet (Win+I) dhe duke shkuar te kategoria "Llogaritë". Klikoni "Opsionet e hyrjes" nga menyja në të majtë dhe lëvizni poshtë në seksionin "Privatësia". Tani, ktheni çelësin "Përdor informacionin tim të identifikimit për të përfunduar automatikisht konfigurimin e pajisjes sime dhe rihapni aplikacionet e mia pas një përditësimi ose rinisje" në pozicionin e çaktivizimit.
Përditësimi i majit 2020 (në kohën e shkrimit, ky është ende i papublikuar) thjeshton këtë cilësim. Nëse jeni duke përdorur përditësimin e majit 2020, kërkoni butonin "Ruaj automatikisht aplikacionet e mia të rifillueshme kur të dal dhe i rifilloj pasi të identifikohem" nën titullin "Rinis aplikacionet".
![Si të ndaloni Windows 10 rinisjen e aplikacioneve tuaja pasi të identifikoheni]()
Kontrolli konfuz "informacioni i hyrjes" është ndarë nga komponenti "aplikacionet e rifillueshme", kështu që mund të mbani të aktivizuar butonin e riemërtuar "Përdor informacionin tim të identifikimit për të përfunduar automatikisht konfigurimin e pajisjes sime".
Pasi të çaktivizohet, duhet të zbuloni se mund të rindizni kompjuterin tuaj pa u rishfaqur të gjitha aplikacionet tuaja të hapura më parë. Aplikacionet tuaja të zakonshme të nisjes do të shfaqen ende, por ju nuk duhet të shihni asgjë që keni hapur manualisht gjatë sesionit tuaj të fundit.