Shumica prej nesh përdorin Google dhe mjetet e tij për aktivitetet tona të përditshme personale dhe tregtare. Dhe, ne gjithashtu ndoshta kemi dëgjuar ose lexuar për sajte të ndryshme që përpiqen të mbledhin të dhëna për faqet e tregtisë elektronike. Nuk ka një zgjidhje perfekte për të ruajtur privatësinë tonë qind për qind, por sigurisht që mund të ndërmarrim hapa për të ruajtur rrjedhjen përmes përdorimit të VPN-ve, shfletuesve privatë si TOR dhe përdorimit të motorëve të kërkimit që nuk ndjekin rezultatet tona të kërkimit. Gjithashtu, midis këtyre masave paraprake dhe alternativave, ekziston një mënyrë për të fshirë Historinë tuaj të Aktivitetit të Google dhe për të mbajtur privatësinë tuaj të paprekur deri në një masë të caktuar.

Me mirësjellje imazhi: Google
Si të fshini historinë tuaj të aktivitetit të Google në kompjuterin tuaj?
Nëse përdorni faqet e internetit, aplikacionet dhe shërbimet e Google, atëherë keni një llogari Google, e cila është përdorur për t'u identifikuar. Kjo llogari ruan të gjithë aktivitetin tuaj dhe e ruan atë. Megjithatë, mund ta fshini këtë histori të aktivitetit të Google nga seksioni "Aktiviteti im" në llogarinë tuaj të Google.
Lexoni gjithashtu: Google Tracking Alert: Gjithçka që duhet të dini
Për të fshirë manualisht të gjithë Historinë e Aktivitetit të Google, ndiqni këto hapa:
Hapi 1 . Hapni çdo shfletues në kompjuterin tuaj dhe regjistrohuni në llogarinë tuaj të Google.
Hapi 2 . Në panelin e sipërm majtas të lundrimit, gjeni dhe klikoni mbi Të dhënat & Personalizimi.
Hapi 3. Kërkoni "Aktiviteti dhe afati kohor" dhe më pas klikoni mbi "Aktiviteti im".
Me mirësjellje imazhi: Google
Hapi 4. Tani në krye të djathtë të faqes, klikoni mbi tre pikat vertikale që janë etiketuar si Më shumë.
![Si të fshini historinë tuaj të aktivitetit të Google në kompjuterin tuaj? Si të fshini historinë tuaj të aktivitetit të Google në kompjuterin tuaj?]()
Me mirësjellje imazhi: Google
Hapi 5. Gjeni Delete Activity By dhe klikoni mbi të. Më pas, klikoni në Gjithë Kohët dhe në fund klikoni mbi Fshij.
Me mirësjellje imazhi: Google
I gjithë Historiku i Aktivitetit të Google i ruajtur në llogarinë tuaj të Google është zhdukur përgjithmonë. Megjithatë, nëse ka pasur një aktivitet specifik që dëshironi të fshini dhe jo të gjithë historikun e aktivitetit, atëherë duhet të ndiqni hapa të ndryshëm.
Lexoni gjithashtu: Si të fshini historinë e Google Maps dhe të aktivizoni modalitetin e fshehtë?
Për të fshirë manualisht artikujt e aktivitetit individual nga Historia juaj e Aktivitetit të Google, ndiqni këto hapa:
Hapi 1. Hyni në llogarinë tuaj të Google në çdo shfletues.
Hapi 2. Klikoni mbi Data & Personalization që ndodhet në panelin e sipërm majtas të navigimit.
Hapi 3. Gjeni Aktivitetin dhe Kohën dhe klikoni Aktiviteti im.
Hapi 4. Kërkoni për artikullin individual që dëshironi të fshini. Kërkimi i një ngjarjeje të veçantë në historikun e Aktivitetit të Google mund të arrihet duke klikuar te Shfleto temën ose produktin, Fshi sipas temës ose produktit dhe faktorë të tjerë.
Hapi 5. Pasi të keni lokalizuar ngjarjen, dëshironi ta fshini, zgjidhni atë dhe klikoni në tre pika vertikale dhe më pas klikoni Fshi.
Shënim: Një ngjarje mund të jetë gjithashtu një kërkim i bërë në motorin e kërkimit Google ose një faqe interneti e vizituar në shfletuesin tuaj.
Lexoni gjithashtu: Google mund të gjurmojë vendndodhjen tuaj, edhe pasi të çaktivizojë të dhënat e vendndodhjes
Për të fshirë automatikisht të gjithë Historinë e Aktivitetit të Google, ndiqni këto hapa:
Hapi 1 . Hapni Cilësimet e llogarisë suaj të Google dhe klikoni mbi Të dhënat dhe personalizimi në të majtë.
Hapi 2 . Gjeni kontrollet e aktivitetit dhe më pas, klikoni në "Aktiviteti i uebit dhe i aplikacioneve".
Hapi 3 . Klikoni në Menaxho Aktivitetin dhe më pas në këndin e sipërm djathtas kliko më shumë.
Me mirësjellje imazhi: Google
Hapi 4 . Tani, klikoni mbi Mbani aktivitetin për dhe zgjidhni kohëzgjatjen që dëshironi të mbani të ruajtur aktivitetin.
Hapi 5 . Klikoni në Next dhe më pas, konfirmoni për të kursyer kohëzgjatjen e kohës. Historia juaj e aktivitetit të Google do të fshihet automatikisht pasi të ketë kaluar ajo kohë.
Lexoni gjithashtu: Sa invaziv është Google kur bëhet fjalë për të dhënat personale?
Për të fshirë të gjithë Historinë e Aktivitetit të Google, të ruajtur në vende të tjera, ndiqni këto hapa:
Hapi 1. Hapni llogarinë tuaj të Google dhe klikoni mbi Të dhënat dhe personalizimi në të majtë.
Hapi 2. Nën "Aktiviteti dhe afati kohor", kliko "Aktiviteti im".
Hapi 3. Në krye të djathtë të faqes, klikoni në ikonën me tre pika vertikale.
Hapi 4. Klikoni "Aktivitete të tjera të Google" dhe zgjidhni cilin aktivitet dëshironi të fshini.
![Si të fshini historinë tuaj të aktivitetit të Google në kompjuterin tuaj? Si të fshini historinë tuaj të aktivitetit të Google në kompjuterin tuaj?]()
Me mirësjellje imazhi: Google
Shënim: Mund t'ju duhet të lundroni më tej për të arritur në vendin e saktë, ku ruhet aktiviteti duke klikuar mbi Vizito.
Lexoni gjithashtu: Google njofton më shumë veçori të privatësisë për të fshehur aktivitetin tuaj personal
Për të ndaluar ruajtjen e Historisë tuaj të Aktivitetit të Google, ndiqni këto hapa:
Hapi 1. Hapni llogarinë tuaj të Google dhe klikoni mbi Të dhënat dhe personalizimi.
Hapi 2. Gjeni Menaxho aktivitetin tuaj, nën Kontrollet e aktivitetit dhe klikoni mbi të.
Me mirësjellje imazhi: Google
Hapi 3. Tani, mund të çaktivizoni Historinë e Aktivitetit të Google që nuk dëshironi të ruani.
Lexoni gjithashtu: Google dhe privatësia: Sa të besueshme janë cilësimet e reja të fshirjes automatike?
A e keni fshirë historinë tuaj të aktivitetit të Google në kompjuterin tuaj?
![Si të fshini historinë tuaj të aktivitetit të Google në kompjuterin tuaj? Si të fshini historinë tuaj të aktivitetit të Google në kompjuterin tuaj?]()
Me mirësjellje imazhi: Google
Nuk është gabim ta mbajmë privat historikun tonë të shfletimit dhe ne me siguri mund ta menaxhojmë Historinë tonë të Aktivitetit të Google duke mos lejuar fare ruajtjen e ndonjë aktiviteti. Megjithatë, shmangia e aktivitetit ka përfitimet e veta si rezultate të personalizuara gjatë kërkimit dhe rrit shpejtësinë gjatë shfletimit në internet. Google ka lejuar me mençuri përdoruesin të zgjedhë atë që ai/ajo dëshiron të mbajë dhe çfarë të fshijë.
Na ndiqni në rrjetet sociale – Facebook dhe YouTube . Për çdo pyetje ose sugjerim, ju lutemi na tregoni në seksionin e komenteve më poshtë. Ne do të donim të ktheheshim tek ju me një zgjidhje. Ne postojmë rregullisht këshillat dhe truket së bashku me zgjidhjet për çështjet e zakonshme që lidhen me teknologjinë. Abonohuni në buletinin tonë për të marrë përditësime të rregullta mbi botën e teknologjisë.