Ju pëlqen të ndani Stories në Instagram me miqtë tuaj, familjen, kolegët, apo jo Por kjo nuk do të thotë që ju dëshironi që historitë tuaja të ndahen nga miqtë tuaj nëpërmjet DM me njerëz të tjerë që ndoshta as nuk i njihni.
Vitin e kaluar, platforma juaj e preferuar e ndarjes së fotografive prezantoi një veçori për t'u dhënë përdoruesve mundësinë për të ndarë postimet e përdoruesve të tjerë si tregimet e tyre në Instagram ose t'ua dërgojnë atë përmes Mesazhit Direkt tek njerëzit e tjerë. Pra, nëse doni të ndaloni Instagrammerët që të jenë në gjendje të ndajnë historitë tuaja, ndiqni këtë udhëzues për të çaktivizuar aftësinë!
Lexoni gjithashtu: -
Si të shikoni Instagramin privat pa verifikim njerëzor... Po kërkoni mënyra të ndryshme për të hedhur një vështrim në profilin privat të Instagramit të dikujt pa e ditur ata? Nëse po, atëherë ju jeni...
Si të parandaloni njerëzit që të ndajnë historitë tuaja në Instagram?
Për sa kohë që llogaria juaj në Instagram është vendosur në Private, nuk duhet të shqetësoheni më për njerëzit që ndajnë historitë tuaja në Instagram. Sepse edhe nëse dikush ndan historinë tuaj, përdoruesi i marrësit nuk do të jetë në gjendje ta shikojë atë. Por nëse po kërkoni një mënyrë për të çaktivizuar përgjithmonë mënyrën në mënyrë që as miqtë tuaj të mos mund ta ndajnë historinë tuaj si Historinë e tyre në Instagram, atëherë ky udhëzues është për ju!
HAPI 1- Hapni aplikacionin tuaj Instagram në Android ose iPhone.
HAPI 2- Prekni ikonën e menysë me tre pika në këndin e sipërm djathtas të ekranit tuaj.
HAPI 3 - Një listë opsionesh do të shfaqet në ekranin tuaj. Zgjidhni menynë Cilësimet e pranishme në ekranin e poshtëm.

HAPI 4- Gjeni seksionin e privatësisë dhe sigurisë dhe zgjidhni " Kontrollet e historisë " .
HAPI 5 - Nën "Kontrollet e tregimit", do të gjenden disa opsione si "Shto miq të ngushtë", "Ndrysho kërkesat e mesazheve". Ju duhet të gjeni opsionin Allow Sharing , si parazgjedhje cilësimi është i aktivizuar.
HAPI 6- Për të ndaluar përdoruesit të ndajnë Historitë tuaja në Instagram, mund ta çaktivizoni funksionin dhe të çaktivizoni përgjithmonë ikonën DM nga seksioni juaj i tregimeve.
![Si t'i ndaloni njerëzit të ndajnë historitë tuaja në Instagram Si t'i ndaloni njerëzit të ndajnë historitë tuaja në Instagram]()
Pasi opsioni "Lejo ndarjen" të çaktivizohet, thjesht prisni pak kohë që Instagrami ta çaktivizojë atë. Për të ditur nëse funksionaliteti është i çaktivizuar apo jo. Drejtohuni drejt seksionit tuaj të Tregimeve dhe vëreni që ikona juaj e Mesazhit Direkt është zhdukur nga këndi i poshtëm djathtas.
Lexoni gjithashtu: -
Si dhe ku të blini ndjekës në Instagram? Me nxitim dhe dëshironi të gjeni një mënyrë përfundimtare për të rritur ndjekësit tuaj në Instagram? Po për blerjen e tyre? Duke pasur...
Si të fshehni një histori në Instagram nga dikush?
Nëse dëshironi të fshehni Historinë tuaj në Instagram nga një person i caktuar, atëherë mund të bëni sa më poshtë. Shkoni te Settings > Privacy and Security > Story Controls > klikoni opsionin Hide Story From dhe zgjidhni përdoruesit nga të cilët dëshironi të fshihni historitë tuaja. Prekni U krye !
Dëshironi të kontrolloni se kush mund t'i përgjigjet historisë suaj në Instagram?
Bëhuni si parazgjedhje, kushdo që është në listën tuaj "Në vijim" mund të dërgojë mesazhe drejtpërdrejt në historinë tuaj. Për të penguar dikë që të përgjigjet. Shkoni te menyja e cilësimeve > Klikoni Privatësia dhe siguria > Kontrollet e historisë > çaktivizo Lejo përgjigjet e mesazheve .
Shpresojmë që ky udhëzues në Instagram t'ju ofrojë privatësinë që po kërkoni!
Për më shumë artikuj të tillë, këshilla, truket dhe udhëzues të tjerë na ndiqni në Facebook dhe Twitter!
Mësoni këshillat më të mira për të fituar ndjekës në Instagram !