Platformat e mediave sociale janë mënyrat më të përdorura të komunikimit me miqtë dhe familjet. Të rinjtë i pëlqejnë aq shumë sa bëhen të varur nga këto platforma të mediave sociale ku Facebook , Snapchat etj. Ndërsa është e lehtë të lidhesh me njerëzit dhe të komunikosh, ka raste kur miqtë ose persona të tjerë të lidhur mund t'ju bllokojnë pa dijeninë tuaj. Pra, si e dini nëse dikush ju ka bllokuar në Snapchat?
Snapchat nuk i njofton përdoruesit e tij kur dikush i bllokon ata, kështu që nëse ndonjë ditë e mirë shoku juaj më i dashur zhduket papritur nga Snapchat dhe ju mbeteni të pyesni se çfarë ka ndodhur, ka shumë mundësi që ai/ajo t'ju ketë bllokuar. Pra, si ta dini nëse dikush ju ka bllokuar në Snapchat? Mos u shqetësoni se nuk është aq e vështirë sa duket.
Ky artikull përfshin hapat më themelorë por efektivë për të edukuar veten kur dyshoni se jeni bllokuar, por nuk dini si ta bëni këtë. Ecni nëpër artikull për të marrë një përgjigje se si të dini nëse dikush ju ka bllokuar në Snapchat.
Si e dini nëse dikush ju ka bllokuar në Snapchat:
Më poshtë janë faktorët kryesorë vendimtarë për të marrë një përgjigje se si të dini nëse dikush ju ka bllokuar në Snapchat:
1. Kaloni nëpër bisedat e fundit:
Ndërsa është e qartë se miqtë në Snapchat do të shfaqen në listën e bisedave tuaja të fundit, mund të dyshoni nëse dikush nuk e bën këtë me të cilët keni pasur një bisedë. Për të ditur nëse dikush ju ka fshirë në Snapchat, kontrollimi i listës së bisedave më të fundit mund të jetë mënyra më e lehtë. Për ta bërë këtë:
- Hapni aplikacionin Snapchat në pajisjen tuaj celulare.
- Në ekranin kryesor të aplikacionit, do të merrni një ikonë Flluskë të të folurit të pranishëm në këndin e poshtëm të majtë. Ikona e Flluskës së të folurit ndodhet pak përpara ikonës së kamerës në fund të ekranit. Duke klikuar në ikonën Speech Bubble do të hapet lista e bisedave.

- Këtu kërkoni shoqen që dyshoni se mund t'ju ketë bllokuar, në rast se nuk e gjeni në listë, gjasat janë që ajo t'ju ketë bllokuar.
Po sikur të mos keni bërë një bisedë me mikun tuaj, atëherë si të dini nëse dikush ju ka bllokuar në Snapchat. Kur kjo të ndodhë, duhet të ndiqni hapat e mëposhtëm të dhënë më poshtë në këtë artikull që ilustron procedurën se si të dini nëse dikush ju ka fshirë në Snapchat.
Lexoni gjithashtu: -
Snapchat: A do të njiheni nëse dikush... Lexoni këtë për të ditur nëse dikush ju ka shtuar përsëri në Snapchat, gjithashtu dini për shenjat për të ditur nëse dikush...
2. Kërkoni mikun tuaj, kërkoni atë:
Duke kërkuar për shoqen tuaj në shiritin e kërkimit dhe nuk e gjeni atë, ekziston mundësia që të jeni bllokuar. Nëse profili i një përdoruesi nuk shfaqet kur e kërkoni, do të thotë se ju kanë bllokuar.
Megjithatë, nëse ata shfaqen, do të thotë se ata sapo ju kanë fshirë nga lista e miqve të tyre. Kjo do të thotë se nëse një person thjesht ju ka fshirë, ai do të shfaqet në listën e kërkimit dhe ju ende mund të kontaktoni me të, megjithatë, nëse jeni bllokuar, nuk ka asnjë mënyrë që të kontaktoni personin ose të shihni profilin e tij/saj.
Ndiqni hapat e mëposhtëm për të ditur nëse dikush ju ka bllokuar Snapchat:
- Hapni aplikacionin Snapchat.
- Trokitni lehtë mbi ikonën "Kërko" e pranishme në këndin e sipërm majtas të përfaqësuar nga një ikonë zmadhuese. Këshillohet gjithmonë të vendosni emrin e saktë të përdoruesit në mënyrë që rezultatet të jenë të sakta, përdoruesi mund të kërkojë edhe me emrin, por ka gjasa të larta për të gjetur shumë përdorues me të njëjtin emër.
![Si të dini nëse dikush ju ka bllokuar në Snapchat Si të dini nëse dikush ju ka bllokuar në Snapchat]()
Fshirë
![Si të dini nëse dikush ju ka bllokuar në Snapchat Si të dini nëse dikush ju ka bllokuar në Snapchat]()
E bllokuar
Nëse emri i përdoruesit të kërkuar shfaqet nën listën e miqve të mi, do të thotë se ata sapo kanë fshirë, ju. Megjithatë, nëse nuk e kanë bërë, ju jeni bllokuar nga shoku juaj.
Lexoni gjithashtu: -
Si të hiqni ose bllokoni dikë në Snapchat... Ka raste kur shoku juaj snapchatter mund t'ju acarojë dhe ju nuk dëshironi që ai të shohë Historitë tuaja ose...
3. Hyni nga një llogari tjetër:
Nëse nuk jeni ende të sigurt nëse miku juaj ju ka bllokuar apo jo, një mënyrë tjetër për ta gjetur atë është të hyni në Snapchat me ndonjë llogari tjetër ose të krijoni një të re dhe më pas të kërkoni për mikun tuaj.
Nëse shoku juaj shfaqet në llogarinë tjetër, kjo do të thotë qartë se jeni bllokuar.
4. Shoku juaj mund ta ketë fshirë llogarinë e tij/saj:
Nëse i keni provuar të gjitha mënyrat e sipërpërmendura dhe nuk keni pasur sukses, ka shumë gjasa që vetë miku juaj të ketë fshirë llogarinë e tij.
Ndërsa platforma e mediave sociale ofron një kanal të shkëlqyeshëm komunikimi, është gjithmonë mirë të edukoni veten me veçoritë dhe cilësimet e ndryshme. Po kërkoni mikun tuaj dhe nuk jeni në gjendje ta gjeni atë, mund t'ju ketë bllokuar. Pra, si të dini nëse dikush ju ka fshirë në Snapchat, kryeni hapat e thjeshtë të përshkruar në artikull dhe dijeni vetë.