SnapChat publikoi veçorinë e tij të re SnapMap vetëm me qëllimin për të përfituar përdoruesit e tij. Megjithatë, ata nuk arritën të kuptonin se si mund të bëhet një shqetësim për disa nga përdoruesit. Shumë përdorues të Snapchat në të gjithë globin kanë qenë të shqetësuar për shqetësimet e sigurisë që rrotullohen rreth Snap Map.
Shumë u gjetën të ndezur për këtë veçori të Snapchat duke vënë në rrezik sigurinë e përdoruesit. Pra, nëse edhe ju ndiheni në të njëjtën mënyrë dhe po kërkoni një mënyrë për të çaktivizuar SnapMap, atëherë ky është blogu për ju!
Çfarë është Snap Map?
Përpara se të shkojmë më tej, le të bëjmë një përmbledhje të shpejtë të kësaj veçorie. Snap Map i lejon mikut tuaj të dijë për vendndodhjen tuaj dhe anasjelltas. Kjo është e mundur pasi aplikacioni ka qasje në vendndodhjen tuaj.
Duke i shtuar kripë lëndimeve, Snap Map ndan këtë informacion të vendndodhjes me të gjithë në rrethin tuaj të Snapchat. Gjithashtu, duke qenë se përdor shërbimin e vendndodhjes së pajisjes, ai i jep vendndodhjen tuaj të saktë një personi tjetër. Do të thotë sa herë që hapni aplikacionin, vendndodhja juaj rifreskohet dhe mund të gjurmohet nga miku juaj.
Natyrisht, kjo veçori bie këmbanat alarmante për ata që nuk dëshirojnë të ndajnë vendndodhjen e tyre. Por, me dëshirë ose pa dëshirë, kjo veçori vazhdon të ndajë vendndodhjen tuaj të saktë. Do të thotë, nëse po e gënjeni babanë tuaj se jeni në shkollë, por po shëtisni në qendër, atëherë thjesht hapja e aplikacionit do ta lërë macen të dalë nga çanta.
Duhet lexuar: Aktivizimi i modalitetit të kursimit të të dhënave në Facebook Instagram dhe Snapchat
Si të çaktivizoni / çaktivizoni Snap Map
Si i tillë, Snapchat ofron një opsion me të cilin dëshironi të ndani vendndodhjen tuaj, domethënë me të gjithë miqtë tuaj ose me disa të zgjedhur. Megjithatë, këshillohet që të mos e ndani vendndodhjen tuaj me askënd.
- Nisni Snapchat duke trokitur në ikonën e tij.
- Nga ekrani i kamerës, zmadhoni duke fiksuar me gishta. Kjo do të hapë Snap Map.
- Në Snap Map, trokitni lehtë mbi ikonën e ingranazheve që ndodhet në këndin e sipërm djathtas të aplikacionit.
- Kjo do të hapë menunë e cilësimeve. Nga menyja e cilësimeve, trokitni lehtë mbi Modaliteti Ghost për ta aktivizuar atë.

- Zgjidhni kohëzgjatjen derisa dëshironi të aktivizoni modalitetin Ghost
Kjo është e gjitha dhe vendndodhja juaj nuk është më e dukshme për Snap Circle. Megjithatë, ju mund të shihni ende vendndodhjen e mikut tuaj nëse ai e ka aktivizuar atë.
Duhet lexuar: Si të lidhni llogarinë tuaj Snapchat me Bitmoji Avatar
Pra, djema, nëse edhe ju nuk dëshironi të ndani vendndodhjen tuaj nëpërmjet Snap Map, atëherë thjesht ndiqni hapat e mësipërm.