LinkedIn e ka bërë jetën më të lehtë për ata që janë të gatshëm të ndryshojnë punën e tyre ose të fillojnë me një të re, të takojnë njerëz në mbarë botën dhe të lidhen me ta për mundësi të gatshme. Kjo lidhje na lejon të eksplorojmë jetën profesionale të palës tjetër, duke gjetur gjithashtu nëse ka një kërkesë pune në një vend të caktuar që i përshtatet profilit tuaj.
Megjithatë, ka disa raste kur nuk dëshironi që disa njerëz të shfaqen askund pranë jush, qoftë ish-shefi, ish-kolegët apo ish-partneri juaj. Në këtë rast, mund të mësoni se si të bllokoni në Linkedin pa parë profilin pikërisht këtu.
Përpara se të bllokoni dikë pa klikuar në profilin e tij, hidhini një sy Si të shikoni profilet e tjera në Linkedin pa e ditur ata?
Si të bllokoni dikë pa klikuar në profilin e tyre? (Android/iOS)
Hapi 1: Prekni ikonën e profilit ose foton tuaj në LinkedIn për të arritur në faqen e profilit tuaj.
Hapi 2: Klikoni në ikonën e Cilësimeve. Zgjidhni skedën "Privatësia" në krye të faqes.
Hapi 3: Zgjidhni 'Opsionet e shikimit të profilit' këtu.
Hapi 4: Prekni "Modaliteti Privat" për të qenë anonim për të tjerët.
Hapi 5: Tani nëse do të vizitoni profilin e dikujt, ai/ajo nuk do të njoftohet për vizitën tuaj me emrin. Përkundrazi, thotë se 'Dikush Anonim ka parë profilin tuaj'.
Hapi 6: Prekni 'Më shumë' pranë emrit të personit që dëshironi të bllokoni.
![Si të bllokoni dikë në LinkedIn pa vizituar profilin e tyre Si të bllokoni dikë në LinkedIn pa vizituar profilin e tyre]()
Hapi 7: Zgjidhni 'Raporto ose Blloko' në fund. Kërkesa tjetër do t'ju pyesë nëse dëshironi të raportoni këtë profil apo të raportoni këtë imazh? Zgjidhni cilindo që është i duhuri për ju ose përndryshe, mund të zgjidhni Blloko në krye.
Pasi të keni mbaruar, mund të ktheheni përsëri për të përditësuar cilësimet nga skeda "Privatësia" te "Cilësimet".
Me këto cilësime të mësipërme, ju mund të bllokoni dikë pa parë profilin e tij ose pa u fshehur në të vërtetë prej tij.
Lexoni gjithashtu : 6 Këshilla të mahnitshme për të përmirësuar lojën tuaj LinkedIn
Si të bllokoni dikë në Linkedin pa parë profilin? (Ueb)
Hapi 1: Hyni në profilin tuaj në Linkedin.
Hapi 2: Klikoni në ikonën e profilit nga e majta dhe shkoni në faqen e profilit tuaj.
Hapi 3: Gjeni "Unë" nga shiriti i sipërm dhe shpaloseni atë.
Hapi 4: Zgjidhni Cilësimet dhe Privatësia dhe një trokitje e re do të hapet automatikisht.
Hapi 5: Zgjidhni skedën "Privatësia". Lëvizni poshtë dhe gjeni "Si e shohin të tjerët aktivitetin tuaj në Linkedin".
![Si të bllokoni dikë në LinkedIn pa vizituar profilin e tyre Si të bllokoni dikë në LinkedIn pa vizituar profilin e tyre]()
Hapi 6: Kliko "Ndrysho" djathtas "Opsionet e shikimit të profilit". Këtu, zgjidhni "Anëtar anonim i Linkedin".
Hapi 7: Vizitoni profilin që dëshironi të bllokoni, zgjidhni "Më shumë" pranë emrit të tyre dhe zgjidhni "Raporto/Blloko". Dhe zgjidhni opsionin e kërkuar.
Lexoni gjithashtu: Si të çaktivizoni njoftimet e aplikacionit LinkedIn në Windows 10
Pse të bllokoni dikë në Linkedin?
Edhe pse ne ju kemi shpjeguar tashmë se si të bllokoni dikë pa shkuar në profilin e tij, megjithatë bllokimi duket si një hap ekstrem. Po, më në fund të relakson dhe të vret gjatë gjithë rrugës së kontaktit me njëri-tjetrin.
Megjithatë, nëse thjesht dëshironi ta ndërpresni lidhjen pa ekstreme, mund të ndiqni hapat e mëposhtëm. Prekni profilin e një personi tjetër të cilin dëshironi ta 'ndani' teknikisht dhe zgjidhni 'Më shumë' pranë emrit të tij.
- Unfollow The Connection : Prekni ose klikoni në etiketën Unfollow këtu në mënyrë që të mos shihni përditësime nga personi. Në këtë rast, ju nuk do të mund të shihni postimet dhe përditësimet e tij, por ai mundet.
- Hiq lidhjen : pasi zgjidhet kjo slot, ju jeni plotësisht të shkëputur nga njëri-tjetri. Asnjëri prej jush nuk mund të shohë përditësimet e njëri-tjetrit. Megjithatë, nëse dëshironi të lidheni përsëri në të ardhmen, dërgoni një kërkesë për lidhje.
- Raporto/Blloko : Siç është diskutuar tashmë, ju mund të bllokoni dikë në Linkedin këtu. Gjithashtu, mund të zgjidhni thjesht të raportoni për çdo problem si fotografia e profilit ose të përmendni arsyen e saktë në seksionin tjetër.
Lexoni gjithashtu: LinkedIn tani mund të këshillojë lëvizjen tuaj të ardhshme në karrierë
BLLOKUAR!
Tani që jeni të vetëdijshëm se si të bllokoni në Linkedin pa parë një profil, bëjeni këtë nëse gjërat nuk janë të rehatshme. Përndryshe, mund të shkoni edhe për të hequr ose hequr lidhjen. Çfarëdo që të zgjidhni, ne po dëgjojmë më shumë pyetje dhe komente tuaja. Vazhdoni t'i postoni ato në seksionin e komenteve më poshtë.
Na ndiqni në mediat sociale - Facebook , Twitter , Instagram dhe YouTube . Për çdo pyetje ose sugjerim, ju lutemi na tregoni në seksionin e komenteve më poshtë. Ne do të donim të ktheheshim tek ju me një zgjidhje. Ne postojmë rregullisht këshilla dhe truket, së bashku me përgjigjet për çështjet e zakonshme që lidhen me teknologjinë.