Разлози за брисање Фејсбук налога могу бити многи. Може бити да је безбедност вашег Фацебоок налога угрожена или да само желите мир и клоните се сфере зависности од друштвених медија. И, ако сте донели ту кључну одлуку, вероватно тражите начине како да трајно избришете Фацебоок налог.
Како трајно избрисати Фацебоок налог (прецизни кораци)
- Кликните на падајући мени () који се налази у горњем десном углу
- Кликните на Подешавања
- Кликните на Ваше Фацебоок информације са леве стране
- Идите на Деактивирање и брисање и кликните на њега
- Проверите опцију Трајно брисање налога (радио дугме)
- Кликните на Настави до брисања налога
Као разборит корисник, можда бисте желели да размотрите неколико других аспеката који долазе са самом одлуком о брисању Фацебоок налога. Препоручљиво је да се сагледате и да не доносите одлуку на брзину или чак импулсивно, чак и ако желите само да деактивирате Фацебоок налог.
Ако заиста желите да се борите против зависности од друштвених медија, можете покушати са Социал Февер-ом. То је апликација која вам помаже да пратите своје друштвене мреже и употребу уређаја. Чак вас подстиче да се бавите интересовањима која вам могу помоћи да се удаљите од свог уређаја. Осим тога, постоје здравствене функције које вас упозоравају да се удаљите од свог уређаја.

Како трајно избрисати Фацебоок налог (проширени кораци)
- Кликните на падајући мени који се налази у горњем десном углу
Након што се пријавите на свој Фацебоок налог, идите у горњи десни угао и кликните на падајући мени
- Кликните на Подешавања
Након што кликнете на падајући мени, кликните на опцију Подешавања која се налази одмах изнад опције Одјава
- Кликните на Ваше Фацебоок информације са леве стране
У левој колони пронађите и кликните на Ваше информације на Фејсбуку
- Идите на Деактивирање и брисање и кликните на њега
Кликните на последњу опцију која каже Деактивација и брисање . Можете или да кликнете на комплетну опцију (у тренутку када пређете мишем, опција ће бити истакнута) или кликните на Поглед
- Проверите опцију Трајно брисање налога (радио дугме)
Сада ћете имати две опције са радио дугмадима постављеним на њиховој левој страни. Одаберите Трајно избриши налог и означите радио дугме поред њега
- Кликните на Настави до брисања налога
То је то! Кликните на Настави на брисање налога
Напомена: Ако уместо брисања Фацебоок налога, желите само да деактивирате Фацебоок налог, означите радио дугме Деактивирај налог уместо Трајно избриши налог . Затим можете да наставите на деактивацију налога .
Како преузети све своје информације (податке) на Фејсбуку
Преузимање свих ваших информација на Фацебоок-у требало би да дође пре тога како трајно избрисати Фацебоок налог. Пратите доле наведене кораке и чак и након што је ваш Фацебоок налог трајно избрисан, ваши подаци ће и даље остати нетакнути -
- Кликните на падајући мени, а затим кликните на Подешавања
- У левој колони кликните на Ваше Фацебоок информације
- Кликните на опцију Приказ поред Преузми своје информације
- На страници Преузми своје информације кликните на поља за потврду категорије података. Можете чак и да изаберете податке из одређеног периода, формат података и квалитет
- Када завршите са одабиром података, кликните на Креирај датотеку
Шта губиш
Сада, пошто знате како да избришете Фацебоок налог и како да деактивирате Фацебоок налог, овде је у питању -
Ако деактивирате Фацебоок налог, можете га поново активирати кад год пожелите. Али, док је ваш Фацебоок налог деактивиран, нико неће моћи да види вашу временску линију или чак може да вас тражи. Ипак, они могу да виде поруке које сте им послали.
Такође, ваши пријатељи и даље могу да виде ваше име на својој листи пријатеља и ако сте били део групе/а, администратори групе ће моћи да виде ваше коментаре и објаве. И још увек можете да ћаскате са људима на месинџеру.
Када избришете свој Фацебоок налог, нећете моћи да га поново активирате осим ако не откажете захтев за брисање пре 30 дана. За 90 дана сви ваши подаци ће бити избрисани током којих неће бити доступни никоме ко користи Фацебоок.
Према својој политици података, Фацебоок ће и даље задржати копију ваших података након 90 дана. Ови подаци се чувају тако да се могу опоравити у случају софтверске грешке, катастрофе или других врста губитка података.
Желите да повратите избрисани Фацебоок налог? Ево како то можете да урадите
Такође прочитајте: Како повратити поруке које су трајно избрисане на Фацебоок мессенгер-у
Избрисати или не избрисати – ваш је избор
Одлуке било које врсте никада не треба доносити импулсивно. И, управо због тога смо покушали да узмемо у обзир све оно са чиме бисте се могли суочити пре и након што се суочите са питањем „како избрисати Фацебоок налог“. Ако су вам ове информације биле корисне, поделите их и са својим најмилијима. За више таквог садржаја, пратите Систвеак блогове и пратите нас.