Ako vypnúť zdieľanú knižnicu v nastaveniach fotoaparátu iPhone v systéme iOS 16

iCloud Shared Photo Library je jednou z nových funkcií, ktoré prichádzajú do iOS 16 a umožňuje používateľom zdieľať obrázky a videá s rodinou a priateľmi na jednom mieste, kde si každý môže prezerať, pridávať a upravovať obsah, dokonca aj ten, ktorý nezdieľal. . Zdieľaná knižnica je odpoveďou spoločnosti Apple na okamžité hosťovanie rodinných obrázkov alebo fotografií z výletu, takže každý má rovnaké obrázky z konkrétneho okamihu alebo udalosti. 

Okrem zdieľania vašich aktuálnych fotografií do Zdieľanej knižnice vám Apple tiež umožňuje prenášať nasnímané obrázky priamo z aplikácie Fotoaparát do Zdieľanej knižnice v reálnom čase. Ak ste zachytávali fotografie a videá pomocou režimu zdieľanej knižnice vo fotoaparáte, nasledujúci príspevok vám pomôže vypnúť túto funkciu v systéme iOS 16. 

Súvisiace články: Ako povoliť a nastaviť zdieľanú knižnicu fotografií na iPhone

Ako vypnúť zdieľanú knižnicu a zastaviť zdieľanie priamo z fotoaparátu

Ak chcete vypnúť režim zdieľanej knižnice vo fotoaparáte iOS, otvorte na svojom iPhone aplikáciu  Fotoaparát .

Ako vypnúť zdieľanú knižnicu v nastaveniach fotoaparátu iPhone v systéme iOS 16

Ak je povolený režim zdieľanej knižnice, mali by ste vidieť jeho ikonu zvýraznenú žltou farbou. Ak chcete zakázať zdieľanie, klepnite na túto ikonu pre viacerých používateľov v ľavom hornom rohu. 

Ako vypnúť zdieľanú knižnicu v nastaveniach fotoaparátu iPhone v systéme iOS 16

Tým sa zruší zvýraznenie tejto ikony a v hornej časti obrazovky sa zobrazí banner „Osobná knižnica“.

Ako vypnúť zdieľanú knižnicu v nastaveniach fotoaparátu iPhone v systéme iOS 16

Fotografie a videá, ktoré tu teraz zachytíte, sa neodošlú do zdieľanej knižnice, ale uložia sa do vašej osobnej knižnice. 

Čo sa stane, keď vypnete zdieľanú knižnicu na fotoaparáte iOS?

Keď zakážete zdieľanú knižnicu v aplikácii Fotoaparát v systéme iOS 16, systém iOS nebude automaticky zdieľať obrázky a videá, ktoré zachytíte pomocou fotoaparátu, priamo do zdieľanej knižnice. Namiesto toho sa všetok obsah, ktorý teraz nasnímate, uloží do vašej Osobnej knižnice a tento obsah sa neodošle do Zdieľanej knižnice, pokiaľ ho nepresuniete z aplikácie Fotky. 

Obrázky, ktoré nasnímate s vypnutým režimom Zdieľaná knižnica, sa zobrazia, keď prejdete do sekcie Osobná knižnica v aplikácii Fotky. Ak chcete zobraziť tieto obrázky, otvorte aplikáciu Fotky a klepnite na ikonu s tromi bodkami alebo na ikonu viacerých používateľov v pravom hornom rohu. 

Ako vypnúť zdieľanú knižnicu v nastaveniach fotoaparátu iPhone v systéme iOS 16

V zobrazenej rozbaľovacej ponuke vyberte položku Osobná knižnica . 

Ako vypnúť zdieľanú knižnicu v nastaveniach fotoaparátu iPhone v systéme iOS 16

Teraz uvidíte všetky obrázky, ktoré ste nezdieľali so žiadnym z účastníkov vo vašej zdieľanej knižnici. 

Zachováva iOS 16 vaše nastavenia zdieľanej knižnice?

Áno. Keď povolíte režim zdieľanej knižnice vo fotoaparáte iPhone, iOS 16 zachová toto nastavenie nabudúce. Ak momentálne zachytávate všetky svoje fotografie a videá priamo do Zdieľanej knižnice z aplikácie Fotoaparát, režim Zdieľaná knižnica zostane aktivovaný aj po zatvorení aplikácie Fotoaparát a jej opätovnom otvorení neskôr. 

V súčasnosti nie je možné túto funkciu zakázať v nastaveniach Zachovať pre fotoaparát iOS, takže jediný spôsob, ako zapnúť/vypnúť zdieľanú knižnicu, je z aplikácie Fotoaparát na vašom iPhone. 

Ako znova zapnúť zdieľanú knižnicu vo fotoaparáte

Ak ste v aplikácii Fotoaparát vypli zdieľanú knižnicu, môžete ju znova povoliť a začať zdieľať nasnímaný obsah priamo do zdieľanej knižnice. Ak to chcete urobiť, otvorte aplikáciu Fotoaparát na svojom iPhone a klepnutím na ikonu pre viacerých používateľov (uhlopriečne škrtnutá, čo znamená, že je zatiaľ zakázaná) v ľavom hornom rohu aktivujte režim zdieľanej knižnice. 

Ako vypnúť zdieľanú knižnicu v nastaveniach fotoaparátu iPhone v systéme iOS 16

Keď je táto možnosť povolená, ikona Zdieľaná knižnica bude teraz svietiť žltou farbou a v hornej časti obrazovky sa zobrazí aj banner „Zdieľaná knižnica“. 

Ako vypnúť zdieľanú knižnicu v nastaveniach fotoaparátu iPhone v systéme iOS 16

Obrázky, videá, spomalené zábery, portréty a panorámy, ktoré zachytíte na svojom iPhone, sa odošlú priamo do zdieľanej knižnice. 

To je všetko, čo potrebujete vedieť o vypnutí zdieľanej knižnice pri fotení v systéme iOS 16. 

Zanechať komentár

Ako nainstalovat WhatsApp do mobilu

Ako nainstalovat WhatsApp do mobilu

Ako nainstalovat WhatsApp do mobilu krok za krokom podľa oficiálnych postupov. Postup platí pre Android aj iOS a vyžaduje iba oficiálny obchod s aplikáciami.

Ako obnovit vymazane spravy WhatsApp iPhone

Ako obnovit vymazane spravy WhatsApp iPhone

Ako obnovit vymazane spravy WhatsApp iPhone je možné len pri existujúcej zálohe a splnených podmienkach účtu. Prečítajte si overený postup obnovy správ z…

Pokec sk mobilne prihlasenie – Ako sa prihlásiť na Pokec.sk cez mobil

Pokec sk mobilne prihlasenie – Ako sa prihlásiť na Pokec.sk cez mobil

Pokec sk mobilne prihlasenie: naučte sa, ako sa rýchlo a bezpečne prihlásiť na Pokec.sk cez mobilný telefón a chatovať kdekoľvek a kedykoľvek.

Ako obnovit chat WhatsApp

Ako obnovit chat WhatsApp

Ako obnovit chat WhatsApp vyžaduje existujúcu zálohu a splnenie podmienok účtu. Prečítajte si, ako overiť dostupnosť zálohy a postupovať bez rizika straty dát.

Ako preniesť WhatsApp do nového telefónu – kompletný návod

Ako preniesť WhatsApp do nového telefónu – kompletný návod

Ako preniesť WhatsApp do nového telefónu: záloha správ, kontaktov a médií krok za krokom pre Android aj iPhone. Nestratíte ani jednu správu.

Ako nainštalovať Zoom do mobilu – krok za krokom

Ako nainštalovať Zoom do mobilu – krok za krokom

Ako nainštalovať Zoom do mobilu na Android aj iPhone? Postupujte podľa nášho jednoduchého návodu a začnite videohovory za pár minút.

Pokec sk aplikácia do mobilu – ako stiahnuť a nastaviť

Pokec sk aplikácia do mobilu – ako stiahnuť a nastaviť

Pokec sk aplikácia do mobilu: stiahnite si chat Pokec na Android alebo iOS a chatujte kdekoľvek. Podrobný návod na inštaláciu a prvé kroky.

Ako obnovit spravy na WhatsApp

Ako obnovit spravy na WhatsApp

Ako obnovit spravy na WhatsApp je možné len pri existujúcej zálohe a splnení podmienok účtu. Zistite, ako skontrolovať dostupnosť zálohy a postupovať bez…

9 nastavení súkromia na iPhone, ktoré by ste mali hneď teraz zapnúť

9 nastavení súkromia na iPhone, ktoré by ste mali hneď teraz zapnúť

Apple odvádza lepšiu prácu v oblasti ochrany súkromia ako väčšina spoločností. Nie všetky predvolené nastavenia na iPhone sú však v najlepšom záujme používateľa.

Pokyny na zmenu hesla iCloud sú veľmi jednoduché

Pokyny na zmenu hesla iCloud sú veľmi jednoduché

Heslo iCloud si môžete zmeniť mnohými rôznymi spôsobmi. Heslo iCloud si môžete zmeniť v počítači alebo v telefóne prostredníctvom aplikácie podpory.