Hvordan oppdatere Google Chrome
Lær hvordan du oppdaterer Google Chrome i 2026 på Windows, Mac og mobil. Steg-for-steg guide for å holde Chrome sikkert og oppdatert.
Hver gang du sletter en fil, gir Microsoft Windows 11 deg en advarsel som spør “Er du sikker på at du vil flytte denne filen til papirkurven?”. Jeg er veldig sikker på hva jeg velger å slette, så jeg trenger ikke å bli advart om hva jeg sletter. Dessuten, hvis jeg noen gang trenger å gjenopprette en fil, kan det gjøres i papirkurven. Spar tid og deaktiver dialogen når du sletter en fil i Windows 11 ved å endre denne innstillingen.
Papirkurven og noen andre komponenter i Windows Filutforsker sikrer at du ikke sletter innhold fra din lokale lagring ved en feiltakelse. Det finnes dedikerte papirkurv ($Recycle.Bin) mapper for hver partisjon eller stasjon på din Windows 11-PC. Regelverket er likt for andre utdaterte operativsystemer som Windows 10, 8, 7, XP, osv. Det er ganske enkelt!
Noen ganger kan denne bekreftelsen distrahere deg fra hva du holder på med, eller du bare ikke vil vite det. I slike situasjoner kan du følge et par metoder for å deaktivere visningen av bekreftelsesdialogboksen ved sletting på Windows 11. Det finnes både enkle og avanserte metoder for forskjellige brukergrupper. Fortsett å lese for å utforske alle metodene nedenfor.
Innhold
Årsaker til å deaktivere bekreftelsesdialogen ved sletting
Det kan være mange grunner til å deaktivere en advarsel ved sletting av elementer fra en stasjonær eller bærbar PC. Følgende er de vanligste nevnt av våre lesere:
Et ord om forsiktighet!
Hvis du har bestemt deg for å bli kvitt bekreftelsesdialogboksen ved sletting, er det nødvendig å minne deg på at dette vil fjerne sperren mot utilsiktet sletting. For eksempel, deler du din Windows 11-PC med andre som ikke vet at du har deaktivert advarselen om å flytte til papirkurven.
Og hvis du utilsiktet aktiverer "Ikke flytt filer til papirkurven", så uten bekreftelsesadvarselen, er det ingen som stopper deg fra å slette filer ved en feiltakelse. Vær oppmerksom på at sletting av filer fra Windows 11 lokal lagring er en irreversibel prosess. Selv om det finnes datagjenopprettingsverktøy som Windows File Recovery og flere andre, garanterer ikke verktøyutviklerne utfallet.
Hvordan deaktivere bekreftelsesdialogen ved sletting
Finn nedenfor forskjellige metoder for å deaktivere popup-vinduet for bekreftelse ved sletting på Windows 11. Stegene vil fungere for Windows-operativsystemer opp til Windows XP og Windows Server 2003. Prøv metodene avhengig av ditt nivå av tekniske ferdigheter på Windows-PCer:
Alternativ 1 – Papirkurvinnstillinger
Å endre papirkurvinnstillinger er den enkleste metoden for å deaktivere bekreftelsesadvarselen. Imidlertid vil Windows 11 bare håndheve prosessen på brukerkontonnivå. Hvis du bytter til en annen Windows 11-brukerkonto, vil advarselen ved å flytte til papirkurven begynne å vises igjen. Slik kan du endre innstillingene i papirkurven:
Fra nå av, når du sletter en fil, vil filen gå direkte til papirkurven uten at meldingen om å flytte til papirkurven vises. Her vil du kanskje merke deg at endringene kun vil tre i kraft for det valgte diskvolumet. Du må velge hvert volum og bruke modifikasjonen separat.
Alternativ 2 – Ved å bruke den lokale gruppepolicy-editoren
Denne metoden kommer med et nivå av middels kompleksitet. Du må få tilgang til systemverktøy som den lokale gruppepolicy-editoren og endre visse Windows 11-politikker. Du må bare endre dataene for gruppepolitikkene nevnt nedenfor. Hvis du gjør uønskede endringer i andre Windows 11-lokale politikker, kan systemet oppføre seg unormalt.
Lokale datamaskinpolicyer > Brukerkonfigurasjon > Administrative maler > Windows-komponenter.
Alternativ 3 – Justering av registerredigering
La oss si at du er en Windows PC-domeneadministrator og kontrollerer mange PCer eksternt for organisasjonen din. Eller, du er en ekspert Windows 11-bruker og ønsker å utforske kompliserte tekniske verktøy i operativsystemet. I disse tilfellene kan du følge disse instruksjonene for å bruke endringen på tvers av ulike brukerkontoer på enheten uavhengig av lokale innstillinger i papirkurvinnstillinger.
Før du gjør noen endringer i registerredigering, følg disse trinnene for å lage en sikkerhetskopi:
Les også: Slik installerer du en NVMe SSD i en stasjonær og bærbar PC
Etter å ha opprettet en sikkerhetskopi, følger du disse trinnene:
Datamaskin\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
Datamaskin\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
Deaktivere bekreftelsesdialogen ved sletting: Avsluttende ord
Nå vet du fire enkle metoder for å deaktivere den fryktede advarselen: “Er du sikker på at du vil flytte denne filen til papirkurven”. Disse metodene gjelder for Windows 11 og andre utdaterte Windows-PCer. Selv om metodene ser fristende ut, er resultatet at Windows 11 ikke vil be om bekreftelse når du sletter filer.
Dette kan medføre alvorlige konsekvenser. Derfor bør du foreta endringer når du er helt sikker. For delte stasjonære eller bærbare PCer, fest en etikett et sted nær arbeidsstasjonen som informerer om at bekreftelsesdialogen ved sletting er deaktivert med vilje.
Hvis du vet om andre intuitive metoder for å deaktivere dialogboksen for å flytte til papirkurven, ikke glem å dele det i kommentarfeltet nedenfor. Del gjerne artikkelen med vennene dine og kollegaene som kanskje også ønsker å vite om disse triksene og tipsene for papirkurven i Windows 11.
Neste, lær hvordan du fikser “Klasse ikke registrert-feilen i Explorer.exe” og metodene for å løse Explorer.exe lastes ikke inn ved oppstart-problemet.
Lær hvordan du oppdaterer Google Chrome i 2026 på Windows, Mac og mobil. Steg-for-steg guide for å holde Chrome sikkert og oppdatert.
Lær hvordan du laster ned Windows 11 gratis fra Microsoft i 2026 – steg for steg guide for oppgradering og ny installasjon.
Lær hvordan du enkelt kan last ned Adobe Acrobat til Windows og Mac i 2026. Steg-for-steg guide med tips om gratis og betalt versjon.
Project Helix kan forvandle Xbox til en Windows-spillplattform, og kombinere konsollens enkelhet med det enorme økosystemet av PC-spill og apper.
For å aktivere batteriprosent i oppgavelinjen i Windows 11, åpne Innstillinger > System > Strøm og batteri og slå på batteriprosent-bryteren.
Du kan nå laste ned Windows 11 24H2 Tiny11 ISO for å utføre en ren installasjon eller en oppgradering på stedet uten bloatware eller unødvendige funksjoner.
For å sjekke om Windows 11 25H2 er installert, åpne Innstillinger > System > Om og bekreft versjonsnummeret. Eller bruk winver-kommandoen.
Du kan bruke PowerShell med den eldre blå bakgrunnen på Windows Terminal – slik gjør du det ved hjelp av settings UI og settings.json.
For å reninstallere Windows 11 25H2, last ned ISO-filen, opprett en oppstartbar USB, start installasjonen, velg Installer Windows 11 og fullfør OOBE.
Bygg 26200.5722 (KB5062669) for Windows 11 25H2 i utviklerkanalen med nye funksjoner, endringer og rettelser. Versjon 24H2 får bygg 26120.5722.