SnapChat ga ut sin nye funksjon SnapMap utelukkende med den hensikt å være til nytte for brukerne. Men de klarte ikke å forstå hvordan det kan bli til sjenanse for noen av brukerne. Mange Snapchat-brukere over hele verden har vært bekymret for sikkerhetsproblemer som dreier seg om Snap Map.
Mange ble funnet rasende over denne Snapchat- funksjonen som setter brukersikkerhet på spill. Så hvis du også har det på samme måte og leter etter en måte å deaktivere SnapMap, så er dette bloggen for deg!
Hva er Snap Map?
Før vi går videre, la oss få en rask oppsummering av denne funksjonen. Snap Map lar vennen din vite om posisjonen din og omvendt. Dette er mulig ettersom appen har tilgang til posisjonen din.
Snap Map tilfører salt til skadene og deler denne stedsinformasjonen med alle på Snapchat-kretsen din. Siden den bruker enhetsplasseringstjenesten, gir den den nøyaktige posisjonen din til en annen person. Det betyr at hver gang du åpner appen, oppdateres posisjonen din og kan spores av vennen din.
Denne funksjonen ringer åpenbart alarmerende bjeller for de som ikke ønsker å dele posisjonen sin. Men villig eller uvillig fortsetter denne funksjonen å dele din nøyaktige posisjon. Det betyr at hvis du lyver til faren din at du er på skolen, men rusler i kjøpesenteret, så slipper du katten ut av sekken bare å åpne appen.
Må leses: Aktiverer datasparingsmodus på Facebook Instagram og Snapchat
Slik deaktiverer/slår du av Snap Map
Som sådan gir Snapchat et alternativ med hvem du ønsker å dele posisjonen din med, det vil si med alle vennene dine eller noen få utvalgte. Det er imidlertid tilrådelig å ikke dele posisjonen din med noen.
- Start Snapchat ved å trykke på ikonet.
- Fra kameraskjermen, zoom inn ved å knipe inn med fingrene. Dette åpner Snap Map.
- På Snap Map, trykk på tannhjulikonet øverst til høyre i appen.
- Dette vil åpne innstillingsmenyen. Fra innstillingsmenyen trykker du på Ghost Mode for å aktivere den.

- Velg varigheten til du vil aktivere spøkelsesmodus
Det er alt, og plasseringen din er ikke synlig for Snap Circle lenger. Du kan imidlertid fortsatt se posisjonen til vennen din hvis de har aktivert det .
Må leses: Slik kobler du Snapchat-kontoen din til Bitmoji Avatar
Så, folkens, hvis du også ikke ønsker å dele posisjonen din via Snap Map, følg bare trinnene ovenfor.