Jos olet järjestelmänvalvoja, tässä oppaassa näytämme, kuinka voit poistaa tai arkistoida tiimin Microsoft Teamsissa. Tämä on tärkeää, jos tiimistä saattaa tulla tarpeeton eikä ehkä enää ole hyötyä organisaatiollesi.
Microsoft Teamsissa tiimi on kokemuksesi keskipiste. Ihmiset keskustelevat, jakavat tiedostoja ja tekevät yhteistyötä yhdessä. Ajan myötä tiimistä saattaa kuitenkin tulla tarpeeton, eikä se ehkä ole enää hyödyllinen organisaatiollesi. Tai saatat huomata, että olet saattanut luoda väärän ryhmän vahingossa.
Silloin saatat haluta arkistoida tai poistaa tiimin Microsoft Teamsissa. Jos olet järjestelmänvalvoja, näytämme tässä oppaassa, kuinka voit tehdä sen.
Arkistoi vs poista
Ennen kuin aloitat, selitämme eron tiimin arkistoinnin ja ryhmän poistamisen välillä. Muista, että kun arkistoit ryhmän, kaikki sen toiminta pysähtyy. Se asettaa kaikki tiedot ja tiedostot vain luku -tilaan , ja jäsenet voivat silti etsiä ja etsiä tarvitsemiaan vanhoja keskusteluja. Kukaan ei kuitenkaan voi aloittaa uusia keskusteluja tai vastata kanavan viesteihin, lisätä tai poistaa kanavia, muokata tiimin asetuksia tai lisätä sovelluksia.
Järjestelmänvalvojana voit kuitenkin edelleen lisätä tai poistaa jäseniä ja päivittää rooleja, ja voit silti tarkastella kaikkia tiimin toimintaa tavallisissa ja yksityisissä kanavissa, tiedostoissa ja keskusteluissa. Arkistointi on paljon vähemmän vahingollinen prosessi.
Sillä välin tiimin poistaminen on hieman pysyvämpää. Kun poistat ryhmän, myös ryhmän toiminta tavallisissa ja yksityisissä kanavissa (ja niihin liittyvissä sivustokokoelmissa), tiedostot ja keskustelut poistetaan. Et voi suoraan palauttaa poistettua tiimiä, joten harkitse tiimin arkistointia sen poistamisen sijaan.
Kuinka arkistoida joukkue

Ryhmän arkistointi Microsoft Teamsissa on nopea ja helppo prosessi. Vuonna Microsoftin 365 Admin keskustassa , sinun kannattaa klikata Joukkueet sivupalkissa. Tämä ohjaa sinut Teamsin hallintakeskukseen . Sieltä voit napsauttaa sivupalkissa Teams ja sen jälkeen Hallitse tiimejä. Tämän jälkeen voit arkistoida ryhmän napsauttamalla sitä luettelossa ja valitsemalla ylhäältä Arkistoi-vaihtoehdon. Näyttöön tulee valintaikkuna, jonka haluat vahvistaa napsauttamalla Arkistoi vielä kerran.
Arkistoinnin jälkeen voit palauttaa tiimin myöhemmin palaamalla Teamsin hallintakeskukseen. Sieltä voit valita joukkueen napsauttamalla nimeä ja valitsemalla sitten Poista arkistosta.
Ryhmän poistaminen (tai sen palauttaminen)
![Ryhmän poistaminen tai arkistointi Microsoft Teamsissa]()
Ryhmän poistaminen on samanlaista kuin arkistointi. Vuonna Microsoftin 365 Admin Centerin napsauttamalla joukkueet sivupalkin kerran. Tämä ohjaa sinut Teamsin hallintakeskukseen . Sieltä voit vielä kerran napsauttaa sivupalkissa Teams ja sen jälkeen Hallitse tiimejä. Valitse vain joukkueen nimi ja valitse sitten Poista. Näkyviin tulee vahvistusviesti. Voit sitten poistaa ryhmän pysyvästi valitsemalla Poista uudelleen.
Jos haluat palauttaa poistetun tiimin, sinulla on siihen enintään 30 päivää aikaa. Osana prosessia sinun on itse asiassa palautettava ryhmään liitetty Office 365 -ryhmä. Ryhmän Office 365 -ryhmän palauttaminen palauttaa työryhmän sisällön, kuten välilehdet, kanavat ja yksityiset kanavat sekä niihin liittyvät sivustokokoelmat. Jos haluat palauttaa Office 365 -ryhmän, sinun on asennettava AzureADPreview-moduuli Windowsiin ja suoritettava sitten muutama kehote. Emme puutu niihin teknisistä syistä, mutta voit lukea niistä lisää täältä .
Muita vinkkejä ja temppuja
Viime kuukausien aikana olemme käsitelleet Teamsia laajasti. Ryhmän poistaminen tai arkistointi on vain uusin aiheemme. Olemme käsitelleet asioita, kuten henkilön poistaminen ryhmästä , Shifts-ominaisuuden käyttäminen , ajoitettujen kokousten luominen ja paljon muuta. Meidän Joukkueet uutisia napa on sinulle kuulu, niin voit tarkistaa sitä, ja kerro meille, miten joukkueet on kunnossa pudottamalla meille kommentin alapuolella.