Hvordan opretter man e boks
Lær hvordan du opretter e boks hurtigt og sikkert med MitID. Få al din post samlet ét sted på under fem minutter.
Er du stødt på en Facebook-konto markeret med et hvidt skjold med et nøglehulsikon? Det betyder, at denne bruger aktiverede en ny Facebook- privatlivsfunktion og låste deres profil på Facebook fra alle, der ikke er på deres venneliste.
Muligheden for at låse Facebook-profiler er kun tilgængelig i en håndfuld lande i øjeblikket, men det er muligt at justere dine profilindstillinger for at få det samme niveau af privatliv. Sådan låser og låser du din Facebook-profil op, og hvad der sker, når du gør det.
Indholdsfortegnelse
Hvorfor låse din Facebook-profil
En profillås blev først introduceret på Facebook tilbage i 2020. Det er en privatlivsfunktion, der giver dig mulighed for at låse din Facebook-profil, så det meste af dit indhold og din aktivitet på Facebook-appen kun er synlig for dine Facebook-venner.
Sociale medier er fascinerende, men især Facebook har ry for ikke at være et sikkert rum for alle. Låseprofilen blev oprindeligt lanceret i Indien for at indere (især indiske kvinder) kunne forblive sikre online og beskytte deres privatliv.
Når du aktiverer profillåsfunktionen på din Facebook-konto, vil de Facebook-brugere, der ikke er på din venneliste, kun se en begrænset visning af din profilside. For eksempel vil de ikke være i stand til at se dine Facebook-billeder , versionen af dit profilbillede i fuld størrelse og dit forsidebillede. Alle nye opslag, som du udgiver, efter du har låst din profil, vil også være usynlige for alle undtagen dine Facebook-venner.
Bortset fra det vil alle dine tidligere offentlige indlæg ikke længere være offentlige og vil automatisk blive indstillet til " Venner " i stedet for " Offentligt ." Indstillingerne for Profilanmeldelse og Taggennemgang bliver automatisk slået til. De fleste af dine Om-oplysninger fra din profil (såsom din by, uddannelse, fødselsdag og mobiltelefonnummer) vil være skjult for alle undtagen dine venner. Dine Facebook-historier vil også kun være synlige for dem på din Facebook-venneliste .
Hvis du vil forblive aktiv på Facebook, men ikke ønsker, at ikke-vennerne skal se denne aktivitet, er låsning af din profil en fantastisk måde at foretage denne ændring på diskret.
Sådan låser du din Facebook-profil
I dag er funktionen stadig ikke tilgængelig i nogle lande. Den nemmeste måde at finde ud af, om funktionen virker i dit land, er at følge vores trinvise vejledning om brug af Facebook-profillåsen. Hvis Facebook-profillåsning er tilgængelig i dit land, kan du bruge din Android-smartphone, Apple iPhone, iPad eller computer til at låse din konto.
Sådan låser du din Facebook-profil på mobil
Følg nedenstående trin for at låse din Facebook-profil på din smartphone. Trinene er de samme for både Android- og iOS-brugere.
Du vil derefter se en meddelelse, der bekræfter, at du har låst din profil , og dit Facebook-indhold er nu kun synligt for dine venner. Vælg Ok for at lukke låseprofilvinduet og fortsætte med at bruge Facebook som normalt.
Sådan låser du din profil på skrivebordet
Følg nedenstående trin for at låse din profil ved hjælp af din computer (stationær eller bærbar computer). Instruktionerne er de samme for Windows-, Mac-, Linux- og Chromebook-brugere.
Det er det. Kun visse dele af dine profiloplysninger og indhold vil være synlige for offentligheden. Brugerne vil også se et blåt skjoldikon ved siden af din profil og en besked, der bekræfter, at du har låst din profil.
Sådan låser du din Facebook-profil op
Hvis du nogensinde ombestemmer dig eller ønsker at gøre indholdet af din Facebook-profil offentligt, skal du låse din profil op. Heldigvis er det lige så nemt at låse din profil op som at låse den.
Du kan låse din Facebook-profil op ved hjælp af din smartphone eller din computer. For at gøre det skal du åbne Facebook og gå til din profilside. Åbn derefter menuen med tre prikker, og vælg Lås profil op fra dine profilindstillinger (du vil se det i stedet for indstillingen Lås profil ).
Det er det! Nu er din profil låst op, og du kan gøre dine personlige oplysninger og aktivitet på Facebook offentlig.
Andre måder at administrere dit privatliv på Facebook
Hvad hvis du, når du åbner dine profilindstillinger på Facebook, ikke kan se en mulighed for at låse din profil? For det første betyder det, at funktionen ikke er tilgængelig i dit land. Det betyder dog ikke, at du ikke kan gøre din information og Facebook-aktivitet private og begrænse nogle brugere i at se din profil.
Her er et par måder at justere dine privatlivsindstillinger på netværket og styrke din Facebook-sikkerhed.
Du kan gøre disse oplysninger private manuelt uden at låse din profil. For at gøre det skal du gå til sektionen Om på din Facebook-profil. Vælg derefter blyantikonet ud for hver bit information, du vil skjule, og indstil privatlivet til enten Venner eller Kun mig (for at skjule det fuldstændigt for alle). Vælg Gem , når du er færdig for at gemme ændringerne.
Du kan aktivere disse funktioner manuelt ved at følge stien: Indstillinger og privatliv > Indstillinger > Fortrolighed > Profil og tagging . Gå gennem alle indstillinger, der vises på siden, og indstil dem alle til Venner , og tænd derefter for gennemgang .
På mobilapp: Indstillinger og privatliv > Indstillinger > Profilindstillinger > Privatliv > Sådan finder og kontakter folk dig > Hvem kan sende dig venneanmodninger > Venners venner .
På din computer: Indstillinger og privatliv > Indstillinger > Fortrolighed > Hvem kan sende dig venneanmodninger > Venners venner .
Nu er din Facebook-profil låst. Den eneste forskel mellem den manuelle metode og profillåsfunktionen fra Facebook er, at i dette tilfælde kan personer, der ikke er på din venneliste, stadig se dit profilbillede og dit forsidebillede i fuld størrelse.
Lås dit Facebook-indhold væk fra nysgerrige øjne
At være en del af en trending app til sociale medier som Facebook, Instagram eller endda WhatsApp kommer med sine egne risici. Hvis du ikke ønsker at dele detaljerne om dit privatliv med fremmede, er det bedst at tage sig af dit online privatliv og sikkerhed på forhånd. Heldigvis tilbyder sociale netværk i dag masser af forskellige privatlivsmuligheder, som du kan bruge til at beskytte dig selv og dine personlige oplysninger online.
Lær hvordan du opretter e boks hurtigt og sikkert med MitID. Få al din post samlet ét sted på under fem minutter.
Lær hvordan streamer man fra telefon til TV med enkle trin. Stream videoer, billeder og apps fra din mobil til TV-skærmen hurtigt og trådløst.
Lær hvordan bruger man WhatsApp med denne enkle guide. Få trin-for-trin instruktioner til installation, opsætning og daglig brug af appen.
Få E boks erhverv adgang til din virksomhed på få minutter. Følg vores guide til opsætning med MitID Erhverv og styring af digital post.
Få en hurtig og sikker Google Chrome download Linux med denne detaljerede guide. Følg trinene for at installere den nyeste version på Ubuntu, Fedora eller andre distributioner.
Borger dk e boks giver dig adgang til digital post og selvbetjening hos det offentlige. Lær hvordan du logger ind med MitID og håndterer dine dokumenter sikkert.
Mit dk og eboks er de to vigtigste platforme til digital post i Danmark. Lær hvordan du opsætter og bruger begge tjenester effektivt til at modtage og administrere breve fra det offentlige og virksomheder.
Få adgang til dine dokumenter via www e boks privat. Lær hvordan du logger ind hurtigt og sikkert med MitID på e-Boks som privatperson.
Med E boks dk app får du hurtig adgang til al din digitale post fra myndigheder og virksomheder direkte på mobilen. Se hvordan du downloader og bruger appen.
Mit dk vs e boks: Få overblik over forskellene mellem Mit.dk og e-Boks, så du kan vælge den bedste digitale postkasse til dine behov.