På Google Chrome kan du stänga av möjligheten för webbläsaren att uppmana dig att autentisera med Windows Hello för att komma åt och automatiskt fylla i lösenord för webbplatser du besöker.
Som en del av de senaste säkerhetsförbättringarna visar Chrome dialogrutan "Skydda lösenord med Windows Hello" för att skydda åtkomsten till dina lagrade lösenord för dina favoritwebbplatser. Enligt Google lägger den här nya funktionen till ett extra lager av säkerhet för att bekräfta att det är du när du använder ett sparat lösenord och delar Windows 11 -enheten med andra personer.
Förbehållet med den här funktionen är att det orsakar viss förvirring bland användare (via Windows Senaste ) eftersom bannern för att möjliggöra upplevelsen dyker upp slumpmässigt, och om användaren sedan slår på funktionen måste de autentisera varje gång de vill fylla i ett lösenord.
Den här guiden lär dig stegen för att inaktivera Windows Hello-skyddet för att komma åt sparade lösenord i Google Chrome.
Inaktivera Windows Hello för att fylla i lösenord på Google Chrome
För att förhindra att Chrome försöker använda Windows Hello för att fylla i lösenord online, använd dessa steg:
-
Öppna Google Chrome på Windows 11.
-
Klicka på knappen Anpassa och kontrollera (tre-prickade) i det övre högra hörnet.
-
Välj alternativet Inställningar .
-
Klicka på Autofyll och lösenord .

-
Klicka på inställningen "Google Password Manager" .
-
Klicka på Inställningar från den vänstra navigeringssidan.
-
Stäng av växlingsknappen "Använd Windows Hello när du fyller i lösenord" .
![Så här inaktiverar du Windows Hello för att komma åt sparade lösenord i Chrome Så här inaktiverar du Windows Hello för att komma åt sparade lösenord i Chrome]()
När du har slutfört stegen slutar Google Chrome att uppmana dig att ange din Windows Hello-autentisering för att automatiskt fylla i ett sparat lösenord varje gång du besöker en webbsida.