I Windows 11 kan du rensa och inaktivera aktivitetshistoriken som är lagrad på din dator, och i den här guiden kommer du att lära dig hur. Aktivitetshistorik är en funktion som operativsystemet använder för att hålla reda på saker du gör på datorn, till exempel appar och tjänster du använder, webbplatser du besöker och filer du öppnar.
Funktionen designades ursprungligen för Timeline på Windows 10 för att visa dina senaste aktiviteter i kronologisk ordning, så att du snabbt kan fortsätta där du slutade. Även om Timeline inte längre är tillgänglig på Windows 11 fortsätter systemet att samla in dina aktiviteter för att förstå och förbättra sina produkter och tjänster och åtgärda problem.
Om du vill förhindra att Microsoft samlar in din aktivitetshistorik, på Windows 11, har du möjlighet att rensa och inaktivera funktionen via appen Inställningar.
Den här guiden lär dig stegen för att rensa och radera aktivitetshistoriken på Windows 11.
Rensa aktivitetshistorik i Windows 11
För att rensa din aktivitetshistorik på Windows 11, använd dessa steg:
-
Öppna Inställningar i Windows 11.
-
Klicka på Sekretess och säkerhet .
-
Klicka på Aktivitetshistorik .
-
Klicka på knappen Rensa historik för att radera aktiviteterna.

När du har slutfört stegen kommer den aktuella aktivitetshistoriken som är lagrad på din dator att raderas. Systemen kommer dock att fortsätta att lagra ny information om dina aktiviteter så länge funktionen förblir aktiverad.
Inaktivera aktivitetshistorik på Windows 11
För att inaktivera aktivitetshistorik på Windows 11, använd dessa steg:
-
Öppna Inställningar .
-
Klicka på Sekretess och säkerhet .
-
Klicka på Aktivitetshistorik .
-
Stäng av vippknappen "Lagra min aktivitetshistorik på den här enheten" .
![Hur man rensar och inaktiverar aktivitetshistorik i Windows 11 Hur man rensar och inaktiverar aktivitetshistorik i Windows 11]()
-
Klicka på knappen Rensa historik .
När du har slutfört stegen kommer aktivitetshistorikfunktionen att inaktiveras i Windows 11.