Hur man stänger av urklippssynkronisering över flera enheter

Urklippsfunktionen kan vara användbar när du behöver komma åt din information från olika enheter. Men när du har att göra med känslig information kanske du inte känner dig så bekväm med att den är tillgänglig från flera enheter.

Oavsett om du vill stänga av den tillfälligt eller permanent är stegen lätta att följa. På så sätt kan du förhindra att fel personer kommer åt den känsliga informationen.

Hur man inaktiverar urklippssynkronisering mellan enheter med hjälp av registret – hemanvändare

När du använder registret bör du vara väldigt försiktig och noggrant följa instruktionerna. Om du gör något som ligger utanför instruktionerna du följer kan du skada din dator allvarligt.

Men om du håller dig till instruktionerna, även om du inte har mycket erfarenhet av Windows-registret, borde du klara dig. Eftersom fel kommandon kan skada din dator allvarligt är det ingen dålig idé att skapa en systemåterställningspunkt innan du fortsätter.

För att öppna registret, tryck på Windows- och R-tangenterna för att öppna rutan Kör. När den öppnas skriver du regedit och trycker på enter.

Hur man stänger av urklippssynkronisering över flera enheter

I registerfönstret gå till:

  • HKEY_LOCAL_MACHINE
  • PROGRAMVARA
  • Policyer
  • Microsoft
  • Windows
  • Systemet

När du får systemalternativet:

Högerklicka på alternativet System

Placera markören över alternativet Nytt

Klicka på DWORD-värde (32-bitars).

Skriv AllowCrossDeviceClipboard under Värdenamn och dubbelklicka på det

Se till att värdedata är noll.

När du har slutfört det sista steget behöver du inte starta om datorn. Om du någonsin ändrar dig och vill aktivera synkroniseringsfunktionen igen, följ dessa steg och ändra värdedata tillbaka till 1.

Hur man inaktiverar Windows 10 Urklippssynkronisering med hjälp av grupprincip - Pro-användare

För Pro-användare är stegen annorlunda. Tryck på Windows- och R-tangenterna för att öppna rutan Kör. När den öppnas skriv gpedit.msc och tryck på Enter.

När fönstret Local Group Policy Editor öppnas, gå till:

  • Datorkonfiguration
  • administrativa mallar
  • Systemet
  • OS-policyer
  • Hitta alternativet Tillåt klippbordssynkronisering över enheter till vänster och ställ in det på Inaktiverat.
  • Klicka på OK

Hur man stänger av urklippssynkronisering över flera enheter

När du klickar, OK, är du klar. Du behöver inte starta om datorn. För att ångra detta, följ samma steg, men ändra tillbaka alternativet till Inte konfigurerat.

Slutsats

Window 10-funktioner är gjorda för att förenkla saker för oss, men ibland är det bäst att stänga av dem när det gäller att hantera känslig information. Kommer du att stänga av synkroniseringsfunktionen Urklipp för gott eller bara tillfälligt? Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

Lämna en kommentar

Är nästa Xbox en Windows 11-dator? Vad Project Helix avslöjar om Microsofts planer för Xbox PC

Är nästa Xbox en Windows 11-dator? Vad Project Helix avslöjar om Microsofts planer för Xbox PC

Project Helix skulle kunna förvandla Xbox till en Windows-spelplattform och kombinera konsolens enkelhet med det enorma ekosystemet av PC-spel och appar.

Hur man visar batteriprocent i aktivitetsfältet i Windows 11

Hur man visar batteriprocent i aktivitetsfältet i Windows 11

För att aktivera Batteriprocent i aktivitetsfältet i Windows 11, öppna Inställningar > System > Ström och batteri och slå på Batteriprocent-växlingen.

Tiny11 ISO uppdaterad till Windows 11 24H2

Tiny11 ISO uppdaterad till Windows 11 24H2

Du kan nu ladda ner Windows 11 24H2 Tiny11 ISO för att utföra en ren installation eller uppgradering på plats utan bloatware eller onödiga funktioner.

Hur man kontrollerar om Windows 11 25H2 är installerat på din dator

Hur man kontrollerar om Windows 11 25H2 är installerat på din dator

För att kontrollera om Windows 11 25H2 är installerat, öppna Inställningar > System > Om och bekräfta versionsnumret. Eller använd kommandot winver.

Så här återställer du den klassiska blå PowerShell i Windows Terminal på Windows 11

Så här återställer du den klassiska blå PowerShell i Windows Terminal på Windows 11

Du kan använda PowerShell med den äldre blå bakgrunden i Windows Terminal – så här gör du med hjälp av inställningsgränssnittet och settings.json.

Hur man rengör installationen av Windows 11 25H2

Hur man rengör installationen av Windows 11 25H2

För att reninstallera Windows 11 25H2, ladda ner ISO-filen, skapa en startbar USB-enhet, starta installationsprogrammet, välj Installera Windows 11 och slutför OOBE.

Bygg 26200.5722 (KB5062669) för Windows 11 25H2-utgåvor med nya funktioner (utvecklare)

Bygg 26200.5722 (KB5062669) för Windows 11 25H2-utgåvor med nya funktioner (utvecklare)

Bygg 26200.5722 (KB5062669) för Windows 11 25H2 i utvecklarkanalen med nya funktioner, ändringar och korrigeringar. Version 24H2 får bygg 26120.5722.

Bygg 19045.6216 (KB5063709) för Windows 10 tas bort som uppdateringen i augusti 2025.

Bygg 19045.6216 (KB5063709) för Windows 10 tas bort som uppdateringen i augusti 2025.

Microsoft rullar ut Patch Tuesday-uppdateringen för augusti 2025 med ändringar och korrigeringar för Windows 10.

Hur man kontrollerar (exakt) varför din dator inte kan köra Windows 11

Hur man kontrollerar (exakt) varför din dator inte kan köra Windows 11

WhyNotWin11 är bättre än appen Microsoft PC Health Check för att berätta varför din dator inte kan köra Windows 11, inklusive TPM 2.0 och CPU-stöd.

Hur man hittar BitLocker-återställningsnyckeln i Windows 11

Hur man hittar BitLocker-återställningsnyckeln i Windows 11

För att hitta din dators BitLocker-återställningsnyckel i Windows 11 (eller 10) öppnar du ditt Microsoft-konto online och bekräftar återställningen på sidan Enheter.