SnapChat vydal svoju novú funkciu SnapMap výhradne so zámerom priniesť úžitok svojim používateľom. Nedokázali však pochopiť, ako to môže byť pre niektorých používateľov obťažujúce. Mnoho používateľov Snapchatu na celom svete sa obávalo bezpečnostných problémov, ktoré sa točia okolo Snap Map.
Zistilo sa, že mnohí zúrili kvôli tejto funkcii Snapchat, ktorá ohrozuje bezpečnosť používateľov. Takže, ak sa aj vy cítite rovnako a hľadáte spôsob, ako vypnúť SnapMap, potom je toto blog pre vás!
Čo je Snap Map?
Skôr než sa posunieme ďalej, urobme si rýchlu rekapituláciu tejto funkcie. Snap Map informuje vášho priateľa o vašej polohe a naopak. Je to možné, pretože aplikácia má prístup k vašej polohe.
Snap Map zdieľa tieto informácie o polohe so všetkými vo vašom kruhu Snapchat. Okrem toho, keďže používa službu určovania polohy zariadenia, poskytuje vašu presnú polohu inej osobe. Znamená to, že pri každom otvorení aplikácie sa vaša poloha obnoví a váš priateľ ju môže sledovať.
Je zrejmé, že táto funkcia zvoní alarmujúcim spôsobom pre tých, ktorí nechcú zdieľať svoju polohu. Táto funkcia však chtiac alebo nechtiac zdieľa vašu presnú polohu. Znamená to, že ak klamete svojmu otcovi, že ste v škole, ale prechádzate sa po nákupnom centre, stačí otvoriť aplikáciu a mačku vytiahnete z tašky.
Musíte si prečítať: Povolenie režimu šetriča dát na Facebooku, Instagrame a Snapchate
Ako zakázať/vypnúť Snap Map
Snapchat ako taký poskytuje možnosť, s kým chcete zdieľať svoju polohu, teda so všetkými vašimi priateľmi alebo niekoľkými vybranými. Je však vhodné s nikým nezdieľať svoju polohu.
- Spustite Snapchat klepnutím na jeho ikonu.
- Na obrazovke fotoaparátu priblížte zobrazenie priblížením prstov. Tým sa otvorí Snap Map.
- Na mape Snap klepnite na ikonu ozubeného kolieska v pravom hornom rohu aplikácie.
- Tým sa otvorí ponuka nastavení. V ponuke nastavení klepnite na Režim duchov, aby ste ho povolili.

- Vyberte trvanie, kým chcete povoliť režim duchov
To je všetko a vaša poloha už nie je viditeľná pre váš Snap Circle. Stále však môžete vidieť polohu svojho priateľa, ak to povolili .
Musíte si prečítať: Ako prepojiť svoj účet Snapchat s Bitmoji Avatar
Takže, chlapci, ak ani vy nechcete zdieľať svoju polohu prostredníctvom Snap Map, postupujte podľa vyššie uvedených krokov.