Ak chcete zastaviť reštartovanie aplikácií systému Windows 10 po prihlásení:
Otvorte Nastavenia > Účty > Možnosti prihlásenia.
Vypnite prepínač „Použiť moje prihlasovacie údaje na automatické dokončenie nastavenia zariadenia a opätovné otvorenie aplikácií po aktualizácii alebo reštarte“.
Windows 10 sa môže pokúsiť automaticky reštartovať vaše aplikácie po reštartovaní počítača. Toto správanie sa vyskytne aj vtedy, keď dôjde k automatickému reštartu v dôsledku aktualizácie systému.
Aj keď to môže byť užitočný nástroj, ktorý vás dostane priamo späť do vašej práce, niektorým používateľom je toto správanie nepríjemné. Mohlo by to tiež spôsobiť problémy s výkonom na hardvéri nižšej kategórie. Otváranie veľkého množstva aplikácií súčasne môže spôsobiť značné zadržiavanie zdrojov, takže budete dlhšie čakať, kým budete môcť znova pracovať.

Túto funkciu môžete vypnúť otvorením aplikácie Nastavenia (Win+I) a prejdením do kategórie „Účty“. Kliknite na „Možnosti prihlásenia“ v ponuke vľavo a prejdite nadol do časti „Ochrana osobných údajov“. Teraz prepnite prepínač „Použiť moje prihlasovacie údaje na automatické dokončenie nastavenia zariadenia a opätovné otvorenie aplikácií po aktualizácii alebo reštarte“ do polohy vypnuté.
Aktualizácia z mája 2020 (v čase písania tohto článku stále nie je vydaná) zjednodušuje toto nastavenie. Ak používate aktualizáciu z mája 2020, pod nadpisom „Reštartovať aplikácie“ vyhľadajte tlačidlo „Automaticky uložiť moje reštartovateľné aplikácie po odhlásení a reštartovať ich po prihlásení“.
![Ako zastaviť reštartovanie aplikácií systému Windows 10 po prihlásení]()
Zmätočný ovládací prvok „informácie o prihlásení“ bol oddelený od komponentu „reštartovateľné aplikácie“, takže premenovaný prepínač „Použiť moje prihlasovacie údaje na automatické dokončenie nastavenia zariadenia“ môžete pokojne nechať zapnutý.
Po zakázaní by ste mali zistiť, že môžete reštartovať počítač bez toho, aby sa znova objavili všetky predtým otvorené aplikácie. Vaše bežné spúšťacie aplikácie sa budú stále zobrazovať, ale nemali by ste vidieť nič, čo ste manuálne otvorili počas vašej poslednej relácie.