BeReal sa v poslednej dobe drží na čele rebríčka aplikácií a niet sa čomu čudovať. Poskytuje nám nový spôsob, ako zostať v kontakte s autentickými príspevkami v reálnom čase. Jedna vec, ktorá môže pridať ďalší rozmer vašim BeReal záznamom, je pripojenie vašej polohy k vášmu obrázku.

Ak ste novým používateľom BeReal a zaujíma vás, ako táto funkcia funguje, ste na správnom mieste. Čítajte ďalej a dozviete sa, ako zapnúť svoju polohu v BeReal.
Ako zapnúť svoju polohu v BeReal
BeReal je o tom, aby ste ukázali svoje pravé ja. Každým príspevkom BeReal môžete svojim priateľom a známym ukázať, čo práve robíte.
Ak túto aplikáciu používate na to, aby ste zostali v kontakte so svojimi najbližšími priateľmi a príbuznými, pripojiť vašu polohu k vášmu BeReal môže byť dobrý nápad. Vaši priatelia si nebudú musieť lámať hlavu, aby zistili, kde ste. Tiež získate dobrý prehľad o miestach, ktoré ste navštívili, ak si skontrolujete svoje spomienky BeReal.
Svoju polohu môžete pridať do svojich BeReals tak, že zaistíte, aby bola táto možnosť povolená vždy, keď uverejníte príspevok. Tu to nájdete v aplikácii.
- Ak s aplikáciou začínate, stiahnite si BeReal pre svoje zariadenie so systémom Android alebo iOS a vytvorte si účet. Okamžite dostanete upozornenie, aby ste si vzali svoj prvý BeReal.
![Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal]()
- Vezmite si BeReal klepnutím na upozornenie.
![Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal]()
- Urobte fotografiu predným a zadným fotoaparátom.
![Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal]()
- Keď budú vaše fotografie pripravené, uvidíte ukážku vášho BeReal. V spodnej časti obrazovky sa objaví niekoľko možností, jednou z nich je zdieľanie polohy.
![Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal]()
- Ak je ikona polohy prečiarknutá, povoľte svoju polohu klepnutím na tlačidlo a výberom položky Poloha zapnutá.
![Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal]()
- Stlačte tlačidlo „Odoslať“ a váš BeReal, ktorý obsahuje vašu polohu, je teraz vo feedoch vašich priateľov.
![Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal]()
Ako vypnúť polohu v BeReal
BeReal môžete zdieľať len so svojimi blízkymi známymi alebo ich uverejniť na kanáli Discover, kde ich budú môcť vidieť ostatní používatelia BeReal. Ak sa chystáte na druhú možnosť, možno budete chcieť pre svoj príspevok z bezpečnostných dôvodov vypnúť polohu. Našťastie je zakázanie polohy rovnako jednoduché ako jej povolenie. Tu sú kroky.
- Vytvorte nový BeReal klepnutím na upozornenie, ktoré vám aplikácia pošle, alebo otvorením BeReal a stlačením „Uverejniť neskorý BeReal“.
![Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal]()
- Odfoťte sa chrbtom a potom prednými fotoaparátmi.
![Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal]()
- Na obrazovke ukážky nájdite v spodnej časti tlačidlo polohy.
![Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal]()
- Ak je ikona prečiarknutá, vaša poloha je už vypnutá. Ak vidíte normálnu ikonu šípky, klepnite na tlačidlo a vyberte „Poloha vypnutá“.
![Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal]()
- Stlačením tlačidla „Odoslať“ odošlete svoj BeReal.
![Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal]()
Ak nechcete, aby aplikácia vôbec pristupovala k vašej polohe, môžete toto povolenie odstrániť aj prostredníctvom nastavení zariadenia.
Na iPhone postupujte podľa týchto krokov.
- Otvorte nastavenia a vyhľadajte BeReal.
![Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal]()
- Ak chcete zobraziť nastavenia aplikácie, vyberte zo zoznamu BeReal.
![Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal]()
- V časti Poloha vyberte možnosť Nikdy.
![Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal]()
Ak máte zariadenie so systémom Android, vypnite prístup k polohe nasledujúcim spôsobom.
- Prejdite na Nastavenia a potom na „Aplikácie“.
![Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal]()
- Nájdite BeReal v zozname aplikácií.
![Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal]()
- V časti Povolenia skontrolujte, či je možnosť Poloha vypnutá.
![Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal]()
Teraz sa už nebudete musieť obávať náhodného pridania vašej polohy do príspevku BeReal.
FAQ
Môžem zapnúť alebo vypnúť polohu pre všetky BeReals?
V čase písania tohto článku ešte BeReal nemá vo svojich nastaveniach možnosť zapnúť alebo vypnúť polohu pre všetky príspevky. Musíte si zapamätať, že musíte urobiť tento krok navyše vždy, keď pošlete BeReal, alebo úplne odstrániť prístup k polohe prostredníctvom nastavení telefónu. Aplikácia je stále pomerne nová, takže sa to môže v budúcnosti zmeniť.
Ako môžem vidieť umiestnenie BeReal niekoho iného?
Ste zvedaví, kde váš priateľ cvakol svoj BeReal? Pozrite sa, či pripojili svoju polohu nasledujúcim spôsobom.
1. Nájdite príspevok, ktorý chcete skontrolovať.
![Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal]()
2. Klepnite na tri bodky v pravom hornom rohu.
![Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal]()
3. Ak bolo povolené zdieľanie polohy, mapa zobrazí miesto, kde bol BeReal nasnímaný. Ak chcete získať presnejšiu polohu, priblížte si mapu.
![Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal Ako zapnúť alebo vypnúť polohu v BeReal]()
Môžem odstrániť svoju polohu z BeReal?
Vo svojom BeReal nemôžete robiť veľa úprav. Po zverejnení už nebudete môcť odstrániť polohu svojho obrázka. Ak stále potrebujete skryť túto časť informácie, budete musieť záznam úplne odstrániť.
Buďte skutočný s BeReal
V ére prepracovaných obrázkov je BeReal ako závan čerstvého vzduchu. V tejto aplikácii môžete byť svojim skutočným ja, ale stále ste to vy, kto rozhoduje o tom, koľko zo svojho života budete zdieľať. Zapnite alebo vypnite svoju polohu pri uverejňovaní BeReal v závislosti od vašich preferencií. Vyššie uvedené pokyny vám pomôžu.
Máte už vytvorený BeReal účet? Uprednostňujete zdieľanie svojej polohy alebo by ste ju radšej ponechali v súkromí? Dajte nám vedieť v sekcii komentárov nižšie.