Hoci TikTok umožňuje nastaviť váš účet ako súkromný a obmedziť prístup k vášmu obsahu, väčšina ľudí ho používa na zvýšenie svojej online prítomnosti. Je to platforma sociálnych médií číslo jedna, ktorá sa stáva slávnou na internete a zvyšuje angažovanosť na iných platformách.

Bohužiaľ, vystavenie sa veľkému publiku prináša riziko, že budete terčom neprajníkov, stalkerov atď. Ak sa chcete chrániť pred ľuďmi, ktorí vám chcú na TikToku ublížiť, alebo len odstrániť otravných ľudí zo svojho účtu, je dôležité vedieť, ako blokovať používateľov. .
Ako zablokovať jedného používateľa na TikTok
Nie je nezvyčajné, že ľudia nájdu slávu cez TikTok. Tvorcovia online obsahu sú súčasné celebrity. So slávou však prichádzajú aj rôzne výzvy, ako je nenávisť, obťažovanie, krivé obvinenia alebo dokonca parasociálne vzťahy. Aj keď ste malý tvorca, ak zverejňujete online obsah, môžete sa stať terčom škodlivých komentárov.
Možno však len hľadáte spôsob, ako odstrániť jedného používateľa zo stránky „Pre vás“ alebo mu zabrániť v prezeraní vášho obsahu.
Ak chcete zablokovať jedného používateľa na TikTok, postupujte takto:
- Prejdite na profil používateľa.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- Klepnite na šípku „Zdieľať“ vpravo hore.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- V novej ponuke vyberte možnosť „Blokovať“.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- Svoj výber potvrďte opätovným klepnutím na „Blokovať“ vo vyskakovacom okne.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
Ako hromadne blokovať používateľov TikTok
Fenomén „vlakov nenávisti“ je bežný na platformách sociálnych médií. Akonáhle vplyvnejšia osoba zistí, že jej na vašom obsahu niečo prekáža, ostatní skočia do rozbehnutého vlaku. V dôsledku toho môžete byť predmetom zlomyseľných komentárov, ktoré stále prichádzajú.
S cieľom šíriť pozitivitu a predchádzať nenávisti zaviedol TikTok v roku 2021 hromadné odstraňovanie komentárov a hromadné blokovanie. Môžete odstrániť až 100 komentárov alebo zablokovať 100 účtov, ktoré hovoria o zlom pod videom. Ak si želáte, aby používatelia utrpeli nejaké následky za ich zlé komentáre, môžete ich tiež nahlásiť.
Tu je postup, ako vybrať až 100 používateľov a rôzne spôsoby, ako s nimi zaobchádzať:
- Nájdite svoje video so škodlivými komentármi.
- Otvorte sekciu komentárov.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- Klepnite na malú ikonu papiera a pera v ľavom rohu.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- Vyberte používateľov, ktorých chcete zablokovať, výberom ich komentárov.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- Klepnite na „Viac“.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- Stlačte „Blokovať účty“.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- Potvrďte akciu opätovným klepnutím na „Blokovať účty“.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
Ak chcete odstrániť iba komentáre, môžete to urobiť podľa týchto krokov:
- Prejdite na svoje video so zlými komentármi.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- Dlho stlačte jeden z komentárov, ktorý chcete odstrániť.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- V kontextovom okne vyberte možnosť „Spravovať viacero komentárov“.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- Vyberte zvyšok komentárov.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- Stlačte „Vymazať“.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- Potvrďte opätovným klepnutím na „Vymazať“ alebo stlačte „Zrušiť“, ak ste si to rozmysleli.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
Ak chcete nahlásiť viaceré zlé komentáre pod svojimi videami a požiadať spoločnosť TikTok, aby prijala určité opatrenia proti používateľom, postupujte takto:
- Prejdite na video s komentármi.
- Otvorte komentáre.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- Stlačte a podržte prvý komentár, ktorý chcete nahlásiť.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- Klepnite na „Viac“.
- Vyberte možnosť „Nahlásiť komentáre“.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
Ako blokovať používateľov na TikTok počas živého vysielania
Živé prenosy na TikTok sú vzrušujúcim spôsobom, ako sa spojiť so svojím publikom. Niektorí používatelia tu však môžu byť len preto, aby vás a ostatných divákov obťažovali. Môžu uverejňovať nevkusné komentáre, ktoré kazia zábavu a nútia vás ukončiť svoj život skôr, ako poviete všetko, čo ste povedať chceli.
Našťastie nemusíte ukončiť live len preto, aby ste zablokovali tieto účty. Môžete to urobiť počas živého vysielania niekoľkými kliknutiami a dokonca nahlásiť komentáre.
Tu je postup, ako zablokovať používateľov počas živého vysielania TikTok:
- Nájdite a kliknite na účet v sekcii komentárov vášho živého vysielania.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- Stlačte „Spravovať“ v rohu kontextového okna zobrazujúceho ich profil.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- Stlačte „Blokovať“.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
V poslednom okne môžete tiež stlačiť hlásenie alebo stlmiť. Tlačidlo stlmenia obsahuje možnosti na stlmenie zvuku niekoho na päť sekúnd, 30 sekúnd, jednu minútu, päť minút alebo na zvyšok vášho streamu. Týka sa to iba aktuálneho živého vysielania a nezostane ako predvolené nastavenie pre budúce životy. Ak chcete používateľa úplne odstrániť, zablokujte ho podľa krokov vyššie.
Ako nájsť zoznam blokovaných účtov na TikTok a odblokovať používateľov
Náhodné zablokovanie nie je novinkou pre vývojárov aplikácií. To je dôvod, prečo väčšina aplikácií má funkciu na následné odblokovanie používateľa. TikTok je rovnaký. Môžete pristupovať k zoznamu blokovaných účtov a zvrátiť akciu len niekoľkými kliknutiami.
Tu je návod, ako nájsť zoznam blokovaných vo svojom účte TikTok a odblokovať účty:
- Spustite TikTok.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- Prejdite do svojho profilu.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- Klepnite na ponuku hamburgerov.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- Prejdite do časti Nastavenia a ochrana osobných údajov.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- Vyberte „Ochrana osobných údajov“.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- Posuňte zobrazenie nadol na „Blokované účty“.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
- Kliknite na „Odblokovať“.
![Ako zablokovať používateľa v TikTok Ako zablokovať používateľa v TikTok]()
často kladené otázky
Môže používateľ, ktorého som zablokoval na TikTok, vedieť, že som ho zablokoval?
Z bezpečnostných dôvodov TikTok neumožňuje ostatným používateľom vedieť, keď ich niekto zablokuje. Nebudú upozornení aplikáciou, ale môžu si to uvedomiť sami. Ak váš obsah zrazu chýba v ich FYP alebo sa váš účet nezobrazí, keď ho vyhľadajú, budú vedieť, že sa niečo deje.
Odstraňuje TikTok komentáre a správy od blokovaných používateľov?
Akonáhle zablokujete určitého používateľa na TikTok, skryje jeho komentáre, správy, profil a videá z vášho pohľadu. Ich videá sa vo vašom FYP neobjavia, aj keď ste ich pred zablokovaním sledovali. Okrem toho si nebudú môcť prezerať ani vaše minulé správy, rovnako ako zvyšok vášho profilu.
Čo robiť, ak TikTok zablokuje môj účet?
V niektorých prípadoch vás môže zablokovať alebo obmedziť samotný TikTok. Zvyčajne k tomu dochádza v dôsledku porušení pravidiel, no niekedy môžete byť falošne obmedzovaní z dôvodu viacerých nahlásení iných používateľov. To je jedna z bežných metód, ktoré používatelia používajú na šírenie nenávisti. Ak je váš blok dočasný, s najväčšou pravdepodobnosťou budete musieť počkať dva týždne, kým ho obnovíte. Ak je to trvalé, mali by ste podať odvolanie.
Spravujte svoje súkromie online
Používatelia môžu byť zablokovaní na TikTok z rôznych dôvodov. Môže to byť online obťažovanie, nechcený obsah vo vašom FYP alebo len príbuzný, ktorý nechcete vidieť svoje videá. V každom prípade vám TikTok umožňuje spravovať, ktoré účty môžu s vami komunikovať v aplikácii a kto môže zobraziť váš obsah. Účty môžete zablokovať prostredníctvom ich profilu, sekcie komentárov alebo počas vašich priamych prenosov. A nebudú o tom nič vedieť.
Už ste museli niekoho zablokovať na TikTok? Ktorá metóda blokovania bola pre vás najužitočnejšia? Povedzte nám to v sekcii komentárov nižšie.