Ak chcete spoľahlivo premenovať poznámkový blok OneNotu:
Prihláste sa do OneDrive na webe.
Kliknite na priečinok Dokumenty.
Nájdite súbor poznámkového bloku, kliknite pravým tlačidlom myši a vyberte možnosť „Premenovať“.
OneNote zjednodušuje vytváranie poznámok a triedenie informácií. Správa notebookov sa, žiaľ, môže rýchlo stať nepraktickou v dôsledku obmedzených možností správy notebookov aplikácií OneNote.
Premenovanie otvoreného poznámkového bloku je jedna z bežných úloh, ktorá môže byť problematickejšia, ako sa zdá. Najspoľahlivejší spôsob premenovania poznámkového bloku je cez webové rozhranie OneDrive – v závislosti od používanej platformy a verzie klientskej aplikácie to môže byť v skutočnosti jediná dostupná možnosť.
Začnite prihlásením do OneDrive. Táto príručka predpokladá, že notebooky ukladáte v predvolenom umiestnení – ak nie, prispôsobte pokyny podľa potreby.

Prejdite na svoje súbory a potom kliknite na priečinok „Dokumenty“. V tomto priečinku by ste mali vidieť svoje poznámkové bloky OneNotu. Ak ich nemôžete nájsť, oplatí sa skontrolovať, či existuje podpriečinok „Poznámkové bloky OneNote“.
Keď nájdete súbor poznámkového bloku, kliknite naň pravým tlačidlom myši a v kontextovej ponuke vyberte možnosť „Premenovať“. Zadajte nový názov poznámkového bloku. Po chvíli by vaše aplikácie OneNote mali zistiť zmenu a začať zobrazovať nový názov. Ak sa tak nestane, možno budete musieť zavrieť poznámkový blok v rámci aplikácie (nájdete ho kliknutím pravým tlačidlom myši alebo dlhým stlačením názvu poznámkového bloku). Potom budete môcť notebook znova otvoriť z jeho nového umiestnenia.
![Ako premenovať poznámkový blok OneNote]()
Táto technika funguje iba pre poznámkové bloky uložené v osobných poznámkových blokoch OneDrive alebo OneDrive for Business. Zdieľané poznámkové bloky, ku ktorým sa pristupuje prostredníctvom lokalít SharePoint alebo Microsoft Teams – vrátane poznámkových blokov pre vzdelávacie triedy a zamestnancov – by sa týmto spôsobom nemali premenovať, pretože by to mohlo spôsobiť, že ostatní používatelia nebudú môcť získať prístup k obsahu.