Takmer každý, koho poznáme, je na Facebooku. Čo znamená nespočetné množstvo žiadostí o priateľstvo od rodinných príslušníkov, priateľov, kolegov z kancelárie a dokonca aj známych. Často sa tak dostávame do zložitej situácie, keď žiadosť nechcete prijať, ale musíte. Bude to ešte horšie, keď budú mať prístup ku všetkým vašim aktivitám na Facebooku . Ak chcete zachovať digitálny priestor a súkromie používateľa, Facebook ponúka efektívne riešenie na obmedzenie ľudí v zozname priateľov.
Čo je obmedzený zoznam?
Je to zoznam, do ktorého môžete pridať svoje kontakty na Facebooku, s ktorými nechcete zdieľať svoje aktivity na Facebooku. Neznamená to, že ich musíte zbaviť priateľov. Keď však zdieľate príspevok, tí, ktorí sú na zozname obmedzení, ho neuvidia. Iba vtedy, keď vyberiete svoj príspevok ako verejný alebo ho v príspevku označíte, budú ho môcť vidieť a komentovať.
Ako začať
- Prihláste sa do svojho účtu na Facebooku a prejdite na profil osoby, ktorú chcete pridať do zoznamu obmedzených. Kliknite na šípku nadol hneď vedľa položky Priatelia.

- V rozbaľovacej ponuke kliknite na Pridať do iného zoznamu.
![Ako obmedziť kontakty na Facebooku? Ako obmedziť kontakty na Facebooku?]()
- Z ponuky vyberte možnosť Obmedzené.
- Po kliknutí sa jej písmo zmení na tučné. Okrem toho bude vedľa neho začiarknutie.
Ak chcete do obmedzeného zoznamu pridať viacero mien, postupujte podľa krokov uvedených nižšie.
Prečítajte si tiež: Ako vymazať históriu vyhľadávania na Facebooku
- Prihláste sa do svojho účtu na Facebooku a kliknite na šípku nadol v pravom hornom rohu stránky Facebook. V rozbaľovacom zozname kliknite na možnosť Nastavenia.
![Ako obmedziť kontakty na Facebooku? Ako obmedziť kontakty na Facebooku?]()
- Na ľavej table kliknite na kartu Blokovanie.
- Vo voľbe Zoznam obmedzených kliknite na Upraviť zoznam.
- V okne, ktoré sa otvorí, kliknite na šípku nadol vedľa položky V tomto zozname a vyberte položku Priatelia.
- Zobrazí sa vám úplný zoznam priateľov. Kliknite na obrázky ľudí, ktorých chcete obmedziť. Po výbere kliknite na Dokončiť.
Môžete tiež postupovať podľa presného postupu na odstránenie svojich priateľov zo zoznamu obmedzených.
Prečítajte si tiež: Ako vyčistiť svoj informačný kanál na Facebooku
Takže, keď nabudúce nebudete chcieť zdieľať svoje príspevky z dovolenky so svojím šéfom a rodinnými príslušníkmi, pridajte ich do zoznamu obmedzených.