Slik sletter du OOBE-sikkerhetskopier av PC-gjenoppretting på Windows 11

  • For å slette OOBE-gjenopprettingssikkerhetskopier i Windows 11, åpne Innstillinger > Kontoer > Windows-sikkerhetskopi og slå av både «Husk appene mine» og «Husk innstillingene mine».
  • Deretter klikker du på «Fjern lagrede innstillinger» på Microsofts «Enheter» -side for å fjerne skybaserte sikkerhetskopier.
  • Dette sletter lagrede innstillinger, slik at de ikke lenger vises under oppsettet.

I Windows 11 kan du slette sikkerhetskopiene som vises under Out-of-Box Experience (OOBE), og i denne veiledningen vil jeg skissere trinnene for å fullføre denne konfigurasjonen.

Når du går gjennom OOBE, kan systemet foreslå å gjenopprette datamaskinen fra en eksisterende sikkerhetskopi, spesielt hvis du installerer Windows 11 på nytt på samme enhet. Hvis du klikker på «Flere alternativer», kan du også finne en liste over andre sikkerhetskopier knyttet til Microsoft-kontoen din, selv fra forskjellige enheter.

Disse sikkerhetskopiene vises fordi Windows 11 automatisk aktiverer Windows Backup- funksjonen når du logger på med en Microsoft-konto. Dette inkluderer alternativer som «Husk appene mine» og «Husk innstillingene mine». Hvis du bruker OneDrive, kan det også hende at filene dine sikkerhetskopieres som en del av dette oppsettet.

Det eneste problemet med denne tilnærmingen er at den ikke gir et tydelig grensesnitt for å administrere disse sikkerhetskopiene. Det finnes ingen innstillingsside på oppsettet eller dashbordet på Microsoft-kontoen din der du kan slette eller organisere dem. Over tid, etter hvert som du bruker den samme Microsoft-kontoen på tvers av flere enheter, vokser listen over sikkerhetskopier, noe som gjør den forvirrende og rotete.

Selv om du ikke kan fjerne disse sikkerhetskopiene individuelt, finnes det en løsning siden Microsoft ikke tilbyr det kontrollnivået. Du kan slette alle sikkerhetskopiene samtidig . Dette lar deg starte på nytt eller deaktivere funksjonen helt hvis du foretrekker å ikke bruke den.

I denne veiledningen vil jeg forklare nøyaktig hvordan du rydder opp i Windows 11-sikkerhetskopiene dine og tar tilbake kontrollen over installasjonsopplevelsen.

Fjern gamle sikkerhetskopier av skygjenoppretting fra OOBE på Windows 11

Følg disse trinnene for å slette sikkerhetskopier av apper og innstillinger (som passord, personalisering, språk og systemkonfigurasjoner):

  1. Åpne Innstillinger i Windows 11.

     

     

  2. Klikk på Kontoer .

  3. Klikk på Windows-sikkerhetskopisiden .

  4. Slå av bryteren «Husk appene mine» .

  5. Slå av bryteren «Husk innstillingene mine» .

    Slik sletter du OOBE-sikkerhetskopier av PC-gjenoppretting på Windows 11

    Kort merknad: Dette alternativet deaktiverer sikkerhetskopier for Easy Access, kontoer, trådløst nettverk, passord, personalisering, språkinnstillinger og andre innstillinger for Windows 11. Hvis du prøver å deaktivere denne funksjonen, må du også slå av disse innstillingene på alle andre enheter som er konfigurert med samme Microsoft-konto .

  6. Åpne Enheter- siden på Microsoft-kontoen din .

  7. Klikk på alternativet «Fjern lagrede innstillinger» under delen «Skysynkroniserte innstillinger».

    Slik sletter du OOBE-sikkerhetskopier av PC-gjenoppretting på Windows 11

  8. Klikk på Fjern- knappen.

    Slik sletter du OOBE-sikkerhetskopier av PC-gjenoppretting på Windows 11

  9. Klikk på OK- knappen.

Når du har fullført trinnene, vil sikkerhetskopiene som er lagret i skyen bli slettet fra kontoen din under neste sikkerhetskopieringsplan, og neste gang du går gjennom den ferdige opplevelsen, vil du ikke se en lang liste med forvirrende sikkerhetskopier.

Slik sletter du OOBE-sikkerhetskopier av PC-gjenoppretting på Windows 11

OOBE-gjenoppretting sikkerhetskopi tom

Dette er OOBE-opplevelsen med en liste over sikkerhetskopier.

Slik sletter du OOBE-sikkerhetskopier av PC-gjenoppretting på Windows 11

OOBE select backup restore / Bilde: Mauro Huculak

Disse instruksjonene vil ikke påvirke filene du lagrer i OneDrive -kontoen din.

 

Konfigurer gjenoppretting av skybasert sikkerhetskopiering for OOBE på nytt

Hvis du ikke vil laste opp sikkerhetskopier til skyen eller bruke denne funksjonen, må du la innstillingene for «Windows-sikkerhetskopiering» være deaktivert på alle enheter. Hvis du vil tilbakestille funksjonen, må du slå på sikkerhetskopiering igjen når du har slettet dataene ved å følge disse trinnene:

  1. Åpne Innstillinger .

  2. Klikk på Kontoer .

  3. Klikk på Windows-sikkerhetskopisiden .

  4. Slå på bryteren «Husk appene mine» .

  5. Slå på bryteren «Husk innstillingene mine» .

    Slik sletter du OOBE-sikkerhetskopier av PC-gjenoppretting på Windows 11

Etter at du har fullført trinnene, vil systemet opprette en sikkerhetskopi av appene og innstillingene dine til skyen.

Legg igjen en kommentar

Slik angir du Chrome som standardnettleser i Windows 11

Slik angir du Chrome som standardnettleser i Windows 11

For å endre standardnettleseren i Windows 11 til Chrome, gå til Innstillinger > Apper > Standardapper, velg Chrome og klikk på Angi standard-knappen.

Slik tilbakestiller du Start-menyen for å fikse problemer i Windows 11

Slik tilbakestiller du Start-menyen for å fikse problemer i Windows 11

For å tilbakestille Start-menyen for å fikse problemer i Windows 11, åpne PowerShell og bruk kommandoen Reset-AppxPackage. Slik gjør du det.

Bygg 19045.6093 (KB5062554) for Windows 10 utgår som juli 2025-oppdateringen

Bygg 19045.6093 (KB5062554) for Windows 10 utgår som juli 2025-oppdateringen

Windows 10 build 19045.6093 (KB5062554) er nå tilgjengelig i Release Preview Channel, med rettelser for appstandarder, utskrift, Start-menyen og mer.

Slik sletter du ventende oppdateringer i Windows 11

Slik sletter du ventende oppdateringer i Windows 11

For å slette ventende oppdateringer i Windows 11, fjern innholdet i nedlastingsmappen i SoftwareDistribution-mappen. Slik gjør du det.

Slik tilordner du en nettverksstasjon i Windows 11

Slik tilordner du en nettverksstasjon i Windows 11

For å tilordne en nettverksstasjon i Windows 11, åpne Filutforsker > Se mer > Tilordne nettverksstasjon og angi stasjonsbokstav, plassering og påloggingsinformasjon.

Xbox-modus rulles ut for Windows 11-PC-er med forenklet merkevarebygging – tidligere Full Screen Experience (FSE)

Xbox-modus rulles ut for Windows 11-PC-er med forenklet merkevarebygging – tidligere Full Screen Experience (FSE)

Microsoft lanserer Xbox-modus på PC, noe som gjør spilltilgangskontrollervennlig og raskere, samtidig som den gamle fullskjermopplevelsen gis en ny profil.

Windows 11 bringer endelig tilbake oppgavelinjens reposisjonering med topp-, venstre- og høyre docking

Windows 11 bringer endelig tilbake oppgavelinjens reposisjonering med topp-, venstre- og høyre docking

Windows 11 gjenoppretter oppgavelinjens reposisjonering med dokking øverst, venstre og høyre. Her er et første glimt av den lenge etterspurte funksjonen.

Slik fungerer den nye tilpassbare oppgavelinjen i Windows 11

Slik fungerer den nye tilpassbare oppgavelinjen i Windows 11

Oppdateringer til oppgavelinjen i Windows 11 bringer med seg lenge etterspurte funksjoner som reposisjonering og endring av størrelse. Her er hva som endres og hva som fortsatt mangler.

Slik installerer du oppdateringer manuelt på Windows 11

Slik installerer du oppdateringer manuelt på Windows 11

For å installere oppdateringer manuelt på Windows 11, kan du bruke Windows Update, ledetekst, PowerShell og Microsoft Update-katalogen.

5 måter å avinstallere en oppdatering manuelt på Windows 11 (2026)

5 måter å avinstallere en oppdatering manuelt på Windows 11 (2026)

For å avinstallere oppdateringer på Windows 11, åpne Innstillinger > Windows Update > Oppdateringslogg, klikk på Avinstaller oppdateringer og klikk på Avinstaller.