Slik tilbakestiller du Windows Backup-innstillinger til standardinnstillinger i Windows 10

I Windows 10 har det eldre verktøyet Windows Backup (Sikkerhetskopiering og gjenoppretting) eksistert lenge, og det er utviklet for å opprette og gjenopprette fullstendige og differensielle sikkerhetskopier av filer eller hele systemet .

Selv om verktøyet ikke lenger vedlikeholdes , er det fortsatt tilgjengelig på Windows 10 , og mange brukere fortsetter å bruke det til å sikkerhetskopiere filer eller lage fullstendige sikkerhetskopier i tilfelle en tilbakestilling er nødvendig etter en oppgradering eller maskinvarefeil.

Det eneste forbeholdet er at hvis det oppstår et problem med Windows Backup-verktøyet, eller du ikke vil bruke det lenger, finnes det ikke noe alternativ for å deaktivere eller tilbakestille innstillingene til standardinnstillinger. Hvis du imidlertid vil tilbakestille eller deaktivere funksjonen, kan du fullføre denne oppgaven med noen få kommandoer.

I denne veiledningen lærer du trinnene for å tilbakestille innstillingene for Windows-sikkerhetskopieringsfunksjonen til standardinnstillingene i Windows 10.

Tilbakestill innstillinger for Windows-sikkerhetskopi i Windows 10

For å tilbakestille innstillingene for Windows-sikkerhetskopi til standardinnstillingene, bruk disse trinnene:

  1. Åpne Start i Windows 10.

     

     

  2. Søk etter Ledetekst , høyreklikk på det øverste resultatet, og velg alternativet Kjør som administrator .

  3. Skriv inn følgende kommando for å slette registeroppføringen i Windows Backup, og trykk Enter :

    reg slett HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsBackup /f

    Slik tilbakestiller du Windows Backup-innstillinger til standardinnstillinger i Windows 10

  4. Skriv inn følgende kommando for å gjenskape WindowsBackp-oppføringen, og trykk Enter :

    reg legg til HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsBackup

  5. Skriv inn følgende kommando for å slette den planlagte oppgaven for automatisk sikkerhetskopiering, og trykk Enter :

    schtasks /delete /tn "Microsoft\Windows\WindowsBackup\AutomaticBackup" /f

  6. Skriv inn følgende kommando for å slette den planlagte oppgaven for sikkerhetskopiering av overvåkeren, og trykk Enter :

    schtasks /delete /tn "Microsoft\Windows\WindowsBackup\Windows Backup Monitor" /f

Når du har fullført trinnene, vil siden «Sikkerhetskopier eller gjenopprett filene dine» gå tilbake til standardinnstillingene. All tidligere konfigurasjon fjernes, og du kan sette opp en ny tidsplan eller la funksjonen være deaktivert.

Denne prosessen tilbakestiller bare innstillingene. Den sletter ikke tidligere sikkerhetskopier som er gjort med verktøyet. Etter at du har tilbakestilt innstillingene for «Sikkerhetskopiering og gjenoppretting (Windows 7)», må du slette sikkerhetskopier manuelt fra kildedisken etter behov.

Legg igjen en kommentar

Hva er forskjellen mellom Hyper-V, virtuell maskinplattform og Windows Hypervisor-plattform?

Hva er forskjellen mellom Hyper-V, virtuell maskinplattform og Windows Hypervisor-plattform?

Her er forskjellen mellom Hyper-V og Virtual Machine Platform og Windows Hypervisor Platform på Windows 11.

Copilot kan snart bli innebygd i Filutforsker på Windows 11

Copilot kan snart bli innebygd i Filutforsker på Windows 11

Microsoft tester en innebygd Copilot-siderute i Filutforsker på Windows 11, noe som hinter til AI-drevet filbehandling og nye spørsmål om personvern.

Microsoft Edge synkroniserer nå passord via Passordbehandling på Windows 11

Microsoft Edge synkroniserer nå passord via Passordbehandling på Windows 11

Microsoft Edge introduserer synkronisering av passord gjennom Microsoft Password Manager på Windows 11 og 10. Slik fungerer den nye funksjonen, og hvordan du begynner å bruke den.

Microsoft endrer navnene på Windows 11-oppdateringer for å redusere forvirring.

Microsoft endrer navnene på Windows 11-oppdateringer for å redusere forvirring.

Microsoft endrer navnesystemet for oppdateringer for å gjøre dem enklere å forstå i Windows 11. Her er alt du trenger å vite.

Bygg 27959 for Windows 11 bringer nye funksjoner til Canary Channel

Bygg 27959 for Windows 11 bringer nye funksjoner til Canary Channel

Bygg 27959 for Windows 11 lar deg flytte indikatorer for lysstyrke, volum og flymodus, feste favoritter i Del, skrive en + em-bindestreker med snarveier.

Slik finner du ut om PC-en har integrert eller separat GPU i Windows 11

Slik finner du ut om PC-en har integrert eller separat GPU i Windows 11

Slik sjekker du om Windows 11-PC-en din bruker integrert eller separat grafikk ved hjelp av Oppgavebehandling og Enhetsbehandling.

Slik angir du standard GPU for apper i Windows 11

Slik angir du standard GPU for apper i Windows 11

På et system med flere GPU-er lar Windows 11 deg angi den foretrukne GPU-en en app skal bruke for å dra nytte av ytelsen eller forbedre batteriet.

Bygg 27909 for Windows 11 fikser batteriprosent og andre feil i Canary Channel

Bygg 27909 for Windows 11 fikser batteriprosent og andre feil i Canary Channel

Bygg 27909 for Windows 11 (Canary) fikser feil med batteriprosent, Xbox Administrator Protection-feil, ARM-grafikkfeil og mer.

Microsoft avduker «Copilot Appearance», en virtuell følgesvenn som smiler og eldes

Microsoft avduker «Copilot Appearance», en virtuell følgesvenn som smiler og eldes

Copilot Appearance bringer animerte AI-uttrykk til Copilot, en ny funksjon som legger til et ansikt, en stemme, bevegelser og minne til chatboten.

Slik installerer du Google Gemma 3 (eller 3n) AI-modell på Windows 11

Slik installerer du Google Gemma 3 (eller 3n) AI-modell på Windows 11

For å installere Google Gemma på Windows 11, må du først installere Ollama og laste ned Gemma 3 eller 3n på datamaskinen din. Slik gjør du det.