Queres vender o teu iPhone antigo e conseguir un novo? Pregúntase: "Como limpo o meu iPhone antes de vendelo?" Atopa a resposta sinxela á túa pregunta a continuación!
Cando usas o teu iPhone ou iPad con regularidade, creas e importas moitos datos no dispositivo. Algunhas aplicacións e funcións almacenan os teus datos de forma segura. Permítelo por comodidade.
Agora, se estás negociando o teu antigo iPhone ou iPad ou vendelos a terceiros por algún diñeiro extra, entón non estás só. Non obstante, é intelixente borrar o teu iPhone antes de vendelo para evitar que os teus datos caian en mans equivocadas. O mesmo ocorre cos iPads.
Pero como borras o teu dispositivo Apple de forma adecuada para que non elimines nada do teu iCloud e que o terceiro non poida acceder ás túas cousas? Descúbreo a continuación!
Por que necesitas borrar o iPhone antes de vendelo ou trocalo?
Debes borrar o iPhone antes de vendelo polos seguintes motivos:
- Elimina a túa conta de iCloud dun dispositivo Apple que xa non tes.
- Permitir que o comprador configure a súa conta iCloud sen ningún conflito.
- Restrinxa ao comprador a modificación da súa conta de iCloud e os seus datos.
- Evite calquera problema legal máis adiante. Por exemplo, o comprador que presenta unha demanda contra ti alegando o seguimento da localización mediante a aplicación Find My.
- Evita que o antigo iPhone ou iPad funcione como un dispositivo de confianza para a recuperación da túa conta de iCloud.
Como limpo o meu iPhone antes de vendelo?
Busca a continuación os métodos e pasos para borrar o iPhone antes de vendelo:
Fai unha copia de seguranza dos datos do dispositivo en iCloud
Antes de borrar o iPhone para permutalo ou vendelo a un terceiro, asegúrate de ter feito unha copia de seguranza do dispositivo no seu estado máis recente. Para iso, podes obter a maior parte dos datos existentes do teu iPhone ou iPad ao novo iPhone/iPad. Siga estes pasos:
- Vai a Configuración e toca o teu nome.
- Seleccione iCloud e despois toque Copia de seguranza de iCloud .

Fai unha copia de seguranza dos datos do dispositivo en iCloud
- Toca Facer unha copia de seguranza agora .
Configura as aplicacións Authenticator no novo teléfono móbil ou tableta
Se estás a usar algunha aplicación de autenticación de dous factores (2FA) como Google Authenticator, asegúrate de configurar esas aplicacións no teu novo iPad ou iPhone.
Anular o rexistro de iMessage
Para dispositivos iPhone e iPad compatibles con SIM, pode querer desactivar iMessage no dispositivo que está a vender, negociar ou regalar. Aquí tes como:
- Desactiva a wifi e activa os datos móbiles .
- Abre a aplicación Configuración .
- Busca a opción Mensaxes no panel da esquerda. Toca nel.
- Desactiva a función iMessage.
Cancelar a subscrición a Apple Care
É un bo momento para cancelar o plan de Apple Care se o pagaches por adiantado. Podes contactar co equipo de asistencia de Apple para finalizar o plan Apple Care do dispositivo que estás a vender. Recibirás un reembolso prorrateado para os días restantes.
Pecha sesión da túa conta de iCloud
Agora, debes eliminar a túa conta de Apple iCloud do teu dispositivo seguindo estes pasos:
- Vai a Configuración e toca o teu nome.
- Deberías ver un botón Pechar sesión no lado dereito da páxina Configuración .
![Como limpo o meu iPhone antes de vendelo: a guía definitiva Como limpo o meu iPhone antes de vendelo: a guía definitiva]()
A opción de pechar sesión no iPad
![Como limpo o meu iPhone antes de vendelo: a guía definitiva Como limpo o meu iPhone antes de vendelo: a guía definitiva]()
Introducindo o código do ID de Apple
- Introduza o contrasinal do ID de Apple para confirmalo.
Restablece a fábrica do iPhone/iPad
Finalmente, só tes que restablecer os valores de fábrica para borrar o iPhone ou o iPad antes de vender ou permutar. Vexa como podes facer un restablecemento de fábrica:
- Abra Configuración e, a continuación, seleccione Xeral no panel da esquerda.
![Como limpo o meu iPhone antes de vendelo: a guía definitiva Como limpo o meu iPhone antes de vendelo: a guía definitiva]()
A opción de borrar contido do iPad
- Agora, toca Borrar todo o contido e a configuración no menú da dereita.
![Como limpo o meu iPhone antes de vendelo: a guía definitiva Como limpo o meu iPhone antes de vendelo: a guía definitiva]()
Confirma borrar todo o contido do iPad
- Na pantalla Borrar este iPhone / iPad , toque Continuar .
- Introduza o código de acceso para confirmar o restablecemento de fábrica.
Como limpo o meu iPhone antes de vendelo - Alternativas
Se non podes facer un restablecemento de fábrica desde o dispositivo, podes probar estas alternativas:
Borrar iPhone/iPad de Find My App
Visita Find My en calquera teléfono intelixente, tableta ou ordenador mediante un navegador web. Inicia sesión coa túa conta de Apple iCloud. Agora siga estes pasos en Find My:
- Fai clic en Todos os dispositivos e selecciona o iPhone ou iPad que estás a vender.
![Como limpo o meu iPhone antes de vendelo: a guía definitiva Como limpo o meu iPhone antes de vendelo: a guía definitiva]()
Usa atopar a miña aplicación para borrar iPhone ou iPad
- Seleccione Borrar iPhone / iPad para borrar o dispositivo.
Limpe o iPhone/iPad usando un PC
- Vaia a Configuración , toque Xeral e, a continuación, seleccione Apagar .
- Unha vez que se apague o dispositivo, manteña premido o botón lateral e conecte o iPhone a un PC que conteña a aplicación Find My (Mac) ou iTunes (Windows).
- Preme o botón lateral ata que vexa o modo de recuperación no teléfono intelixente.
- No ordenador, agora deberías ver unha ventá emerxente que mostra Actualizar, Restaurar e Cancelar.
- Toca Restaurar .
Os botóns que debes premer para poñer o iPhone en modo de recuperación cambian dun modelo a outro. Por exemplo, no iPhone 7 e 7 Plus, cómpre manter premido o botón para baixar o volume despois de apagar o dispositivo e conectarse a un PC.
Borrar iPhone/iPad da pantalla de bloqueo
Desde iOS 15.2 e iPadOS 15.2 e os sistemas operativos máis novos, agora podes borrar o dispositivo sen PC.
![Como limpo o meu iPhone antes de vendelo: a guía definitiva Como limpo o meu iPhone antes de vendelo: a guía definitiva]()
A opción Borrar iPhone nun iPhone desactivado. Foto: Cortesía de Apple
Só ten que introducir un contrasinal incorrecto varias veces ata que vexa a opción Borrar iPhone na pantalla de bloqueo.
![Como limpo o meu iPhone antes de vendelo: a guía definitiva Como limpo o meu iPhone antes de vendelo: a guía definitiva]()
Como limpo o meu iPhone antes de vendelo desde a pantalla de bloqueo. Foto: Cortesía de Apple.
Toca Borrar iPhone e logo autentica a acción usando o teu contrasinal do ID de Apple. Asegúrate de que o dispositivo teña unha conexión a Internet e que teña iniciada sesión no teu ID de Apple.
Conclusión
Ata o momento, o artigo explicou como borrar o iPhone antes de vendelo ou como borrar o iPhone antes do intercambio. Agora podes realizar os pasos no teu iPhone ou iPad. Ademais, deixa comentarios a continuación se tes problemas ao realizar os pasos.
Segundo Apple, se estás a participar nun programa de intercambio na tenda, non necesitas limpar o iPhone antes de cambiar ti mesmo. Só tes que visitar a tenda de Apple e un especialista axudarache co proceso completo.
Tamén podes aprender a desbloquear un iPhone sen un contrasinal nin ordenador .