Toisin kuin Zoom ja Google Meet, Microsoft Teams noudattaa tiettyä organisaatiohierarkiaa. Organisaatio sijaitsee yläosassa ja on jaettu tiimeihin. Mainitut tiimit jaetaan sitten kanaviin, jotka sisältävät kaikki organisaation jäsenet. Kaikki viestintä – mukaan lukien videoneuvottelut, puhelut ja chatit – ohjataan näiden kanavien kautta, mikä tekee niistä koko toiminnan ytimen.
Koska Microsoft Teams ei ole yksinkertaisin sovellus, saattaa olla tilanteita, joissa olet hieman hämmentynyt. Jos mietit chateja Kanavissa ja keskustelujen käsittelyä Microsoft Teamsissa, toivomme tämän artikkelin valaisevan asiaa. Katsotaan siis ilman pitkiä puheita, kuinka kanavakeskusteluja käsitellään Microsoft Teamsissa.
Aiheeseen liittyvä: Sähköpostin lähettäminen suoraan chatista Microsoft Teamsissa
Sisällys
Tallennetaanko kanavakeskustelut Microsoft Teamsiin?
Kyllä, Microsoft Teams pitää kirjaa kanavakeskusteluista ja antaa sinun tehdä yhteenvedon tapahtumista, jos siltä tuntuu. Kanavakeskustelujen käyttäminen ei kuitenkaan ole helppoa, koska ne on tallennettu piilotettuun kansioon Office 365 -ryhmän postilaatikossa . Voit purkaa keskustelut suorittamalla eDiscoveryn menemällä Microsoft eDiscovery -verkkosivustolle .
Excel eDiscovery -vientitulosteessa Microsoft Teams -keskustelut näkyvät pikaviestinä tai keskusteluina. Tuloksena olevan PST-tiedoston voi sitten avata Microsoft Outlookilla ja tarkistaa viestit niiden viennin jälkeen. Alla on esimerkki siitä, miltä keskustelut voivat näyttää viennin jälkeen.
Vastaavasti, jos etsit kahdenkeskisiä tai ryhmäkeskusteluja, löydät ne omasta ja muiden osallistujien postilaatikosta. Yllä olevan linkin mukaiselle eDiscovery-sivustolle siirtymisen pitäisi antaa enemmän näkökulmaa.
Aiheeseen liittyviä: Missä ladatut ja tallennetut tiedostot sijaitsevat Microsoft Teamsissa
Häviävätkö kanavakeskustelut?
Microsoft Teamsissa ei ole automaattisesti katoavia viestejä, mikä tarkoittaa, että lähettämäsi ja vastaanottamasi viestit säilyisivät kanavan sisällä niin kauan kuin kanava on aktiivinen. Jos sinut potkaistaan pois ryhmästä, menetät välittömästi pääsyn kanavalle ja sen rinnalla olevaan historiaan.
Jäsenen lisääminen henkilökohtaiseen ryhmäkeskusteluun Microsoft Teamsissa antaa sinulle mahdollisuuden sisällyttää keskusteluhistoriasi. Jos sinusta tuntuu, että henkilölle olisi hyötyä ryhmän alkuperän ja keskusteltujen aiheiden tiedosta ennen saapumistaan, muista sisällyttää koko chat-historia pyydettäessä, kun lisäät hänet ryhmään. Kun poistat heidät mainitusta ryhmästä, he eivät näe uusia viestejä, mutta vanha chat-historia säilyy.
Aiheeseen liittyvä: Organisaation poistaminen Microsoft Teamsista?
Näkeekö uusi jäsen vanhat kanavachatit?
Jos lisäät uuden jäsenen Microsoft Teams -kanavaan, heillä on pääsy kaikkeen aikaisempaan viestintään - mukaan lukien puhelu- ja chat-historia. Arkaluonteiset viestit ja kaikki muu olisivat käytettävissä heti, kun lisäät ne kanavalle. Varmista siis, että lisäät vain ihmisiä, jotka tuovat lisäarvoa ryhmällesi eivätkä vaaranna sen yksityisyyttä.
Bonusvinkki: muista poistaa mahdollisesti arkaluontoiset viestit ennen kuin lisäät jonkun kanavallesi. Lisäksi, koska Microsoft Teams on täysin ammattimainen palvelu, yritä aina olla mahdollisimman ammattimainen alustalla. Käsittele sitä sähköpostiketjuna pomosi, kollegoidesi ja junioreiden kanssa – älä paikkana, jossa puhut sydämestäsi murehtimatta mahdollisista seurauksista.
LIITTYVÄT