Melkein kaikki tuntemamme ovat Facebookissa. Tämä tarkoittaa lukemattomia ystäväpyyntöjä perheenjäseniltä, ystäviltä, työkavereilta ja jopa tutuilta. Usein tämä asettaa meidät hankalaan tilanteeseen, jossa et halua hyväksyä pyyntöä, mutta sinun on pakko. Siitä tulee vielä kurjempaa, kun heillä on pääsy kaikkiin Facebook- toimintoihisi . Säilyttääkseen käyttäjän digitaalisen tilan ja yksityisyyden Facebook tarjoaa tehokkaan ratkaisun rajoittaa ihmisiä heidän ystävälistallaan.
Mikä on rajoitettu lista?
Se on luettelo, johon voit lisätä Facebook-yhteystietosi, joiden kanssa et halua jakaa Facebook-toimintaasi. Se ei tarkoita, että sinun täytyy poistaa heidän ystävyytensä. Kun jaat viestin, rajoitetulla listalla olevat eivät kuitenkaan näe sitä. He voivat nähdä sen ja kommentoida sitä vasta, kun valitset julkaisusi julkiseksi tai merkitset heidät tunnisteella.
Kuinka päästä alkuun
- Kirjaudu Facebook-tilillesi ja siirry sen henkilön profiiliin, jonka haluat lisätä rajoitettuun luetteloon. Napsauta Ystävät-kohdan vieressä olevaa alanuolta.

- Napsauta avattavasta valikosta Lisää toiseen luetteloon.
![Kuinka rajoittaa kontakteja Facebookissa? Kuinka rajoittaa kontakteja Facebookissa?]()
- Valitse valikosta vaihtoehto Rajoitettu.
- Kun napsautat, sen fontti muuttuu lihavoiduksi. Lisäksi sen vieressä on valintamerkki.
Jos haluat lisätä useita nimiä rajoitettuun luetteloon, noudata alla mainittuja ohjeita.
Lue myös: Kuinka tyhjentää hakuhistoria Facebookissa
- Kirjaudu Facebook-tilillesi ja napsauta Facebook-sivun oikeassa yläkulmassa olevaa alanuolta. Napsauta avattavasta luettelosta Asetukset-vaihtoehtoa.
![Kuinka rajoittaa kontakteja Facebookissa? Kuinka rajoittaa kontakteja Facebookissa?]()
- Napsauta vasemmassa ruudussa Esto-välilehteä.
- Napsauta Rajoitettu luettelo -vaihtoehdossa Muokkaa luetteloa.
- Napsauta avautuvassa ikkunassa Tässä luettelossa -kohdan vieressä olevaa alanuolta ja valitse Ystävät.
- Se näyttää sinulle täydellisen ystäväluettelon. Napsauta niiden ihmisten kuvia, joita haluat rajoittaa. Kun olet valinnut, napsauta Valmis.
Voit myös seurata tarkkaa prosessia poistaaksesi ystäväsi rajoitetulta listalta.
Lue myös: Kuinka tyhjentää Facebook-uutissyöte
Joten kun seuraavan kerran et halua jakaa lomaviestejäsi pomosi ja perheenjäsentesi kanssa, lisää heidät vain rajoitettuun luetteloon.