Jos tarkistat Kamera-sovelluksen iPadillasi, saatat huomata Albumi-osion. Tämä ominaisuus järjestää valokuvasi luokkiin päivämäärän, aiheen, sijainnin jne. mukaan. Se on kätevä tapa löytää suosikkikuvasi viikon tai jopa vuoden takaa.

Mutta ehkä et käytä Albumeita tai haluat estää heitä järjestämästä valokuvia Kamera-sovelluksessasi. Joissakin albumeissa voi olla myös vanhoja valokuvia, joita et enää halua säilyttää. Onneksi voit poistaa albumin iPadistasi muutamassa minuutissa.
Tämä artikkeli selittää Albumit-sovelluksen ja albumien poistamisen iPadista.
Kuinka poistaa albumi iPadista
Näin voit poistaa albumit iPadistasi:
- Käynnistä Kuvat-sovellus.
![Kuinka poistaa albumeja iPadista Kuinka poistaa albumeja iPadista]()
- Napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa valikkokuvaketta.
![Kuinka poistaa albumeja iPadista Kuinka poistaa albumeja iPadista]()
- Paina "Omat albumit" -kohdan alla "Näytä kaikki".
![Kuinka poistaa albumeja iPadista Kuinka poistaa albumeja iPadista]()
- Kosketa "Muokkaa" lähellä oikeaa yläreunaa.
![Kuinka poistaa albumeja iPadista Kuinka poistaa albumeja iPadista]()
- Huomaat jokaisen albumin edessä punaisen ympyrän, jossa on valkoinen viivasymboli. Valitse yksi näistä.
![Kuinka poistaa albumeja iPadista Kuinka poistaa albumeja iPadista]()
- Ponnahdusviesti kysyy, haluatko varmasti poistaa valitun albumin. Napauta "Poista albumi", jos olet varma, tai "Peruuta", jos haluat valita toisen albumin tai lopettaa prosessin kokonaan.
![Kuinka poistaa albumeja iPadista Kuinka poistaa albumeja iPadista]()
Albumi katoaa sitten luettelosta, kun napautat "Valmis". Toista yllä olevat vaiheet poistaaksesi kaikki albumit, joita et enää tarvitse.
Yksittäisten kuvien poistaminen
Voit halutessasi valita ja poistaa iPadista useita yksittäisiä valokuvia albumien sijaan. Voit tehdä sen seuraavasti:
- Avaa "Kuvat" -sovellus.
![Kuinka poistaa albumeja iPadista Kuinka poistaa albumeja iPadista]()
- Siirry näytön vasempaan alakulmaan ja kosketa "Kirjasto".
![Kuinka poistaa albumeja iPadista Kuinka poistaa albumeja iPadista]()
- Siirry kohtaan "Photos" ja napauta sitä nähdäksesi kaikki valokuvasi ryhmiteltyinä "Vuosien", "Kuukausien" ja "Päivien" mukaan.
![Kuinka poistaa albumeja iPadista Kuinka poistaa albumeja iPadista]()
- Napauta "Valitse" näytön oikeassa yläkulmassa.
![Kuinka poistaa albumeja iPadista Kuinka poistaa albumeja iPadista]()
- Napauta kuvia, jotka haluat poistaa. Niiden viereen tulee valintamerkki.
![Kuinka poistaa albumeja iPadista Kuinka poistaa albumeja iPadista]()
- Kosketa Roskakori-kuvaketta näytön alareunassa poistaaksesi kaikki yllä valitsemasi kuvat.
![Kuinka poistaa albumeja iPadista Kuinka poistaa albumeja iPadista]()
Huomautus : Jos olet ottanut synkronointiominaisuuden käyttöön iPadissasi, kaikki poistetut valokuvat katoavat jokaisen iPadiin liitetyn iOS-laitteen Valokuvat-osiosta.
Valokuvien lisääminen iCloudiin
Toinen tapa vapauttaa tilaa iPadissasi on lähettää valokuvia iCloudiin. Voit tehdä sen seuraavasti:
- Käynnistä iPadissa "Asetukset".
![Kuinka poistaa albumeja iPadista Kuinka poistaa albumeja iPadista]()
- Valitse "Tilin nimi" ja siirry kohtaan "iCloud".
![Kuinka poistaa albumeja iPadista Kuinka poistaa albumeja iPadista]()
- Napauta "Kuvat" ja valitse "Optimoi iPadin tallennustila" kohdasta "iCloud Photos".
![Kuinka poistaa albumeja iPadista Kuinka poistaa albumeja iPadista]()
Jos tarkistat iPadin tallennustilan tämän jälkeen, huomaat sen lisääntyneen. Ja jos valokuvat veivät paljon tallennustilaa laitteessasi, se on hyvin havaittavissa.
Kuinka palauttaa poistetut valokuvat iPadissa
Joskus poistat kuvan vahingossa. Voit tehdä niin tietämättäsi, että saatat tarvita sitä myöhemmin. Onneksi Apple sijoittaa poistetut valokuvat "Äskettäin poistettu albumi" -luokkaan. Voit palauttaa minkä tahansa tiedoston tai poistaa sen pysyvästi tästä kansiosta. Voit tehdä sen seuraavasti:
- Avaa "Photos"-sovellus ja kosketa "Albumit".
![Kuinka poistaa albumeja iPadista Kuinka poistaa albumeja iPadista]()
- Kosketa "Äskettäin poistettu" -albumia.
![Kuinka poistaa albumeja iPadista Kuinka poistaa albumeja iPadista]()
- Jos käytät iPadOS 16.1:tä tai uudempaa, voit avata "Äskettäin poistettu albumin" Face ID- tai Touch ID -tunnuksellasi.
![Kuinka poistaa albumeja iPadista Kuinka poistaa albumeja iPadista]()
- Kosketa "Valitse".
![Kuinka poistaa albumeja iPadista Kuinka poistaa albumeja iPadista]()
- Valitse palautettava valokuva ja kosketa Palauta. Napauta "Palauta kaikki" palauttaaksesi kaikki valokuvat.
![Kuinka poistaa albumeja iPadista Kuinka poistaa albumeja iPadista]()
- Napauta "Palauta valokuva" vahvistaaksesi muutokset.
![Kuinka poistaa albumeja iPadista Kuinka poistaa albumeja iPadista]()
Mitä albumit ovat iPadillasi ja muilla iOS-laitteillasi?
Albumi on valikoima kuvia, jotka on järjestetty eri luokkiin. Esimerkiksi lasten syntymäpäiväkuvat voivat olla yhdessä albumissa, hää- tai vuosipäiväkuvasi toisessa albumissa jne. Albumit helpottavat kuvien lajittelua ja hakemista. Voit luoda uuden albumin iPadillasi milloin haluat.
Jotkin sosiaalisen median sovellukset tai kuvankäsittelyohjelmat voivat pyytää pääsyä kameran rullaan ja luoda uusia albumeja, jos sallit ne. Jos et halua näiden sovellusten sotkevan kamerasovellustasi, voit evätä niiltä luvan tai poistaa ne.
Albumien poistaminen iPadin tallennustilan lisäämiseksi
Jos poistat kansion tietokoneen kiintolevyltä, siirto poistaa myös kaiken sen sisältä. iPadin albumin kuvat säilyvät kuitenkin, vaikka poistaisit albumin. Albumit eivät vie tilaa iPadillasi. Jos sinun on vapautettava sisäistä tallennustilaa, albumien poistaminen ei vaikuta merkittävästi.
Et myöskään voi poistaa haluamaasi albumia. Joitakin on mahdotonta poistaa, koska Photo-sovellus ei toimi hyvin ilman niitä. Kaikki "Omat albumit"- tai "Jaetut albumit" -osiossa olevat albumit on helppo tyhjentää. Kaikkien tämän luettelon ulkopuolisten albumien on pysyttävä ennallaan, jotta sovelluksesi toimii kunnolla. Jos haluat edelleen vapauttaa tallennustilaa laitteellesi, sinun kannattaa harkita kuvien poistamista. Toinen vaihtoehto on lähettää valokuvat iCloud-tallennustilaan tai poistaa ne laitteesta.
FAQ
Kuinka kauan Apple säilyttää poistettuja kuvia laitteellani?
Apple säilyttää poistetut valokuvat "Recently Deleted" -albumissa kuukauden ajan. Tänä aikana voit palauttaa kaikki poistamasi valokuvat. Voit myös poistaa joitain kuvia pysyvästi napauttamalla "Poista". Vaihtoehtoisesti voit odottaa, että sovellus tyhjentää kuvat automaattisesti 30 päivän kuluttua.
Jos poistan kuvia iPadistani, voinko nähdä ne iCloudissa?
Se riippuu siitä, oletko linkittänyt laitteen iCloudiin. Jos olet synkronoinut ne, laitteeltasi poistetut valokuvat poistetaan myös iCloudista. Jos olet linkittänyt iPhonesi, valokuvat katoavat myös sieltä. Siksi voit palauttaa ne vain avaamalla "Recently Deleted" -albumin.
Kuinka voin nimetä uudelleen ja järjestää uudelleen olemassa olevia albumeja iPadissa?
Aivan kuten voit poistaa albumeja iPadilla, voit myös nimetä ja järjestää ne uudelleen. Lyhyin polku on pyyhkäiseminen näytön vasemmalta puolelta. Kosketa "Kaikki albumit" ja valitse sitten "Muokkaa". Anna albumillesi uusi nimi valitsemalla Nimeä uudelleen. Järjestä albumisi uudelleen valitsemalla "Järjestä uudelleen" -vaihtoehto. Lopeta napauttamalla "Valmis".
Poista albumit iPadista
Jos haluat jostain syystä poistaa joitain albumeja iPadin valokuvasovelluksesta, et tarvitse erityisiä ohjelmistoja tai taitoja. Muutamalla muutamia asetuksia Photo-sovelluksessa voit tyhjentää kaikki albumit, joita et enää tarvitse minuuteissa. Jos haluat vapauttaa tallennustilaa, voit lähettää kuvia iCloudiin ja poistaa ne iPadistasi tai yksinkertaisesti poistaa ne pysyvästi.
Yrititkö äskettäin poistaa albumeja iPadistasi? Auttoivatko tässä artikkelissa olevat temput sinua menestymään? Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa.