Näin voit poistaa käyttäjätilin Windows 10:ssä
Avaa Asetukset-sovellus
Valitse Tilit- vaihtoehto
Valitse Perhe ja muut käyttäjät
Valitse käyttäjä ja paina Poista
Valitse Poista tili ja tiedot
Yksi hienoista asioista, jotka tekevät Windowsista niin mahtavan, on se, että se voidaan jakaa useiden ihmisten kanssa, joilla kullakin on omat kirjautumistietonsa, tiedostonsa, sovelluksensa ja asetusnsa. Käyttäjien lisääminen on helppoa , mutta entä jos sinun on poistettava joku, joka ei enää käytä sitä? Onneksi sekin on helppoa.
Ensimmäinen asia, jonka aiot tehdä, on avata Asetukset-sovellus. Nopein tapa tehdä tämä on painaa Käynnistä-painiketta (se on Windows-logo näytön vasemmassa alakulmassa). Napsauta Käynnistä-valikosta asetusratasta, joka vie sinut suoraan Asetukset-sovellukseen.
Kun olet asetussovelluksessa, valitse Tilit-vaihtoehto.
Valitse vasemman reunan valikosta Perhe ja muut käyttäjät. Tämä vie sinut Microsoft-tiliisi liitettyjen perheenjäsenten luo, joilla on tai ei ole tiliä tietokoneellasi, sekä muiden käyttäjien luo, jotka eivät ole Microsoft-perheluettelossasi ja joilla on omat kirjautumistietonsa. Esimerkissämme aiomme poistaa käyttäjän nimeltä "Cody". Valitse vain käyttäjä ja paina poista.
Varmistaaksesi, että haluat poistaa tilin ja kaikki sen tiedostot, sovellukset ja asetukset, Windows näyttää ponnahdusikkunan, jossa sinua pyydetään vahvistamaan aikomuksesi poistaa käyttäjä. Jos olet varma, siirry eteenpäin ja napsauta Poista tili ja tiedot.
Tili poistetaan ja kaikki offline-tiedostot ja sovellukset poistetaan laitteesta. Jos käyttäjällä oli Microsoft-tili, tämä ei poista mitään pilveen tallennettua sisältöä, kuten OneDrive-tiedostoja, sähköposteja, mukautusasetuksia, ostoksia tai mitään, mitä Cortana tietää sinusta.
Jos haluat lisätä uuden tilin tähän tietokoneeseen tai muuttaa muiden käyttäjien oikeuksia , näytämme sinulle, kuinka se tehdään.
Päivitys: Tämä opas on päivitetty Windows 10:n lokakuun 2018 päivitykselle .