Poistaako Facebook automaattisesti deaktivoidut tilit? Opi Totuus

Jos ihmettelet, poistaako Facebook automaattisesti käytöstä poistetut tilit, lue tämä artikkeli saadaksesi vastauksen.

Vaikka olisit käyttänyt Facebookia vuosia, monet sen säännöistä voivat silti olla sinulle mysteeri. Etkä sinä ole syypää tähän tietämättömyyteen. Facebook on perustamisestaan ​​lähtien muuttanut erilaisia ​​sääntöjään ja käytäntöjään monta kertaa. Tavallisena käyttäjänä on mahdotonta seurata näitä muutoksia.

Useimmissa tapauksissa olemme kiinnostuneita politiikasta vain silloin, kun tarvitsemme sitä. Jos esimerkiksi aiot poistaa profiilisi käytöstä, saatat haluta tietää, poistaako Facebook automaattisesti deaktivoidut tilit. Tämä on täysin pätevä kysymys, varsinkin jos aiot olla epäaktiivinen Facebookissa pitkään.

Lue eteenpäin saadaksesi vastauksen tähän kysymykseen. Täällä kerron myös Facebookin käytännöstä, joka koskee tilin poistamista ja onko sillä mitään tekemistä deaktivoitujen tilien kanssa.

Facebookin deaktivointi vs. poistaminen

Poistaako Facebook automaattisesti deaktivoidut tilit?  Opi Totuus

Facebookin deaktivointi vs. poistaminen

Facebookin poistamisen ja poistamisen välillä on monia eroja  . Deaktivointi tekee tilisi näkymättömäksi muille haluamaasi aikaan, kun taas kaikki sen tiedot ovat käytettävissä, kun aktivoit tilin uudelleen.

Toisaalta poistettu Facebook-tili poistaa tilisi pysyvästi tältä alustalta. Kun tili on poistettu, myös kaikki siihen liittyvät tiedot poistetaan. Et voi kirjautua takaisin poistetulle tilille ja sinun on avattava uusi profiili käyttääksesi Facebookia.

Facebookin tilin poistamista koskeva käytäntö

Jos olet huolissasi siitä, poistaako Facebook automaattisesti deaktivoidut tilit, sinulla on oltava selkeä käsitys Facebookin tilin poistamista koskevasta käytännöstä. Facebook ei aloita tilin poistamista itse.

Vain jos pyydät Facebookia poistamaan tilisi asianmukaisten vaiheiden mukaisesti, se käynnistää tilin poistoprosessin. Silloinkin se odottaa 30 päivää ennen kuin tilisi poistetaan pysyvästi. Jos kirjaudut takaisin tilillesi tämän ajan kuluessa, tilisi aktivoituu uudelleen. Kaiken lähettämäsi poistaminen Facebookilta voi kestää 90 päivää.

Facebook voi kuitenkin poistaa joitakin tilejään vähentääkseen tämän alustan mahdollista väärinkäyttöä seuraavissa tilanteissa:

  • Kun Facebook huomaa epätavallista tai epäilyttävää toimintaa joillakin tileillä, se saattaa lukita tilin suojatakseen sitä. Jos näin käy sinulle, sinun on avattava tilisi lukitus suorittamalla ohjeet. Jos et avaa tiliäsi vuoden kuluessa, Facebook voi poistaa sen.
  • Facebook saattaa poistaa tilit, jotka ovat passiivisia ja käyttämättöminä pitkään. Se tarkistaa, onko kyseiselle tilille tai muulle verkkosivustolle viimeaikaisia ​​kirjautumistoimintoja, jotka käyttävät kyseisen Facebook-tilin tunnistetietoja. Ennen tilin poistamista Facebook pohti myös, lisäsikö käyttäjä ystäviä tai kuvia, seurasiko sivuja tai liittyikö hän johonkin ryhmään.
  • Facebook voi poistaa minkä tahansa vahvistamattoman tilin, jota ei ole käytetty vuoteen. Kun luot Facebook-profiilin, sinun on lisättävä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ja vahvistettava ne. Jos et vahvista sitä vuoden kuluessa etkä myöskään käytä kyseistä tiliä, Facebook saattaa poistaa sen estääkseen sen käytön haitallisiin toimiin.
  • Lisäksi, jos Facebook löytää todisteita tiliäsi vastaan ​​yhteisön normien rikkomisesta ja jos jatkat samojen virheiden tekemistä varoituksen jälkeen, Facebook saattaa poistaa tilisi. Tietyissä vakavissa tapauksissa se saattaa poistaa tilin jopa ilman varoitusta saatuaan huomattavan määrän raportteja muilta käyttäjiltä.

Poistaako Facebook automaattisesti deaktivoidut tilit?

Poistaako Facebook automaattisesti deaktivoidut tilit?  Opi Totuus

Esimerkki Facebook-tilin deaktivoinnista tai poistamisesta Scams.jpeg

Ei, Facebook ei poista käytöstä poistettua tiliäsi. Olipa profiilisi deaktivoituna kuukauden tai vuoden, kaikki sen sisältö, mukaan lukien tila, aikajana, kommentit, valokuvat ja videot, pysyy samana. Aina kun kirjaudut sisään tilille aktivoidaksesi profiilin uudelleen, pääset käyttämään kaikkea sen sisältöä, mukaan lukien viestit.

Facebook-tilin deaktivointi- tai poistamishuijaukset

Tietojenkalasteluhuijaukset, joihin liittyy Facebook-tilin poistaminen tai deaktivointi, ovat lisääntymässä. Huijarit voivat soittaa sinulle, ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse tai ottaa sinuun suoraan yhteyttä verkkosivustolla vieraillessasi verkkosivulla. Skenaarioita voi olla kaksi:

  • Huijari voi esiintyä Facebookin virkamiehinä, jotka ovat yhteydessä sinuun deaktivoidusta tilistäsi. He voivat pyytää sinua puhelimitse, sähköpostitse tai viestillä, että Facebook poistaa tilisi pian, jos et aktivoi sitä uudelleen. Uudelleenaktivoinnissa he haluavat auttaa sinua suoraan. Huijarit voivat pyytää sinulta salasanoja, OTP:itä jne. Vaihtoehtoisesti he voivat pyytää sinua täyttämään verkkolomakkeen.
  • Toinen suosittu huijaustapa on uhka, että Facebook on poistanut tilisi käytöstä. Huonot näyttelijät ottavat sinuun yhteyttä väittäen, että he työskentelevät Facebookissa ja tarvitsevat sinulta kirjautumistiedot tai henkilökohtaisia ​​tietoja Facebook-tilisi jäädytyksen poistamiseksi tai uudelleenaktivoimiseksi.

Muista, että Facebook-virkailijat eivät ota yhteyttä Facebook-tilin haltijoihin henkilökohtaisesti. Facebook käyttää erilaisia ​​suojattuja viestintäkanavia ilmoittaakseen sinulle tilisi tilasta. Esimerkiksi Facebook käyttää usein Ilmoitukset-osiota näyttääkseen, onko Facebook-tililläsi ongelmia. Voit myös saada sähköpostiviestejä Facebook.com-verkkotunnuksesta.

Joka tapauksessa Facebook ei pyydä käyttäjiltä henkilökohtaisia ​​tietoja ja kirjautumistietoja. Jos saat seuraavan kerran tällaisia ​​pyyntöjä puheluiden, sähköpostien, verkkoviestien tai WhatsAppin kautta, jätä tällaiset viestit huomioimatta.

Johtopäätös

Jos aiot poistaa Facebookin käytöstä, saatat haluta tietää, poistaako Facebook automaattisesti käytöstä poistetut tilit.

Vastaus tähän kysymykseen on ei. Se ei poista tiliäsi tai siihen liittyviä tietoja. Voit aktivoida Facebook-tilisi uudelleen milloin tahansa ja saada takaisin täydellisen hallinnan profiiliisi.

Onko sinulla lisää kysyttävää Facebook-tilin poistamisesta tai käytöstä poistamisesta? Kirjoita se kommentteihin. Ja älä unohda jakaa tätä julkaisua ystäviesi kanssa.

Tutustu myös muihin Facebook-artikkeleihin, kuten  Facebook-tilin palauttamiseen ilman puhelinnumeroa  ja  Facebook-tarinoiden poistamiseen .

Jätä kommentti

WhatsApp ei toimi ilta sanomat

WhatsApp ei toimi ilta sanomat

WhatsApp ei toimi? Ilta-Sanomien uutisten lisäksi löydät tästä kattavan vianmääritysoppaan, kun WhatsApp lakkaa toimimasta vuonna 2026.

WhatsApp ei toimi uudessa puhelimessa

WhatsApp ei toimi uudessa puhelimessa

WhatsApp ei toimi uudessa puhelimessa? Tässä oppaassa ohjaamme sinut askel askeleelta varmuuskopioinnista tilisi siirtoon uudelle laitteelle.

Yle areena ei toimi televisiossa

Yle areena ei toimi televisiossa

Yle Areena ei toimi televisiossa? Löydä parhaat ratkaisut Smart TV-, Apple TV- ja Chromecast-ongelmiin. Korjausohjeet vuodelle 2026.

WhatsApp ei toimi samsung

WhatsApp ei toimi samsung

WhatsApp ei toimi Samsung-puhelimessa? Katso parhaat ratkaisut 2026: päivitykset, välimuistin tyhjennys, verkkoyhteys ja muut korjausvinkit askel askeleelta.

Google TV yle areena

Google TV yle areena

Google TV Yle Areena – näin asennat ja käytät Yle Areenaa Google TV:ssä. Kattava opas asennukseen, vianmääritykseen ja parhaisiin katseluvinkkeihin.

Miten whatsappissa tehdään kysely

Miten whatsappissa tehdään kysely

Miten WhatsAppissa tehdään kysely? Opimme luomaan äänestyksen ryhmässä tai kanavalla askel askeleelta – helposti ja nopeasti mobiililla tai tietokoneella.

WhatsApp puhelu ulkomaille hinta

WhatsApp puhelu ulkomaille hinta

Paljonko WhatsApp-puhelu ulkomaille maksaa? Lue kaikki tarvittava tiedot WhatsApp-puheluiden hinnoittelusta, datankulutuksesta ja vinkeistä vuonna 2026.

7 Chrome-laajennusta, jotka tekevät Gmailista tuottavampaa

7 Chrome-laajennusta, jotka tekevät Gmailista tuottavampaa

Voit löytää useita laajennuksia Gmailille, jotta sähköpostinhallintasi olisi tuottavampaa. Tässä ovat parhaat Gmail Chrome -laajennukset.

Kuinka asettaa Chrome tyhjentämään evästeet poistuttaessa

Kuinka asettaa Chrome tyhjentämään evästeet poistuttaessa

Aseta Chrome tyhjentämään evästeet poistuttaessa parantaaksesi tietoturvaa poistamalla evästeet heti, kun suljet kaikki selainikkunat. Tässä on kuinka se tehdään.

Kuinka käyttää Samsung Payta Galaxy Z Fold 5:n kanssa

Kuinka käyttää Samsung Payta Galaxy Z Fold 5:n kanssa

Oikean maksukortin etsiminen taskustasi tai lompakostasi voi olla todellinen vaiva. Viime vuosina useat yritykset ovat kehittäneet ja lanseeranneet lähimaksuratkaisuja.