Na rozdíl od Zoomu a Google Meet se Microsoft Teams řídí určitou organizační hierarchií. Organizace je umístěna nahoře a je rozdělena na týmy. Uvedené týmy jsou poté rozděleny do kanálů, které obsahují všechny členy organizace. Veškerá komunikace – včetně videokonferencí, hovorů a chatů – probíhá prostřednictvím těchto kanálů, které z nich dělají srdce celé operace.
Vzhledem k tomu, že Microsoft Teams není tou nejpřímější aplikací, mohou nastat situace, kdy budete trochu zmatení. Pokud vás zajímaly chaty v kanálech a jak jsou konverzace řešeny v Microsoft Teams, doufáme, že tento článek by mohl vnést trochu světla do této záležitosti. Pojďme se tedy bez dalších řečí podívat, jak se v Microsoft Teams zachází s chaty na kanálu.
Související: Jak odeslat e-mail přímo z chatu na Microsoft Teams
Obsah
Jsou chaty kanálu uloženy v Microsoft Teams?
Ano, Microsoft Teams sleduje chaty kanálu a umožňuje vám rekapitulovat incidenty, pokud chcete. Přístup ke kanálovým chatům však není snadný úkol, protože jsou uloženy ve skryté složce v poštovní schránce skupiny Office 365 . Chcete-li konverzace extrahovat, můžete provést eDiscovery na webu Microsoft eDiscovery .
Ve výstupu exportu Excel eDiscovery se chaty Microsoft Teams zobrazují jako rychlé zprávy nebo konverzace. Výsledný soubor PST lze poté otevřít v aplikaci Microsoft Outlook a po exportu tyto zprávy zkontrolovat. Níže je uveden příklad, jak mohou chaty po exportu vypadat.
Podobně, pokud hledáte chaty 1 na 1 nebo skupinové chaty, najdete je ve své — a v poštovní schránce ostatních účastníků. Přejít na web eDiscovery, jak je uvedeno výše, by vám mělo poskytnout větší perspektivu.
Související: Kde jsou v Microsoft Teams umístěny stažené a nahrané soubory
Zmizí chaty kanálu?
Microsoft Teams nemá automaticky mizející zprávy, což znamená, že zprávy, které odešlete a přijmete, zůstanou uvnitř kanálu, dokud je kanál aktivní. Pokud budete vyloučeni ze skupiny, okamžitě ztratíte přístup ke kanálu a jeho historii vedle něj.
Na druhé straně přidání člena do osobního skupinového chatu v Microsoft Teams vám poskytuje možnost zahrnout vaši historii chatu. Pokud se domníváte, že by pro danou osobu bylo přínosné znát původ skupiny a probíraná témata před jejím příchodem, ujistěte se, že při přidávání do skupiny zahrnete celou historii chatu, až budete vyzváni. Když je odeberete z uvedené skupiny, nebudou moci vidět nové zprávy, ale stará historie chatu zůstane.
Související: Jak odstranit vaši organizaci v Microsoft Teams?
Uvidí nový člen staré chaty kanálu?
Pokud do kanálu Microsoft Teams přidáte nového člena, bude mít skutečně přístup ke veškeré předchozí komunikaci – včetně historie hovorů a chatů. Citlivé zprávy a vše ostatní bude dostupné hned od chvíle, kdy je přidáte do kanálu. Ujistěte se tedy, že přidáváte pouze lidi, kteří by vaší skupině přidali hodnotu a neohrozili její soukromí.
Bonusový tip: Před přidáním někoho do kanálu nezapomeňte smazat potenciálně citlivé zprávy. Navíc, protože Microsoft Teams je naprosto profesionální služba, vždy se snažte být na platformě co nejprofesionálnější. Považujte to za e-mailový řetězec se svými šéfy, vrstevníky a juniory – ne jako místo, kde budete mluvit ze srdce bez obav z možných následků.
PŘÍBUZNÝ