Chcete-li zastavit restartování aplikací systému Windows 10 po přihlášení:
Otevřete Nastavení > Účty > Možnosti přihlášení.
Vypněte přepínač „Použít moje přihlašovací údaje k automatickému dokončení nastavení zařízení a opětovnému otevření aplikací po aktualizaci nebo restartu“.
Windows 10 se může pokusit automaticky restartovat vaše aplikace po restartování počítače. K tomuto chování dojde také při automatickém restartování z důvodu aktualizace systému.
I když to může být užitečný nástroj, který vás vrátí rovnou do práce, některým uživatelům je toto chování nepříjemné. Mohlo by to také způsobit problémy s výkonem na hardwaru nižší třídy. Současné otevření velkého množství aplikací může způsobit značné zadržení zdrojů, takže budete déle čekat, než budete moci znovu začít pracovat.

Tuto funkci můžete vypnout otevřením aplikace Nastavení (Win+I) a přechodem do kategorie „Účty“. V nabídce vlevo klikněte na „Možnosti přihlášení“ a přejděte dolů do sekce „Ochrana osobních údajů“. Nyní přepněte přepínač „Použít moje přihlašovací údaje k automatickému dokončení nastavení zařízení a opětovnému otevření aplikací po aktualizaci nebo restartu“ do polohy vypnuto.
Aktualizace z května 2020 (v době psaní tohoto článku je stále nevydaná) toto nastavení zjednodušuje. Pokud používáte aktualizaci z května 2020, vyhledejte pod nadpisem „Restartovat aplikace“ tlačítko „Automaticky ukládat mé restartovatelné aplikace, když se odhlásím a restartovat je po přihlášení“.
![Jak zastavit Windows 10 restartování aplikací po přihlášení]()
Matoucí ovládací prvek „přihlašovací údaje“ byl oddělen od komponenty „restartovatelné aplikace“, takže přejmenovaný přepínač „Použít moje přihlašovací údaje k automatickému dokončení nastavení zařízení“ můžete bezpečně ponechat zapnutý.
Po deaktivaci byste měli zjistit, že můžete restartovat počítač, aniž by se znovu objevily všechny dříve otevřené aplikace. Vaše běžné spouštěcí aplikace se budou stále zobrazovat, ale neměli byste vidět nic, co jste ručně otevřeli během poslední relace.